Ninja World

Powered by Forumotion™

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!

RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in
new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Cevovod kroz planinu Ariyaki

Cevovod kroz planinu Ariyaki Bandicam-2024-08-23-16-45-38-457
U planinskom masivu Ariyaki, koji je obavijen večitom šumom i brdima, prostire se masivan cevovod nepoznate svrhe. Nije mnogo vremena prošlo otkako je ovaj zagonetni cevovod nastao, a njegova misteriozna pojava uzburkala je lokalne priče i legende. Izgrađen od hladnog, crnog metala koji deluje nesalomivo i nepoznato, cevovod se proteže kroz čitavu planinu, probijajući se kroz kamenite litice, ali i kroz duboke podzemne hodnike i tunele, čije je postojanje bilo nepoznato čak i najiskusnijim lokalnim vodičima.

Iako su mnogi neumorno dan za danom učestvovali u izgradnji istog, većini je njegova svrha i dalje ostala misterija.

Cevovod kroz planinu Ariyaki Removal-ai-06d22897-e124-4085-8154-ff99140c7a92-ddv1kx7-2efa66f8-54bc-49bb-85ba-4edc7a600385-4-opt
Nekoliko dana trebalo nam je da dodjemo do ovde, nečujno smo se svakim korakom kretali senkama drveća dok nismo došli do svoje destinacije. Kada smo bili nedaleko od cevotoka podigao sam jednu ruku kako bih zaustavio Tsumi, koji se neumorno kretao sa svakim mojim korakom.

Ovo je to, naša konačna destinacija

Zastali smo, jedino što se moglo čuti bio je šum krošnji uzdrmanih povetarcem koji je duvao u tom momentu. Cevotok je izgledao ogromno, masivne metalne cevi koje su se činile neuništivim, a njegov kraj nije se mogao videti čak i u najdaljoj tački koju su naše oči mogle da vide.

Izgleda da su za ovo služile cevi o kojima je Yasgarov tim pričao

Rekao sam, a moj plašt je takođe zaplesao od vetra koji se u tom trenutku malo pojačao. Obojica smo nosili maske, i nismo bili prepoznatljivi nepoznatim licima.
Cevovod kroz planinu Ariyaki Main-qimg-9ac09f6b3144fde966fddba9378309bd-lq
Ti idi sa druge strane, kretaćemo se polako i nečujno uz dužinu cevotoka da bismo videli dokle ide.

Bila je noć u tom momentu, iako smo bili malo umorni od puta do ovde, morali smo da je iskoristimo. Kretaćemo se neko vreme uz cevotok kako bismo prikupili neke informacije i videli šta se sve tačno dešava pre nego što budemo napravili naše sklonište.

Cevovod kroz planinu Ariyaki Removal-ai-06d22897-e124-4085-8154-ff99140c7a92-ddv1kx7-2efa66f8-54bc-49bb-85ba-4edc7a600385-4-opt
Odmah cim smo stigli ispred Genjija i mene mogle su se u daljini videti zapoceti gradjevinski radovi u novopecenom selu. Malo je bljestalo svetlo, ne bih znao da li su prve kuce vec sagradjene ali deluje kao da se u njihovom selu radi intenzivno. Bila je noc, tihi povetarac prolazio je kroz moju masku dok sam gledao cevi.

Kako uvek nama napakuju ovakve destinacije.. Sad jos moram da idem kroz ove rdjave cevi.

Delovalo je grozno, osecao se cak i mali smrad pri samom ulazu u cev, ali opet je to bio deo misije sa malim rizikom da budemo primeceni. Zanima me koje su se to nindze sa poternice uclanile u ovo selo i da li cemo diplomatski biti dobri sa njima. Posle ovog akta cisto sumnjam da ce biti bilo cega ako budemo uhvaceni.

Cevovod kroz planinu Ariyaki Tumblr_mm70n1uuWJ1qifmivo1_500

Razumem, samo pazi da nas ne zaskoci nesto sa druge strane.

Jeza od povetarca me jos nije prosla, slutilo mi je na nesto zlo, ali opet nemam neke brige. Sve vise je pocela da mi se svidja ova maska, bas je u mom fazonu, mogao bih i sam cesce da je nosim na misije i avanture.

Gledao sam malo u daljinu, fascinirao me je pogled, izgledalo je kao da jeste ipak izgradnja novog sela u pitanju, ali je selo bilo tek u početnim radovima. Nisam bio ni malo oduševljen, mislio sam se koliko je Takigakure lepši od ovog mesta. Okolni vodopadi koji se spuštaju sa planina i koji ujedno daju i čar lepote čitavom selu, ovde su bili zamenjeni maglom i neumornom kišom koji su jako često bili prisutni. Nije mi se svidela takva atmosfera, ne bih mogao svaki dan da provodim na ovako tmurnom mestu.

Moju misao prekinuo je Tsumijev previ komentar koji je izgovorio.

Pa ja sam taj koji pakuje

Nasmejao sam se, znao sam da mu neke od misija koje sam mu davao nisu bile drage, ali najteže misije idu najsposobnijim nindzama. Razdvojili smo se kako bismo pokrili veći deo terena, ja sam bio sa desne strane cevi, Tsumi je bio sa leve. Bili smo tu gledajući uzduž cevovoda, ali za sada se ništa neobično nije moglo videti. 

Noć je tek bila počela, i bili smo je spremni iskoristiti koliko možemo, jer je bilo znatno lakše kretati se neprimećen u tami pod oblačnim nebom, nego kada sunčevi zraci prolaze kroz krošnje. Mesec je bio tu, ali bio je sakriven među oblacima.

Idemo

Rekao sam, a potom smo krenuli kretati se uzduž cevi, nadajući se da ćemo otkriti gde vodi i čemu služi.

Kako smo polako krenuli podelili smo se tako da ja kretanje nastavim uz levu stranu ove cudne i smrdljive cevi. Kada sam saznao da je Genji zapravo taj koji mi pakuje sve te misije koje me dovode do iznemoglosti pomalo sam bio smoren.

Imacemo ozbiljan razgovor sto se misije tice kada se vratimo..

Svaki metar koji smo prolazi mogla se osetiti razlika u gustini vazduha, polako smo usli i u zonu gde je neprestana kisa. Covece, kako mogu uopste da zive pod ovakvim uslovima? Nikad ne bih mogao vise od 3 dana da provedem ovde.

Mogao se osetiti sve veci i veci smrad kako smo isli ka tamo, da li je ovo samo jos jedna od ispala u nizu i da li dzabe trosimo vreme. Sta li je ovo, kanalizacija?

Ovaj smrad postaje nepodnosljiv, sreca pa imam masku..

Kakve smo srece necemo ni na sta ni da naidjemo.

Jesi siguran da bi trebali da nastavimo u ovom pravcu?!

Nadao sam se bar nekoj novoj borbi dok smo koracali kroz ove gnusne atmosferske prilike, nesto sto bi moglo probuditi bar malo uzbudjenja u meni. Sada cekam Genjija koji je sa desne strane, da vidimo kako cemo i sta cemo dalje.

Kretali smo se tihim i nečujnim koracima uzduž cevotoga, ka pravcu sela, jer je tako bilo logičnije. Šta god da se nalazi u tim cevima, sigurno će biti ključno za ono što nas čeka u selu . Nadali smo se da nećemo imati nekih prevelikih problema na našem putu, ali smo takođe za njih uveliko bili i spremni ako se zadese.

Da, nastavimo

Odgovorio sam na Tsumijevo poslednje pitanje.  Glas mi je bio tiši nego inače, kao da se boji da će privući neželjene poglede iz tame.

Noć je već dugo vladala, a mesec, skriven iza gustih oblaka, povremeno bi bacio bledunjavu svetlost na naše lice. Znali smo da će uskoro selo biti pred nama, ali svaka stopa u ovom mraku činila se kao vek. Kako smo se približavali, obris sela postajao je jasniji, ali moja pažnja skrenula je na nešto drugo.

Tsumi, zastanimo ovde

Na ivici vidnog polja, mala pećina u brdu, gotovo neprimetna zbog gustog rastinja, činila se kao idealno mesto za privremeno sklonište.

Ovde ćemo napraviti sklonište i odmoriti malo, ako nas dole čeka borba, onda bolje da smo potpuno odmorni

Putovali smo danima bez pravog odmora, i osećao sam kako me težina tih dana sustiže. Krenuo sam prema pećini, nadajući se da će vatra koju ćemo zapaliti pružiti ne samo toplotu, već i osećaj sigurnosti pre nego što se suočimo sa onim što nas čeka dole.

Poceo sam polako malo i da klonem, nismo stali vec nekoliko dana unazad i slazem se sa njim da treba napraviti skloniste. Zgusnut raspored ispred ove male ali skromne pecine u brdu dodatno je otezalo bilo kome da nas uoci.

Stvoricu jednog klona da nam cuva strazu.

#card1220
Klon izlazi iz mene i ostaje sakriven u grmlju nadgledajuci bilo sta sumnjivo sto bi moglo da krene ka nama.

Uzmi skupi malo te grane i zalozi vatru.

Nisam imao neki dobar predosecaj da ce ovo biti dobar dan za clanove sela skrivenog u vodopadima, ali voleo bih da bude neka borba da oprobam svoje mogucnosti i nove tehnike. Sedeo sam unutra i malo odmarao dok je moj klon osmatrao bilo kakve moguce pretnje.

#card8

Vreme za jedan zasluzen odmor..

Klon je tiho prošetao unaokolo, neprimetno kao senka, prikupljajući gomilu suvih grana i lišća koje ćemo iskoristiti za potpalu. Spustio ih je na zemlju i pažljivo napravio malo ognjište koje će nas grejati tokom ove hladne noći. Dok je klon nestao nazad u žbunje, spreman da nas upozori na svaku potencijalnu opasnost, uzeo sam dva kamena. Udarcima jednog o drugi, sitne varnice počele su da padaju na suvo lišće, koje se ubrzo zapalilo, a vatra je lagano počela da gori, šireći prijatnu toplinu.

U vazduhu se osećao miris paljevine i zemlje, a u daljini su se mogli čuti tihi zvuci noćnih ptica. Hladan povetarac dodirivao je moje obraze, podsećajući me na krhkost trenutnog mira.

Odmori, ja ću uskoro

Rekao sam Tsumiju, koji je već bio spreman da zaroni u san. Njegova figura jedva je bila vidljiva u senci pored vatre.

Potom, otvorio sam rajsferšlus svoje torbice i izvadio nekoliko hranjivih pilula. Stavio sam ih u usta, kako bi mi vratile malo snage, ali i dalje me je preplavila iscrpljenost. 

Pilule :

Seo sam na zemlju, naslonjen o hladan kameni zid iza mene, pustivši težinu sveta da se na trenutak skine sa mojih ramena.
Zatvorio sam oči, nadajući se da će mi san doneti bar trenutak mira, dok je plamen pucketao pored mene.

...
Kao da sam pre neki trenutak odmarao i vracao cakru, a sada je vec svanulo.. Mora da smo Genji i ja zaspali. Klon je i dalje tu tako da zasigurno napolju nema opasnosti. Pre nego sto sam probudio Genjija izasao sam malo na svez vazduh u nadi da ce biti malo vedrije nego sinoc.

Osim sto nije bilo vedrije kisa je nastavila da pada cak i vecim intenzitetom, oblaci su pokrili sunce preko citavog terena. Polako se digla i neka mala magla ali ona nije predstavljala nikakav problem vec je samo kao neka slabasna pojava bila tu, i dalje se moglo videti selo u daljini. Klon je ostao netaknut i obezbedio nam sigurnost tokom naseg odmora.

Vreme je bilo da probudim Genjija i da nastavimo dalje nasu ekspediciju kako bi dosli do zeljenih informacija.

* Tsumi ulazi u pecinu kako bi probudio Genjija pored kojeg je jos bilo plamicka *

Budi se, vreme je da nastavimo dalje.

Cekao sam da se trgne iz dubokog sna da bi nastavili nasu misiju.

Dok mi bala klizi niz usta, otvaram oči i trljam ih kako bih izbistrio svoj mutan uspavani vid. Miris spaljenih grana i vlažne zemlje još se osećao u zraku, vatra koja nas je grejala celu noć sada je bila samo preostali žar koji se polako gasio. Nebo je već počelo da se svetli, bojeći tmurne oblake blagom nijansom narandžaste. Noć je prolazila, i sunce je polako počelo da probija kroz oblake.

Ustao sam sa zemlje nakon što me je Tsumi probudio. Osećao sam kako se umor još uvek lepi za moje kosti, ali barem smo uspeli povratiti malo snage sa ovih par sati sna. Ispružio sam dlan i ispalio mali mlaz vode kako bih ugasio preostali žar ispod mene, ne želeći da nesmotreno zapalim šumu koja nas je okruživala.
#card24
 Zvuci vode koja šiklja i tiho šištanje ugašene vatre delovali su umirujuće u toj mračnoj tišini.

Napravio sam nekoliko koraka i izašao iz pećine. Iako je atmosfera uvek bila tmurna i depresivna, kiša je makar činila vazduh svežim. Protegao sam ruke i noge, razbuđujući se uz hladan vazduh koji me je obavijao. Okrenuo sam se ka Tsumi i rekao.

Vreme je da krenemo

Nakon kratkog klimanja glavom, zaputili smo se dalje kroz šumu, dok je svetlost novog dana polako osvajala tamu.

Nismo cekali vise nista nego odmah smo se uputili dalje u istrazivanje. Nastavili smo kao i kada smo dosli, ja sa leve, a Genji sa desne strane cevi. Od naseg sklonista pa na dalje oko cevi prostirala se velika suma puna zelenila, a kako i ne bi kad ovde kisa pada neprestano..

Nije li malo rizicno zalaziti u ovakve krajeve?

Nije mi bas bilo svejedno, jesmo jaki ali opet ulazimo u novu oblast i svaki pogresan korak mogao bi skupo da nas kosta, opreznost i zapazanje morali su biti na vecem stepenu. Kako smo isli sve dalje i dalje u sumu prateci cev smrad je postajao sve jaci i jaci da mi je skoro postao nepodnosljiv.

Kako ljudi mogu da zive pored ovakvih okolnosti..

Srecom magla je nestala i sunce je malo doslo do izrazaja na tamnom kisnom nebu, olaksavajuci nam da se lakse krecemo duz cevi.

Kretali smo se šumom, koraci su nam bili pažljivo odmereni, ali svaki šum, svaki lom grančice pod nogama delovao je kao odjek kroz tišinu. U mislima sam prevrtao sve moguće scenarije, ali nisam mogao da predvidim šta će se desiti kada stignemo do kraja cevotoka. Na Tsumijevo prvo pitanje odgovaram, glasom tišim nego što sam planirao.

Jeste, ali moramo tamo. Samo tako ćemo prikupiti potrebne informacije.

Pogled na selo postajao je sve jasniji kroz proređene krošnje. U grudima sam osećao težinu neizvesnosti. Šuma je delovala beskrajno, ali svaki korak nas je približavao civilizaciji, iako nismo znali šta nas tamo čeka. Drveće i divlja priroda oko nas nudili su privid sigurnosti, ali s prvim zracima svetlosti noć je otišla, i svaka senka postala je vidljivija, svaki zaklon tanji.

Noć je prošla, a sa njom i naša sigurnost u nevidljivost. U svetlu dana, šuma nas je i dalje štitila, ali osećao sam kako se nevidljive oči otvaraju prema nama. Svaki naš pokret mogao je privući neželjenu pažnju, i nisam bio siguran šta će se desiti kada se budemo približili selu.

Nastavili smo prema selu, dok je kiša počela malo jače da pada.

Ako on kaze da moramo da idemo tamo, onda moramo da idemo tamo, zeleo ja to ili ne. Svakako sam bio spreman za novu akciju. Kako smo se priblizavali selu mogli smo da vidimo pregledno njihove kuce koje su gradjene specificnom arhitekturom. Genji i ja smo se maksimalno priblizili i zastali na sekund dok nismo izasli iz sume koja je svojom senkom prekrivala nas.

Deluje kao da je to to.

Rekao sam to dok sam posmatrao samu kapiju i jedan od mogucih ulaza u selo, spreman da pronadjem sve informacije o novopecenom selu. Izgleda da ovaj nas susret sa ovima definitivno nece biti sa prijateljskom namerom. Cekao sam sta ce Genji da smisli, sta ce biti nas sledeci korak.

Voleo bih da bude neke akcije, da ne bude da sam za dzabe bio put i vukao se dovde, necu bas da se vratim nazad u selo praznih ruku.

Storynote

Primećujete da ste došli do kapije koja je postrojenje za ovaj cevovod. Ovo nije selo skriveno u Kiši. Da bi pokupili dodatne informacije bilo bi dobro da istražite ovo postrojenje i da prodjete na drugu stranu planine.

Postrojenje je jako čuvano. Prilikom istraživanja otvara vam se mogućnost da udjete u postrojenje neprimetno kroz sam cevovod. Ovaj cevovod je trenutno u fazi testiranja raznih njegovih osobina. Možete se popeti na vrh cevi i pronaći sigurnosni otvor koji služi da se udje i da se očisti cevovod. Potom ćete aktivirati opciju uspeh/neuspeh da proverite da li je kroz cevovod trenutno puštena voda. (uspeh puštena, neuspeh nije puštena). Naravno ako je pun vode i želite plivati kroz ove cevi biće vam potrebno zadržavanje daha i mnogo energije.

Da dodjete do postrojenja peške neprimećeni: Po 8 postova
Da dodjete do postrojenja peške primećeni: Po 1 post
Da dodjete do postrojenja peške kroz cevovod: Po 3 posta

Posle dugog hodanja kroz šumu koja se činila beskonačnom, napokon smo stigli do nečega što je obećavalo odgovore o samom cevotoku. S brda sam mogao da vidim kako kompleks izgleda zastrašujuće. Činilo se kao da su senke same po sebi bile deo strukture, a stražari, koji su stajali na svakom uglu, kao da su isijavali hladnu, tihu pretnju. Znao sam da bi nam bilo preveliko mučenje da ne budemo primećeni ako idemo standardnom putanjom, gde stražari pokrivaju svaki ćošak. Morao sam smisliti drugi način.

Kako sam gledao unaokolo, ideja mi je sinula.

Tsumi, ovo će ti se svideti

Nadoviknuo sam mu tihim glasom, a zli kez pojavio se na mom licu, znajući da će biti upravo suprotno. Došao sam do njega i šapnuo mu naš plan. 

Položio sam dlan na njegovo rame, i povezao naše umove. Mogli smo sada razgovarati bez reči, nečujno, ali uvek prisutni jedan u mislima drugog. Ako nas zadesi neukusno iznenađenje unutra, uvek ćemo biti u kontaktu. Bio sam svestan da će se time prekinuti moja veza sa Yashinom, ali nisam imao izbora. Situacija nas je naterala.

Telepatska veza :

Pitao sam se gde li je on sada. Prošlo je mnogo vremena otkako nisam čuo ni traga ni glasa od njega. Nisam dao da me to previše obmanjuje, ostao sam fokusiran. Tsumi i ja smo imali plan, i bilo je vreme da ga sprovedemo u delo.

Nakon sto je odbijen od kagea sela kise odlucio je otici kuci, medjutim, dok je putovao kroz doline i pasnjake u glavi je uvek imao jednu misao, znao je da se mora vratiti i da istrazi jos. Znao je da se preko planine Ariyaki trebao nalaziti barem mali deo sela koji bi bio konektovan do ostalih delova. Znao je da ce mu put na samoj planini oduzeti sate vremena, od lokalaca mogao je samo saznati za cevovod koji bi trebao prolaziti kroz planinu. To mu je bila jedina opcija te je sa osmehom na licu krenuo ka tamo. U daljini mogao je videti ogromni cevovod koji je vec bio uveliko prekriven vegetacijom. Takodje je mogao videti ulaz te se zaputio tamo noseci svoj ranac sa sobom.

Malevolent Pressence
: :
Nakon dvadesetak minuta pesacenja dosao je do ulaza cevi, miris koji je dopirao odande bio je nepodnosljiv. Vezao je maramu oko vrata kako bi se sacuvao od ovog groznog mirisa koji je nekako i dalje dopirao do njega. Koracao je dok je jedva video ista ispred sebe, naturalna svetlost dana i dalje je obasjavala koliko je mogla ali to i dalje nije bilo dovoljno. Osim sto je mogao cuti svoje disanje po neki put se moglo cuti padanje kapljica tecnosti na cevi. Samo je nastavio svojim putem.

Malevolent Pressence
Nekako je i dalje koracao kroz cevovod dok je jedva prolazio zbog neprijatnog smrada koji je dopirao iz unutrasnjosti cevovoda. Sve dok je gledao da ne natopi cipele vodom posto bi to bilo bas glupo. Dok je sve vise i vise koracao mogao je osecati kako se temperatura povecava, imalo je smisla, zatvoren prostor i sparno vreme. Jedina briga u tim trenutcima bila mu je da ne naleti na mlaz vode koji bi ga oduvao nacisto.

Malevolent Pressence
Nikako nisam ni pomislio da ce njegova ideja da bude dobra, jer nikad ni nisu bile dobre. Skroz tihim glasom sapnuo mi je kako treba da se upustimo kroz cev.. Unutra je previse smrdelo i doslo mi je cak da ga ispalim i da se vratim nazad u selo jer je ovo postalo nepodnosljivo.

Znam da mozes da mi citas mislis sad Genji, i ni malo ne poricem bilo sta. Sada cu da otvorim ovaj poklopac i idemo unutra. Mrzim ovaj tvoj plan ali deluje kao da nemamo izbora osim da budemo primeceni sto nam i nije najbolja ideja. Sta je ovo? Ne vidim bas najbolje da li ima vode unutar cevovoda..

The member 'Tsumi' has done the following action : #RP-OPCIJE

'Šanse' :
Cevovod kroz planinu Ariyaki #world1

Koliko god mi je bilo smešno kada sam video Tsumijev izraz lica dok sam mu saopštavao naš naredni korak, takođe sam i ja osećao malu nelagodu. Nisam bio previše voljan da ulazim u ovu vodu, još manje u cevi koja vodi u nepoznato. Sa svakim šumom vode koja je proticala ispod nas, osećao sam kako mi se telo napinje, spremno za svaki ishod. Znali smo obojica da bi ovo mogla biti najgora opcija, ali trenutna situacija nije nam davala mnogo izbora.

Stajali smo na ivici cevi, gledao sam dole u vodu koja je šikljala ispod naših nogu. Uneo sam chakru u svoja pluća, osećajući kako mi se grudni koš puni energijom koja će mi pomoći da dišem pod vodom neko vreme. Takođe sam se ogrnuo gustim slojem crnog blata, kako mi voda ne bi direktno dodirivala kožu, za svaki slučaj.

Ko preživi, pričaće

Bez daljeg odugovlačenja, skočio sam bombu direktno u vodu. Hladnoća me obuzela odmah, ali blato me je delimično štitilo. Voda je bila gusta i tamna, ali nastavio sam da plivam prema postrojenju, nadajući se da nas još niko nije primetio.

Tehnike :

Izgleda da ipak ne moze da mi cita misli, u svakom smislu ludak. Ne mogu da verujem da je samo odjednom ovako skocio, mada mora da je siguran u svoje odluke tako da cu ga na kraju samo slediti.

Sta sve necu proci..

#card39#card98

Ne zelim da me ovaj smrdljak od vode dodiruje, hocu samo sto pre da odemo odavde, smucilo mi se maksimalno. Nakon sto sam aktivirao tehniku koja mi dozvoljava da budem u vodi i da disem u njoj uskocio sam u cevovod odmah nakon Genjija i pratio ga.

Ništa se specifično nije dešavalo, ali napetost je rasla svakim zamahom mojih ruku u vodi. Plivali smo u jednom pravcu, ka postrojenju, u potpunom mraku. Nisam mogao da vidim ni prst pred okom, a osećaj bespomoćnosti mi je pritiskao grudi. Vlažan i težak vazduh činio je da svaki udah bude borba.

Čak i kroz hladnu vodu, mogao sam osetiti razliku u temperaturi zbog zatvorenog prostora. Nije što je bilo vruće, no neka sparina. Kao da je sama atmosfera bila zasićena nekom nevidljivom pretnjom. Zagušljivo, prljavo – i neizvesno.

Nisam okretao glavu, ali sam osećao Tsumija kako pliva odmah iza mene. Njegovo prisustvo me je smirivalo, ali sam i dalje bio na ivici. Znali smo obojica da nas postrojenje čeka negde ispred, ali nisam mogao da se otmem osećaju da se, negde u tami, krije nešto nepredvidivo. Nastavili smo napred, sa svakim pokretom sve bliže našem cilju, i svakoj opasnosti koja nas tamo čeka.

Nista nisam video ispred sebe, od ove mutne vode nije cak ni postojala nikakva mogucnost videti bilo sta. Samo sam plivao i nadao se da je izlaz blizu. Nije nam bilo svejedno, ali morali smo nastaviti dalje. Najcrnje je pred svitanje.

Polako sam poceo osecati umor, deluje kao da mi odmor u skrovistu nije nesto puno pomogao i da kratak san nece biti dovoljan kako bih se potpuno odmorio. Ovo moze biti i odlicna ali i vrlo losa odluka, videcemo epilog ovog plivanja i kuda ce nas sve ovo odvesti.

Samo cekam da ispadne neka akcija, zeljan sam borbe s obzirom da nisam bio na misiji vec nekoliko nedelja zbog raznih sastanaka vazni po nase selo.
* Tsumi nastavlja da pliva kroz cevovod *

Storynote: Genji, Tsumi

Nakon plivanja kroz cevi uspešno dolazite do prostorije u postrojenje gde cev ima poklopac i samu mogućnost izlaska. Potrebno je da izadjete kada stražari nisu tu. Palite sensor da bi proverili jesu li tu, a otićiće na pauzu kada na kockici 6 dobijete broj 5 ili 6.

Nakon izlaska iz cevi vaše je da se sakrijete i da veštim manevrima otključavate prostoriju po prostoriju. Da overite prostoriju potrebno je da napišete po post i uradite opciju za mogućnost da  vas neko otkrije.  Pošto je ste vešte ninje (barem veštije od običnih stražara) mogućnost da vas neko otkrije je 5% pa bacajte  neku od opcija u skladu sa tom šansom.

Nakon otkrivene 4 prostorije sledi Storynote.

Storynote: Yuri

Nakon hodanja kroz cev vodostaj postaje sve veći i veći. U trenutku kada  dodješ do faktičkog moranja da zadržavaš dah vidiš poklopac u cevi. Imaš mogućnost da proveriš tu sekundarnu cev ili da kroz 8 postova zadrzavas dah i plivaš  ka postrojenju.
Potrebno provjeravanje sekundarne cijevi je 3 posta.

Stigli smo do samog poklopca. Nismo mogli tek tako otvoriti vrata, ne znajući šta nas tačno čeka s druge strane. Podigao sam ruku da zaustavim Tsumi, koji je bio par metara iza mene.

(Polako, moramo prvo proveriti da li su čuvari iza vrata)

Rekao sam mu kroz našu telepatsku vezu. Zahvaljujući toj vezi, mogli smo tiho razgovarati bez potrebe za rečima.

Tehnika koja nam je omogucavala disanje bila je pri kraju, ali smo mogli izdrzati jos neko vreme. Uradio sam znak rukom, zatvorio sam oči i fokusirao chakru, kako bih se fokusirao i izbistrio svoj um. Odlomio sam deo svoje duše, prepuštajući ga osećaju za chakru, kako bih neko vreme mogao osetiti istu koja je bila u okolini.

Tehnike :

Dok sam koracao kroz cev osetio sam kako mi se cipele namacu gadnom kanalizacionom vodom, ubrzo veliki talas vode krenuo je ka meni te sam morao nesto uciniti povodom toga. Cak i kao veoma iskusan shinobi nisam bio siguran da cu moci izdrzati toliko dugo bez daha, klaustrofobija duboko usadjena u meni takodje je pocela raditi dok su me talasi vukli ka nazad. Radim znakove rukama i uzimam dah.
#card39
-20 ch
Postajem brz kao riba i provlacim se kroz jake struje vodovoda.

Malevolent Pressence
Dok sam plivao kroz struju mogao sam osetiti na kozi kako postaje sve jaca i jaca. Znao sam da moram doci do svog cilja sto brze moguce tako da sam dao sve od sebe da se probijem kroz ovo. Razni delovi smeca i ostaloga su prolazili pored mene dok sam se morao cuvati, prakticno su bili kao projektili koji bi me sigurno ubili da nisam obracao paznju.

Malevolent Pressence
Dok sam plivao mogao sam osetiti kako mi noge polako trne od umora, znao sam da necu moci izdrzati jos dugo i da se uskoro moram prebaciti na drugu taktiku. Usput sam pokusavao da zastitim svoju opremu koliko god mogu dok sam u isto vreme izbegavao "projektile" koji su prakticno leteli ka meni. Nastavio sam sto brze mogu kako bih izasao iz ove djavole cevi.

Malevolent Pressence
Plivao sam dok mi misici u nogama nisu skoro u potpunosti utrnuli, moja tehnika vode koju sam iskoristio je nestala tako da sam morao drzati dah normalno. Bilo je iscrpljujuce, nisam znao koliko jos mogu izdrzati ovako. Samo sam se molio da sto pre nadjem neki izlaz kako bih se osusio i pribrao.
#card17
-150 eng
Zadrzavam dah

Malevolent Pressence
Postajalo je sve teze i teze zadrzavati dah ovoliko dugo, znam da mi nije jos puino ostalo i da prakticno moram da stignem do svog cilja inace bi ovo bio kraj moje nindza avanture. Vec je od prilike 10 minuta proslo od kada je voda dostigla nivo gde konstantno moram da zadrzavam dah, po nekoj mojoj proceni ostalo mi je jos 5 minuta dok mi ne ponestane daha.
#card17
-150 eng zadrzavam dah

Malevolent Pressence
Vec mu je postajalo tesko da uopste ostane svestan, sve u glavi mu se mutilo i znao je da je skoro na svom limitu. 2 ipo minuta prosla su od njegovog procenjivanja sto znaci da je jos toliko ostalo. Ipak, bilo je progresa, nekako se probijao kroz jaku struju koja ga je udarala u glavu. To je bio prvi put u zivotu da je Yuri osetio pravi strah, bila je to smrt, cudna sila koja kao da je cekala na Yurija sa jezivim osmehom.
#card17

Malevolent Pressence
To je bilo to, vec je mislio da je sve gotovo, odjednom, vatra u njemu pocela je goreti. Borba zivota i smrti, najveca, moglo bi se reci. Davao je svoje zadnje adute snage znajuci da ako jos malo izdrzi moci ce se izvuci odavde. Pokusava da drzi dah zadnjih 10 sekundi nadajuci ce da ce izdrzati toliko.
#card17
-150 eng
Drzim dah.

Malevolent Pressence
Dok se zadnja sekunda priblizava poceo je raditi znakove rukama velikom brzinom. njegova brzina se uvecalai mogao je u daljini videti postrojenje. Zatim se prodrao dok je plivao velikom brzinom kao ribica.
IDEMOOOO
Rekao je sa velikom radoscu u svome glasu.
#card39
-20 ch

Malevolent Pressence
Kako smo plivali voda je postajala bistrija i mogao sam videti Genjija ispred sebe kao i neku malu svetlost koja dopire ispred mene, kao da je neki poklopac. Izgleda da smo dosli do samog pocetka cevovoda i da unutra mora imati sigurnosnih cuvara, mora da je neko jako bitno mesto po svemu sudeci.

Genji mi je pomocu njegovog jutsua koji se povezuje sa mojim umom rekao da ipak mora da proveri da li ima nekoga od strazara unutra.

(Ima li sta?)

Konacno sam zeleo nesto sto moze doneti adrenalin u moje telo, ali mislim da bi borba u ovakvim okolnostima bila ravna samoubistvu. Cekao sam da vidim sta ce mi Genji reci, da li je podrucje cisto ili ipak moramo jos da cekamo.

'Kockica 6' :
Cevovod kroz planinu Ariyaki #world49

Svojim senzorom koji sam aktivirao, mogao sam osetiti nekoliko silueta koje su se nalazile u prostoriji sa druge strane vrata. Njihove tihe škripave cipele odjekivale su u tišini. Nije bilo mnogo bitno da li su to stražari ili ne, naš cilj je bio da ne budemo primećeni i prikupimo što više informacija, ne mareći za moguće prepreke.

( Ima ljudi u prostoriji, moramo malo pričekati ) 

Preneo sam mu telepatski, glas mog uma odjekivao je u njegovoj svesti. Još uvek sam zadržavao dah, boreći se protiv nagona da udahnem hladnu vodu koja me okruživala u tami cevi. 

Voda oko mene bila je neprijatno hladna, svaki trenutak čekanja bio je poput večnosti. Nadao sam se da će stražari ubrzo napustiti prostoriju, kako bih mogao izroniti i doći do preko potrebnog svežeg vazduha. Moja duša, deo mene koji sam izdvojio, još uvek je bila tu, i osećala chakru svega iz okoline. 
#card17

Ovi jos nisu otisli, a ja stvarno ne mogu vise da izdrzim ovaj smrad.. Genji mi deluje kao da je gotov i da ce kad tad da pocne da se davi, neverovatno u kakve situacije nas ovaj covek dovodi u svakom zadatku.

(Koliko jos bre?)

Nisam mogao vise da cekam, iscekivao sam pozitivan odgovor od Genjija da su svi strazari otisli iz prostorije kako bih se lansirao unutra jer ovo stvarno postaje nepodnosljivo. Nikad vise necu da idem na misije istrazivanja, ovo je stvarno kraj.

#card17

Moja tehnika se zavrsila, sad moram da zadrzavam dah, nisam nesto izdrzljiv sa tim tako da bolje je sto pre da se rascisti prostorija.

'Kockica 6' :
Cevovod kroz planinu Ariyaki #world46

Nismo smeli još da uđemo da ne bismo napravili karambol i bili primećeni, ali isto tako nisam bio siguran koliko još možemo zadržati dah. Situacija je bila veoma nelagodna, ali morali smo izvući najviše iz nas kako bismo uspeli. Nisam ni očekivao da će ovo biti laka misija, zato sam i poveo Tsumi sa sobom.

( Ne još, moramo još malo sačekati )

Čekao sam strpljivo, i dalje ogrnut ledenom vodom koja je neumorno prolazila kroz cev, imao sam i dalje dosta vazduha u sebi i mogao sam držati dah još neko vreme.
#card17

Sta vise treba da cekamo? Ko zna da li su strazari uopste tu ili je i on jadan sam izlapeo, vreme je da ja upalim senzor jer moram sam da se uverim u to jer Genji je poceo da me nervira, ne mogu vise da izdrzim stvarno. Jos nisam navikao ni masku da nosim..

#card17#card10

Zadrzao sam dah i upalio svoj senzor kako bih se i sam uverio da li ima strazara unutar prostorije. Totalno sam bio nestrpljiv i tvrdoglav cekajuci da izadjemo iz ovog cevovoda koji je sve samo nije cevovod, vise mi je kao neka kanalizacija.

'Kockica 6' :
Cevovod kroz planinu Ariyaki #world51

To je bilo to. Nakon kratkog čekanja, Tsumi mi je rukom dao znak da su se stražari povukli iz prostorije. Srce mi je brže kucalo od pomisli na svež vazduh van ove cevi, ali nisam želeo da me moje emocije preuzmu. Zadržao sam se još koji trenutak, čekajući da se stražari udalje dovoljno daleko.

( Idemo, brzo zatvori vrata čim uđeš, da ne poplavimo prostoriju )  

Zgrabio sam veliki točak na vratima obema rukama. Trebalo mi je malo više snage nego što sam očekivao, ali točak se polako okrenuo. Kada sam konačno gurnuo vrata, oslepio me je bljesak svetlosti iz prostorije. Nakon toliko vremena provedenog u mračnoj cevi, čak i slaba svetlost bila je ošamućujuća. Odmah sam se nečujno pomerio u stranu i zauzeo siguran ćošak iza jednog zida, dok sam čekao koji momenat da i Tsumi izađe iz cevi.

Izgleda da su strazari konacno otisli na njihov " zasluzeni " odmor, Genji je vec otvorio ovaj rdjavi poklopac tako da sam samo mirno izasao iz njega i zatvorio ga. Nisam mogao da docekam da izadjem iz onog smrdljaka, mada sada kada smo vec tu vreme je da se fokusiramo.

(Jadan ti bez cigare ceo dan.)

Vreme je sada da se nastavi dalje potpuno tiho i smireno kako ne bi doslo do primecivanja od strane cuvara. Ispred prostorije u koju smo usli kroz cevovod bio je hodnik sa 4 vrata, 3 od 4 vrata bila su otvorena, ali bas ova vrata na koja smo naisli bila su zakljucana. Nisam gubio ni tren vec sam odmah tiho prisao i naslonio prst ka bravi kako bih napravio drveni indenticni kljuc. Genji me je pratio i bio je pored mene dok sam pravio kljuc.

#card1208

Okrenuo sam prst blago ka desnoj strani i vrata su se otvorila bez ispustanja ikakvog zvuka, mora da su dobro podmazana..

(Upadaj)

* Tsumi i Genji laganim i tihim hodom ulaze u prostoriju *

Na prvi pogled mracna soba ali mogle su se videti neke epruvete sa nepoznatom materijom u njima.. Da li ovde vrse eskperimente nad ljudima i smem li da diram ovo uopste? Nisam hteo nista da rizikujem niti da diram sve dok Genji ne proceni sta cemo da radimo. Pogledom naokolo moglo se videti dosta simbola sela skrivenog u kisi, poput njihovog logotipa i belih istrazivackih kaputa.

// Bacamo kockicu 24, ako dobijemo brojeve 1 i 2 strazari su nas otkrili //

'Kockica 24' :
Cevovod kroz planinu Ariyaki #world55

U sobi je bilo polumračno, tišina je bila teška, kao da nas opominje na svaki naš pokret. Kretali smo se nečujno po senkama, pazeći na svaki korak. Ipak, prostorija nije nudila mnogo zaklona, samo hladne, metalne stolove i police ispunjene nepoznatim alatima i hemikalijama. Da je neko ušao, bilo bi gotovo nemoguće ostati neprimećen.

Pogledao sam epruvete koje su bile naslagane na stolu, a svetlost iz razbijene lampe stvarala je blage odsjaje na staklu. Nisam imao dovoljno znanja o hemikalijama da bih znao s čim imamo posla. Tsumi je pružio ruku ka jednoj od njih, kao da ga je nešto privuklo u njenom svetlucanju, sa željom da ispita jednu od njih.

( Ne diraj ništa, bolje da ne rizikujemo )

Upozorio sam ga telepatski, na kraju je povukao ruku. Znao je da je oprez bio naš jedini saveznik u ovom trenutku.

Izvadio sam svitak iz svog džepa i počeo beležiti informacije. Iako nismo našli ništa od presudnog značaja, osećao sam da se približavamo nečemu. Bilo je još soba koje smo morali da ispitamo, a svaki korak vodio nas je dublje u nepoznato.

( Idemo dalje )

Rekao sam, dok sam stajao iza zida kod vrata. Provirio sam, gledajući u tihi, prazni hodnik. Ničiji koraci se nisu čuli, niti je bilo pokreta u daljini. Mahnuo sam Tsumi u znak da je bezbedno, i polako smo krenuli napred, svesni da nas iza svakog ugla možda čeka nešto mnogo opasnije od onoga što smo već videli.

Biti primecen u ovakvim odajama delovalo bi jako jezivo, ko zna ko i sta bi moglo da se stvori ispred nas ukoliko nesto zabrljamo. Ne znamo gde smo, jesmo li pod zemljom ili na kopnu, znamo samo da smo u prostorijama. Ostale prostorije u hodniku imale su sirom otvorena vrata. Vreme je bilo da zakoracimo u sledecu iz koje je vec metrima unazad pre ulaza smrdela neka crkotina.

(Ne mogu ni da zamislim sta nas tek ovde ceka.)

Kako smo usli u novu prostoriju sa crnim sirom otvorenim vratima odmah smo zauzeli polozaj i bili oprezni da u svakom trenutku odreagujemo ako budemo primeceni. Svetlo je treptalo kao da smo u nekom najgorem horor filmu, mrtva sinobi tela bila su obesena svuda oko nas. Jako gadan pogled zadesio je Genjija i mene da je ovo bilo jako neprijatno za posmatrati.

(Ispovracacu se, Genji.)

Jedva sam se suzdrzao kako se ne bih ispovracao od kolicine gadosti koje su pred nama i smrada. Zaista neverovatno sta sve necu proci sa ovim covekom. Obeseni sinobiji imali su neka cudna odela koja nam nisu dala nikakvu povratnu informaciju. Ponovo sam cekao Genjija i njegov konacni odgovor sta cemo da radimo dalje.

'Kockica 24' :
Cevovod kroz planinu Ariyaki #world53

Smrad iz cevi sam nekako podnosio, ali onaj u ovoj prostoriji bio je neuporedivo gori, nepodnošljiv. Nisam želeo da se previše zadržavam niti da gledam ovaj nelagodan prizor. Brzo sam u svitak zapisao sve što sam video i nacrtao oznake na uniformama koje su tela nosila. Nakon što sam završio, dao sam kratku komandu.

Idemo dalje.

Sve je postajalo sve gore. Od lepe šume u kojoj smo bili, prešli smo kroz cevi, a sada smo zaglavili u ovim sobama koje će nam ostati u lošem sećanju. Nadao sam se da će sledeća prostorija biti bolja, ali posle ovoga me ništa više ne može iznenaditi.

Zatvori vrata kad izađeš, da se ovaj smrad ne širi hodnikom.

Provirio sam oprezno u hodnik. Nije bilo nikoga od stražara. Odmahnuo sam rukom, dajući Tsumiju znak da je sigurno da nastavimo dalje.

Genji je zavrsio sa njegovim " popisom " ovih kaputa obesenih nindzi. Rekao mi je da zatvorim vrata kada budem izlazio ali ostavicu ih otvorena kako ne bi slucajno ispustila neki zvuk i kako ne bi bilo sumnje da je iko uopste bio u toj prostoriji sem samih strazara.

Nekoliko desetina metara pravo bila je jos jedna prostorija sa sirom otvorenim vratima. Genji i ja usli smo u nju zatekavsi malo bolji prizor za razliku od prosla 2 puta. Unutra su se nalazila razne dokumentacije kao i dosta svitaka rasporedjenih kao da je biblioteka.

(Bas zanimljivo mesto da naucimo nesto vise o njima.)

Cekao sam da vidim hoce li Genji uzeti koji svitak kako bi ga proucili kada se budemo vratili nazad u nase selo. Zagledao je razne dokumentacije u kojima bi se mozda nalazilo nesto sto moze imati veze sa nama ili nam biti interesantno.