Ninja World

Powered by Forumotion™

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!

RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in
new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Apartman broj 22

Apartman u kom sam boravio je malo reći se blistao.
Skoro mi je žao bilo da ulazim u njega....skoro.
Podovi blistavi sa šarenim tepisima.
Zavjese kao oblačni vodopadi okačeni o prozore.
Blagi miris nečega meni nepoznato ali prijatno ispunjava sobu.
Meki kreveti ko iz sna, kupatilo dovoljno veliko za mene i moje goste da se ganjamo po njemu.
Prozor sa pogledom na dio ostrva i dio mora koji nas okružuje joj ne izlazi mi se odavde.

Nakon brzog modifikovanja sobe po mojim potrebama, da bi mogu da se vratim ovdje i u pjanom stanju i idalje nadjem krevet.

Brzinsko bacanje po krevetu me je umalo poslalo u komu od sreće.

"Maaaa kada ću ja ikada opet spavati na ovakvom nečemu!"

Dosta za sad odo da vidim šta još ima po ovoj ludnici.

Te noći bez pomoći jedne od konobarica se nebi mogao vratiti u svoju sobu zajedno sa flašom sakea.

Malo mi je bilo žao pa sam joj ponudio piće ali izgleda da je svatilo to pogrešno i po kratkom postupku nakon što me je ubacila u sobu je i odjurila nazad.

"Kakva šteta piti sam nije zabavno kao u društvu." hahhh ma ko ga šiša uživaću na max bilo to sam ili sa ostalima!

Sutra ću definitivno da istražim još ovoga mjesta nisam sve stigao razotkriti u jednoj noći.

Sad imam jednu flašu da dovršim ovdje.

Tako je Takuma do kasno u noć bleijo u zvjedzdano nebo ponekad je podjelio par rječi sa ukućanime sobe pored njegove sa terase balkona.

Zvuk zabave nije stajao ni kada je kazaljka sata prešla u novi krug.

Flaša je mnogo manje potrajala nego što sam očekivao, možda bi bilo dobro da odem do nekoga da to rješimo, ali pravo pitanje je do koga?

Nemajući više šta da mi odvlači šažnju moje misli su neizbjžno došle na daimyoa Akumetsu grada.
Moram priznati dio mene je bio paranoičan po pitanju dolazka na ovo slavlje.

Akumetsu je organizacije sa kojom se ne treba zezati dajući kako su okruženi u misteriji, i to me je još više zbunilo zašto bi me takav neko pozvao na njegovo vjenčanje?

Je li ovo samo zamka za shinobije ili je nešto veće ne mogu predvidjeti ma koliko ja motao svoje misli po tim temama.

Naravno to me neće zaustaviti da im isproban kompletan invertar zabave kad sam već ovdje.

Samo mogu biti pažljiv ako dodje do takvog momenta da bih mogao brzo da odreagujem.......ili barem pokušati da budem pažljiv,to jeste ako me u nepredvidjenim okolnostima alkohol ne obori sa nogu.

"Maaa to ćemo zapisati da je dio treninga za shinobija, ipak mi moramo da dobro podnosimo alkohol zar ne."

Nisam se trebao puno nagovarati izgleda da je to bila moja sudbina.
>(Kockarnica)

Po povratku iz restorana imao sam sjajnu ideju da se brčkam u svom novom kupatilu.

Naravno ekstenzivne pripreme su bile na redu, piće i nešto da se zasladi na tacni  koja je plutala po vodi uz pomoć chakre.

"Koće sad da nam se brčka? Pa Takuma će!"
Skokom za ocjene 10/10 ulećem sa inzvanrednom formom i ronjam pod vodu.

Nakon par sekundi Takuma ispluta na površinu za zadovoljenim izgledom na svom licu.

Slatkiš po slatkiš i piće po piće Takuma nije izlazijo dva sata iz vode.

Kada je konačno izašao svi prsti su mu izgledali ko da su ostarili 200 godina.

Obukovši se nakon dobrog sušenja izlazi na balkon da izvidi situaciju oko sebe.

"Ahhhhhhhhhh ovo je život." Vani na svome balkonu umotan u yukatu koja je namjenjena za spavanje od hotela Takuma je uživao u prizoru egzotične okoline dok mu nije dosadilo.

Pa uzevši knjigu iz svog prtljaga koju je ponjeo iz hrama treniranja poče čitati o istraživanjima fanatika koji su bili obsjednuti ljudskim tjelom kroz sate.

Dok čitam sad bi bilo perfektno vrijeme da iskoristim onaj sladoled što sam ponjeo iz restorana.
U knjigama su se opisivali različiti pojmovi o ljudskom tijelu.

Ciklusi izmedju treniranja, odmora i konzumiranja hrane raznih svojstava koji poboljšavaju oporavak tijela od nehumanog treninga.

Detaljno ispisana biologija ljudskih mišića i skeletalnog sistema sa dodatnom informacijom o nervima našeg tijela kao i chakra sistema koji je u nama.

Detaljna upustva kako da stimulišemo rast i jačanje u ovim sistemima i kako izbjeći najčešće povrede tokom treninga.

Što nisam očekivao je da u svakoj poledjini knjige se sakriva par dodatnih papira.

Ubrzo sam svatio da su to kratke priče erotike........ili je ovo trebala biti nagrada za čitanje do kraja knjige ili je jedan učenik imao problema sa fokusom.

Nakon kladionice sam došao izmoren u sobu ali barem sam izašao na plus.

Bacivši formalnu odjeću preko stolice, prekrio sam se dekom i ležerno čitao teoriju chakre.

Uvijek mi je bilo preko zanimjlivo odakle je chakra došla i kako i zašto možemo upravljati sa njom pa sam posvjetio dio moga svoga vremena istraživanju fenomena koji je chakra.

Kada je neko po prvi put upoznat chakrom objasnito mu je šta je izvor chakre našeg tijela i kojim putem ona teče kroz naše tijelo.

Ali nakon toga dosadnog dijela dolazi onaj magični. Zaslužan za veliku količinu djece koja žele da budu shinobi je chakra i njena manifestacija u realnosti.

Ja nisam puno drugčiji od te dijece i sad dok čitam o njoj sam uvučen u temu.

Tako sam počeo par sati da ekperimentišem sa njom ubrzo sam prešao na balkon jer su veći ekperimenti zahtijevali da to uradim ako sam htijeo da ostavim sobu u jednom komadu.

Chakra je bila kao topli ivor vode ili gasa koji su pod pritiskom.

Njeno korištenje nije bilo lako jer smo praktično morali da razvijemo čulo za nju iz veoma sa ovo malo što nam je ponudjeno.

Ali kao shinobi koji je već dobar dio vremena u treningu moja chakra je veća i boljeg hvaliteta nego normalna u ostalim ljudima.

Hvaliteta chakre je tematika koja se koristila kad smo htjeli da pojasnimo koliko se naša chakra troši dok je koristimo.

Osim naše kontrole chakre njen balans izmedju Yin i Yang chakre odlučuje koliko je hvalitetna.

Neki ljudi imaju jako zdravo tijelo a ne dovoljno zrjelosti da je koriste pa im je chakra lošijeg hvaliteta, naravno isto se može reći za obrnuti slučaj.

Ovi disbalansi se mogu pokazati i naj lakše prepoznati na šarenici oka u malim pjegama ili flekama koji prolaze njenom dužinom.

Pošto sam uglavnom trenirao svoje tijelo nekada sam prije imao i ja ove pjege ali su se povukle nakon moga putovanja od Yuyo prerije kroz Umi arhipelaga do Shiburua.

To putovanje mi je proširilo vidik o svjetu shinobia i pokazalo mi da ono neće čekati da ja odrastem iz derišta koje sam nekad bio.

Zato bi mi možda bilo pametnije da popričam sa nekim iskusnijim shinobijem o putu ninje. Ko zna možda me inspiriše kako da nadjem snagu za kojom sam tragao svo ovo vrijeme.

Da ne bude nesporazuma snaga za koju sam trenirao svo ovo vrijeme nije mala ali nije ni istinska moć za kojom ja tragam.
Stanje uma nekad može da bude mnogo bitnije za shinobija nego njegova fizička snaga.

Toliko čitanja o čakri mi je malo dosadilo pa odlučih se spremiti da skoknem do restorana van hotela ko zna možda i upoznam nekoga tamo.

Obukavši se u ne previše formalnu odjeću odlučih da prvo pospremim ovu sobu koliko tolko stvarno sam napravio haos misliće da sam neka životinja.

Kad sam to završio nisam više gubio vremena i zaputio sam se ka onom restoranu.

Dolazkom sa trga sam naišao na bezbroj čudnih i zabrinavajućih prizora, na primjer mladića koji je iznošen na nosilu sa velikom količinom krvi po svom abdomenu.

Još više zabrinjavajuće je iz kojeg je mjesta iznošen . . . . . to mjesto je smještaj gostiju.

Prizor me je ispunio konfuzijom, te sam brzo dotrčao unutra i otišao do svoje sobe, put mi poznat do sad kao pozadina moje ruke.

Ali to mjesto se nije promjenilo od kako sam otišao pa sam shvatio da se incident morao desiti na nekom od drugih spratova.

Tako sam se zaputio ka drugom djelu hotela, možda tamo ima povrjedjenih ili ako su priče koje kruže naokolo istina možda i neko mrtav.

Doletevši u sobu pokupim od svečane odjeće što sam pripremijo za ovaj dan.

Brzinski tuš da se osvjećim mi je salio svu nervozu od kladjenja za ruletom. Sredjivanje kose je uzelo najviše vremena zasigurno, potom zadnja je košulja došla na red.
Neki parfem koji sam sklepio od trgovca potajno.
Kada je sve bilo u nekom osnovnom redu, je bilo vrjeme za sitne detalje.

Rukavi košulje su bili fino žakopčani na dnu, pantalone i košulja ispeglane još je ostao prslučić da kompletira izgled. O da i mali šešir jer ga gotivim.
Apartman broj 22 608472875
"Prsluk me je učinio malo zrelijim u kompletnom izgledu moram priznati."

Dok čekam vjenčanje da počne izvukao sam staru knjigu o shinobi teoriji.

Uglavnom je se vrtilo o klon jutsu i njenoj praktičnoj primjeni i situaciji borbe. Klonovi postoje u svim osnovnim elementarnim releasovima pa čak i u nekim kekkei genkai releasovima.

Svaki od njih ima svoje odlike koje se poklapaju sa njihovim elementima ali sve djele iste mane koje se u glavnom svode na veliku potrošnju chakre.

Ako uzmemo u obzir klon sjenke koji vraća memoriju dešavanja telepatski onda čak ima opasnost da se onesvjestimo od procesovanja prevelike količine informacije.

Zaista imali su dosta primjena ako je neko dovoljno kreativan da ih koristi.

Naravno samo neko ko ima absurdnu količinu i kontrolu chakre bi mogao da ih koristi u svrhe ubrzanog učenja i savladjivanja tehnika.