Ninja World

Powered by Forumotion™

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!

RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in
new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Ostava

Ostava VLX2MQm

Ovo je ostava u kojoj se nalaze razna dodatna i pomoćna sredstva za normalno funkcionisanje rada svih zaposlenih. Unutar ove prostorije nalaze se osnovna sredstva za ličnu higijenu, mokri čvor, peškiri, posteljine, metle, lopate, kao i rezervne uniforme u raznim veličinama za zaposlene hotela.

U mračnom hotelu prikrivenom tajnama, Hajato i Tomoe našli su se u prostoriji za koju će se ispostaviti da je ostava, sa starom česmom i gomilom nepotrebnih i potrebnih stvari. Ovaj par, opasna igra mačke i miša sa stražom hotela dovela je u ćorsokak ili jedinu prostoriju koja im nudi priliku za spas. Um ronina, vođen treningom i instinktom brzo je analizirao situaciju pokušavajući da shvati šta im je na raspolaganju. Spustio je Tomoe na zemlju, i dalje je prateći kraičkom oka.

"Mom prijatelju i meni duguješ po život. A ni ime ti ne znam. Nadam se da si svesna toga. Ali o tome ćemo nešto kasnije, kada se iščupamo iz ove mutne žabokrečine." izusti Hajato žustro, prilazeći staoj ali i dalje funkcionalnoj česmi na kojoj bi se okrepio, umio i sprao tragove krvi.

"Preporučujem ti isti postupak." nastavi on dok je prilazio čiviluku sa kog su visili kompleti muške i ženske uniforme osoblja hotela, u raznim veličinama. Hajato odokativnom metodom izabra oboma po odgovarajući komplet, te brzinski navuče svoju uniformu na sebe. Bacio je ženski komplet ka Tomoe.

"Požuri, nemamo vremena za gubljenje." 

Našla se na nogama. Osecala se zadihano, kao da je ona trcala sve vreme pod teretom mesto njega.
Zapravo joj se cinilo da je izgara svaki pedalj njenog tela, kao da kanalima kojima je tekla cakra, zapravo tece lava, pržeći sve pred sobom. Pogled joj se spustio na ruke koje su bile okrenute na gore i blago podrhtavale. Za izvodenje tehnika će ipak morati još malo da pričeka. 

Promena tona u njegovom glasu i držanja u ramenima činilo se kao da je tek sad i sam postajao svestan težine situacije dok je opominjao nju. 

Preneo ju je iz razmišljanja, bacivši joj uniformu u već ispružene ruke. Pogledala je ka njemu s besom u očima, ali nije gledala u njega. Pred očima su joj se prikazivale neke sasvim druge scene koje su u tom momentu našle ponovo da izmigolje na površinu. Sećanje joj se polako vraćalo.

Možda ih je sve trebala pobiti na licu mesta - bila je njena poslednja misao pre nego što se pokrenula da skine sopstvenu krv s ruku i lica. Navukla uniformu i vezala kosu u rep. 

Potom se okrenula ka opremi za održavanje ovog mesta. Videla je par metli i jednu lopatu što joj je na momenat dalo ideju.

Pogled mu je i dalje lutao po prostoriji u pokušaju pronalaska nekog odgovora na ovu situaciju. Barem im stražari nisu bili za petama više, no stvar je vremena kada će neko navaliti na vrata i ostaje neodgovoreno pitanje "šta tada?". Pokupio je svu prljavu garderobu koja je pređašnje bila na njima i zavukao među police sa gomilom stvari, koje su delovale kao da nemaju upotrebu i da tamo niko skoro neće viriti. 

Potom se pogledom ustremi ka toj misterioznoj ženi. Ženi koja je, poput vretena, namotavala tanke niti sudbinske pređe roninove, oko sebe. Sada je želeo samo istinu, a kako bude - biće. 

"Ime tvoje meni ne znači ništa, ali ja ću tebi reći svoje - Hajato Takamura Učiha." govorio je tihim glasom tako da ga samo ona može čuti. "U apartmanu mene i mog prijatelja nađena si u stravičnom stanju." glas mu podrhta u par slogova kada se priseti groteskne scene. Ipak, on sabra svoje misli te nastavi. "Tvoje telo je bilo unakaženo, monstruozno, a skoro sva tvoja krv nalazi se na futonu i podu apartmana broja 3" sledeće izgovorene reči činile su se kao genjutsu i samom Hajatu "ipak, ti stojiš živa i više od toga. Svaki tvoj udah testament je naše nevinosti. Ali to je sada najmanji problem." Hajato pročisti glas: "Ti sigurno znaš ko ti je to uradio i ko te je podmetnuo nama. Govori, dok još oboje imamo jezike."

Očigledno je da nekom nisi toliko drag koliko se činiš.

Naslonila se na obližnju komodu i prekrstila ruke, pokušavajući time da ih umiri, a ujedno i sebe. I dalje je gledala ka alatima, ali pomno krajičkom oka pratila njegove pokrete.

Ili jednostavno si neke gadne sreće Hayato Takamura Uchiha.

Sada je gledala u njegovom pravcu. Sasvim je bilo logično da je shinobi koji je stajao pred njom bio u potpunosti zbunjen, što nije mogla reći i za sebe. Sećanja koja i jesu navirala, nisu bila od neke preterane pomoći, dolazila su nepovezano i činilo se totalno hronološki ispretumbana. Kad god bi probala da se seti isključivo te scene kako je završila u apartmanu br. 3, onaj isti mrak bi joj se navro pred očima. Refleksno se uhvatila za vrat gde je prethodno bio ubod i lecnula pa kad je shvatila šta radi, pravila se da ju je bez razloga zasvrbelo ujedno skrenuvši pogled opet na alat.

Rekao je unakaženo? Zato joj se ovaj put činio težim za regeneraciju nego ranije.
Time što ih nije rešila odmah, stavila je samu sebe u pat poziciju gde joj sopstveni kodeks nije dozvoljavao da ga sad tek tako ostavi na cedilu, dok je s druge strane želja za spoznavanjem svog ubice bila podjednako snažna. Zatvorila je oči i duboko udahnula pre nego što je progovorila.

Na obostranu žalost, nemam uvid u to ko je krivac za scenu na koju si naleteo.

Otvorila je oči polako kao da joj je na kapcima stajalo nešto. Odmakla se od komode i prišla dva koraka.

Ne mislim da će mi se sećanje vratiti u neko dogledno vreme. Gde se nalazi tvoj drug sada? Hajmo.

Naprečac bez razmišljanja je donosila odluke sada. Realnost joj se obrušila po leđima, što je nateralo da joj hod ne deluje toliko sigurno ili se još uvek oporavljala.

Hayato je pažljivo upijao njene reči, pogledom prikovan za svoju sudbinsku kaznu u vidu plavokose žene regenerativnih sposobnosti. Sada je već razmišljao o demonima koji su njega i Kogu napali prilikom njihovog prvog susreta, kao i o mogućnosti da od tada, poput nevidljivog plašta, vuče za sobom zlu karmu. Možda, ista ta ruka sudbine koja ih je tada spojila, sada pokušava razdvojiti njihove puteve. 

"Na svom putu stekao sam protivnike ali ne i neprijatelje, makar koliko ja znam. Za Kogu ne mogu da tvrdim, mada... ne vidim kako je naivni dečak poput njega uspeo da stekne ovakvu vrstu neprijatelja." govorio je i dalje tiho. 

Njen predlog da potraže Kogu, pogodi ga u srce i čelični štit poče da pušta pod silinom udara. Sada je bio siguran da ova žena nije igrala svesnu ulogu u potapanju njihovog broda. Ipak, pomisao na Kogu opet bi vratila vidljive crte zabrinutosti na bledo lice ronina.

"Bojim se da ne znam gde je." izusti u porazu, obarajući glavu u sopstvenoj sramoti. "I bojim se da sad ne možemo krenuti da ga tražimo. Vidiš, onaj koji je tebi i nama učinio sve ovo i dalje se nalazi negde na slobodi i sve to uoči venčanja na kojem smo moj prijatelj i ja pozvani kao gosti. Ako te vide živu - sumnja spada sa Koge. S druge strane, on je možda već mrtav. Ja to ne znam. Ali znam da oni računaju na to da ću krenuti da tražim svog prijatelja i da spremaju klopku." 

Hajato podiže glavu i očima se zakova za Tomoe. Da je pogled mogao da ubije, ona...svakako ne bi bila mrtva. "Vidiš, tvoje moći, kojima sam živi svedok, verujem da mnogim ambicioznim ljudima u ovom prokletom svetu šinobija mogu značiti kao vredna alatka za ispunjenje bolesnih ciljeva i narušavanje balansa između života i smrti. Tvoj dar, ili prokletstvo ne sme izaći na videlo u ovom zmijarniku." Objašnjavao je Hajato situaciju, nadajući se da će oboje tada videti stvari iz istog ugla. 

"Dok se ne setiš ko, šta, kada i kako - ja idem uz tebe kao što nokat ide uz meso."

Odmahivala je glavom u neodobravanju.

Nikad ne znaš kome si i iz kog razloga nehajno stao na žulj. Ne želim biti pesimista, ali je prokleto teško to ne biti u ovom trenutku.

Postavila je ruke na bokove i krenula da šeta tamo-amo.

Šta želiš da kažeš? Ovaj zmijarnik, kako ga nazivaš, ima minimum jednu individuu koja je je delimično il u potpunosti svesna svega što jesam. Mozda je već sve gotovo. Ne mogu da znam, a ova moja glupa glava mi dodatno otežava.

Prestala je da šetka i počela da gricka nokat domalog prsta. Očajnički joj je zafalio nikotin. Išao joj je na živce taj jedan nedodirljivi delić izgubljenog sećanja.

Već si viđen, već si obeležen. Hoćeš ceo život da provedeš u izgnanstvu..

Zaustavila se na vreme. Jezik joj se razvezao više nego što je htela, ali joj je već svega bilo preko glave. Straha više sekunde nije osetila.

Ne gledaj me tako. Ovo je više kletva nego što je neka sposobnost kojom bih trebala da se dičim.

Okrenula se od njega i potrudila da smiri impulsivan način na koji je prilazila svemu, što je verovatno bio isti razlog zbog kojeg se i uplela u celu zbrku.

Grdno se varaš ako misliš da je ovo prvi put.

Rekla je to sebi više u bradu. Pa se okrenula ka njemu i počela da trtlja opet.

Hajde da to jednostavno rešimo odmah. Lako mogu reći prosto da si bio pod mojom kontrolom i da nisi bio svestan poteza koje si činio… Hoćeš da pobegnemo odavde? Onda zaboravi na svog drugara. Malo je gadno da iz bilo kog razloga izabereš to što upravo biraš preko svog prijatelja, zar ne? Šta ako je i dalje živ?

Čitava stena kao da je pala na njegova bedra dok je stajao nepomično podeljen između dva izbora, dva puta. Dilema ga je vidljivo slamala. Tomoe u ovom trenutku neće dobiti odgovore, jer ih Hayato svakako nije posedovao. Stajao je ukopan pod teretom gneva i očaja, a zamagljeni um nije mogao videti dalje od nosa. Srce je užurbano lupalo i on je odlučio da posluša i krene tempom jedinog jasnog signala. 

"U laži živeti ne mogu, a sem izgnanstva drugi put ni ne znam " izusti odlučno i oštro, rezajući svu negativnu energiju u vazduhu. 

Sva ona nervoza i ishitrenost najednom je splasla, shvativši da šta god kaže više nema svrhe. Hayato je svoju odluku doneo, pa samim tim i ona svoju konačnu.

U redu, ako je tako, onda..

Odšetala je do ormara i počela da pretura i nije prestala sa preturanjem dok nije našla ono što je tražila. Trebalo joj je par sekundi da pripremi pa se na peti okrenula i pružila mu skupljenu pesnicu, očigledno držeći nešto u njoj.

Za svaki slučaj.

Ipak nije mogla da čeka ni sekunde da on odreaguje pa mu je to ubacila u džep uniforme.

Onda da ne gubimo već izgubljeno vreme..

Uputi mu pogled pa ga prebaci na lopatu što je stajala u ćošku uz osmeh koji se jedva nazirao.

Dok je osećao blagi pritisak predmeta u džepu, Hayato je osetio i težinu nečeg mnogo većeg – težinu nepoznatog. Njegove oči su pratili svaki njen pokret, pokušavajući da dešifruju značenje iza njenih gestova i reči. Bilo je očigledno da svaki njen korak nosi dublji smisao, a on je bio izabran da bude deo te misterije.

U trenutku kada mu je rekla da ne pita, njegovo obično mirno i sabrano lice blago se naboralo u izrazu koji je kombinovao zbunjenost i znatiželju. Bio je naviknut na jasnoću i direktnost u svom roninskom životu, ali sada je bio bačen u vode neizvesnosti.

"Zašto mi ne kažeš šta je ovo?" pomislio je, ali je odlučio da poštuje njenu želju za tajanstvenošću. Njegova ruka se nevoljno pomerila prema džepu, ali se zaustavila, shvativši da neke stvari treba da ostanu nepoznate dok ne dođe pravi trenutak.

Dok je ona svoj pogled premeštala na predmet u uglu sobe, njegov osmeh bio je suptilan, gotovo neprimetan, ali pun značenja. Hayato, u svom tipičnom maniru, nije odgovarao rečima, već postupcima. Njegova tišina nije bila znak ignorisanja, već razumevanja i prihvatanja zajedničke sudbine koja ih je čekala. Uzeo je jednu lopatu, te Tomoe dobacio metlu, a potom su se zajedno uputili ka vratima i dalje niz hodnike, izvan ovog prokletog utočišta.

A meni metla, hm? Nasmejala se, više od muke, iako je i situacija donekle bila komična. Sad još samo da me spale na lomači. Ta misao se u njenoj glavi razradila u čitav niz slika sebe kako gori na istoj dok joj se delovi tela postepeno raspadaju uz krike koji joj i dalje odjekuju u glavi i sada dok je držala metlu u rukama. Pitala se da li bi mogla da se bukvalno uzdigne iz pepela, ali je odmah otresla glavom tu suludu ideju. Od toga se sigurno ne bi mogla povratiti. Klimnula je glavom ka Hayatu i pošla za njim. Sekunde kasnije, dok ga je pratila, mali glas joj je u glavi šapnuo ’a da testiramo?’

Testiraću ja tebi... rekla je to nesvesno naglas, u iščekivanju onog što im je sada sledilo.