Aron se okrenuo ka izvoru zvuka koji ga preseče iz senke i sa leđa. Podigao je pogled ka šinobiju koji mu je prilazio, u početku gotovo nezainteresovano, ali u njegovim očima mogla se naslutiti duboka tuga, pomešana s nijansama ogorčenosti i umora. Stajao je mirno, kao statua koju je vreme okovalo u njenoj tišini, a kada je čovek iz senke progovorio, Aron je duboko uzdahnuo. Njegov glas bio je tih, ali prodoran, gotovo kao da je razgovarao više sa sobom nego sa sagovornikom.
"Kako mi se može pomoći?"
Aron je ponovio pitanje, naglašavajući svaku reč s oporom ironijom.
"Može li mi neko vratiti ono što je izgubljeno? Može li neko doneti mir onima koji su pali zbog mojih izbora?"
Pogledao je u stranu, ka horizontu gde su oblaci Amegakure donosili neumornu kišu, preteću i neumoljivu kao njegova sećanja.
Zastao je na trenutak, a zatim nastavio, ovaj put glasom koji je bio stabilniji, ali daleko od spokojnog.
"Došao sam ovde jer sam shvatio da svet kakav poznajemo nije svet slobodnih ljudi. Svi smo mi lutke, konci naših sudbina vezani za prste onih koji ih vuku iz senki, onih koji diktiraju naše borbe, naše gubitke... i naše snove."
Aron je podigao ruku, kao da želi nešto da uhvati u vazduhu, ali je odmah pustio, kao da je odustao i od same želje da nešto zadrži.
"Nisam ovde da bih pronašao spas. Ovde sam da bih pokušao da prekinem te konce. Ako to znači da moram postati most između Takigakure i Amegakure, neka bude. Jedan rat manje je korak bliže svetu gde nećemo biti marionete."
Blago se naklonio prema šinobiju, kao znak poštovanja, ali u njegovom pogledu nije bilo servilnosti - samo prkos.
"Ali, reci mi, ti koji dolaziš iz senke… Da li si i ti lutka u ovom plesu? Ili si možda ovde da proveriš koliko daleko mogu otići pre nego što me zgnječite?"
Njegove reči visile su u vazduhu, nošene vetrom koji je sada bio oštar i neumoljiv.