Bado je neko vreme ćutao, analizirajući Yasgarove reči. Znao je da iza svakog Yasgarovog priznanja stoji nešto više – ne samo priznavanje poraza, već i pokušaj da se situacija sagleda iz svih uglova. S obzirom na sve, Bado je cenio iskrenost ovog mladog shinobija, jer je i sam bio u sličnim situacijama u prošlosti.
"Prošao sam kroz mnoge ovakve situacije," konačno je rekao, gledajući Yasgara pravo u oči. "Kao lider, nažalost, moraš donositi teške odluke koje često nisu crno-bele. I razumem tvoju poziciju. Jasno mi je da nisi imao izbora i da si delovao iz svoje vlastite volje, bez podrške svog kagea. To je hrabro, ali i opasno."
Bado je napravio kratku pauzu, tražeći da li je Yasgar razumeo težinu situacije. "Biću iskren sa tobom. Da sam želeo, mogao sam te iskoristiti da dovedem selo Vodopada u veliku opasnost. Ali ne idem tim putem. Oduvek sam verovao da postoji način da shinobi iz različitih sela sarađuju, i da sukobi poput ovih nisu neizbežni. Moj cilj je mir, baš kao što sam govorio kada sam započeo konstrukciju Amegakurea."
Njegov glas je bio ozbiljan, ali i sa dozom nade. "Nadam se da ćeš razumeti da sam izabrao put mira, a ne osvete. I to je ono što želim da postignem između nas i sela Vodopada. Tvoj povratak, bez ikakvih posledica po tvoje selo, prvi je korak ka tome."
Bado je potom ustao, spreman da sprovede u delo ono što je rekao, čekajući da vidi kako će Yasgar reagovati na ovu odluku.
Uzdahnuo je, klimajući glavom dok su njegove misli prolazile kroz sve mogućnosti i nakon toga dodatno pojasnio situaciju. "Nažalost, Yasgare, zbog same prirode ovih okolnosti, moram preduzeti još jedan korak. Radi lakšeg putovanja i izbegavanja bilo kakvih potencijalnih sukoba, moraću da zapečatim tvoje telo nazad u skrol."
Njegov ton je bio smiren, ali nije želeo da ninja iz Vodopada to shvati kao čin nepoštovanja. "Ne zameri mi na tome. To je nužan korak kako bi stvari ostale pod kontrolom. Nakon toga, stupiću u kontakt sa tvojim kageom. Predaću te selu Vodopada i, naravno, ukloniću ovaj pečat s tebe."