Ah, sada je malo smešno pomenuti ali razumećete bilo bi još lošijeg ukusa ispričati ovo nakon ostalog. Ozbiljno me mori to što u svoj zbrci događaja koje ću vam za koji trenutak ispričati. Proklet bio, kakav sam ja to gost![/color] Skrušeno je odmahnuo glavom. Bio bih Vam neizmerno zahvalan ako biste u malo vremena koliko je ostalo do ceremonije angažovali nekoga da ostavi poklon vredan veličanstvenosti dobrog lorda i njegove ljubljene. Cena nije problem, uveravam Vas. Možete upisati „Sa iskrenim divljenjem i najboljim željama Senshua Hyuge.” Novac, obećavam Vam, nije nikakav faktor. Poslednje je bilo odurna laž, nije imao prebijene pare, ali računao je da će sebi kupiti dovoljno dobrovolje kod činovnika da će to uraditi kao prijateljsku uslugu.
Za ubistvo ste čuli, svakako ste čuli a verovatno ste i vi sami ili neki vaš saradnik zadali mudru komandu da se selo zatvori. Pre nego što se vratim na taj užasan događaj, moram postaviti sitnu podlogu, siguran sam da neće smetati. Slučaj trovanja na sitno, sa kojim ste možda upoznati a možda ne, desio se pre te objave. Kako sam bio u blizini nekolicine onesvešćenih gostiju, preuzeo sam inicijativu da ih zajedno sa stražarima koji su izgledali malo pometeno razbudim. Dvojica koju sam, nesvestan njihove neobuzdane sposobnosti za razbojništvom, razbudio bili su bitni akteri idućih događaja. Takođe ovime želim da Vam objasnim da je jasno da se, bez ikakve želje da krivim ikoga, u obezbeđenju desio neki propust. Nakon toga je usledila objava ubistva i odsecanje izlaza.
Kao neko ko želi svo dobro ovog sveta milim mladencima, nisam mogao samo skrstiti ruke i čekati slavlje, učinio sam se korisnim gde sam mogao. Naleteo sam na Bobo Boba, nemilo moram priznati da mi je njegova titula promakla, ali tražio je pojačanje u ljudskoj brojnosti kako bi se instigatori pohvatali. Ja i još jedan momak, momčina štaviše, Kakao Oliva, smo se našli tu i prihvatili zadatak. Dao mi je ovo. Pokazao je metalnu spravu koju je u međuvremenu skinuo sa ruke. Mada sam siguran da će ako ga pitate i sam potvrditi priču. Moja prva pomisao bila je da odem u bolnicu, da vidim da li neko od ogrešenih ima neki trag koji mogu ispratiti. Tamo sam video lopovčića koji je krao od onesvešćenih ljudi, i mnogo interesantnije momka pod imenom Koga Yari. Tu počinje priča o ubistvu.
Vidite, na osnovu prethodnih događaja iz restorana zaključio sam da je bio žrtva još jednog zločina. Nesreća se na nesreću lepi, znate već. On mi je ispričao da se u apartmanu tri našao leš. Ranu mu je, tvrdi, naneo čuvar Yane u zanosu, mada oklevam da okrivim njega, sa obzirom na to da je momak pronađen sa strvinom u sobi. Prosto preneražen, smesta sam otišao da ispitam i ako sreća dozvoli privedem počinioca pravdi. Isprva sam zatekao praznu sobu, no sa jasnim tragovima smrti - krvlju i užeglim mirisom koji je prati. Zatim, dotični gospodin Yane uputio me je da se drugar Koga Yarija, samuraj kog sam nešto ranije spasio od trovanja. Napravio je zgrožen izraz lica kako bi bilo jasno da se oseća prevarenim što je pomogao takvom zlobniku. Pobegao sa misterioznom damom - upravo damom koja je nemalo pre toga bila prilično groteskno izlomljena. Kao, dozvolićete mi da se pohvalim, veoma sposoban shinobi, dat mi je u kontrolu omanji tim stražara i čuvara, i udarili smo u poteru njima i kada sam bio svega na nekoliko koraka, ta žena je, na moje neizmerno iznenađenje, jer osećam da moja chakra teče kanalima kao da je smola, upotrebila jutsu tehniku vode kako bi me odgurnula i umakla.
Nesumnjivo, ovo je izuzetno bitna informacija. Ne znam detalje i ne želim previše nagađati ali pretpostavio bih da je devojka bliska vrhu ove države, uzevši da je izuzetno dobro poznavala prolaze kroz hotel i da nije bila ograničena kao ostali. Zbog te činjenice sam svojeručno odlučio da uputim tim stražara koji mi je dat da okruži hotel i pojurim ovde. Uradio bih sve i sam ali znate, obogaljen sam bez upotrebe chakre. Ne želim se nametati, ali ukoliko Vam je potrebno pojačanje na venčanju, biću počastvovan da taj posao obavim. Senshu je uzeo gutljaj vode da osveži grlo. Bio mu je preko potreban.