Izašli su napolje ispred same prodavnice, dan je bio lep, lagani povetarac lelujao je mestom praveći veoma mirnu atmosferu za njihov opušteni susret. Desno od samog izlaza prodavnice nalazilo se drvo guste krošnje koje će ih štiti od toplih sunčevih zraka, a ispod samog drveta nalazila se mala drvena klupa na koju su zaseli kako bi malo popričali dok su imali lep pogled na okean ispred njih. Uzeo je gutljaj svog soka koji je takođe kupio i Shigeru-u, mango je bio u pitanju, bio je veoma popularan u ovim toplijim krajevima.
Drago mi je što sam dobio priliku da malo popričam sa tobom Shigeru.
Morao je pričati malko glasnije, talasi koji su bljuzgali od samu obalu petnaestak metara ispred njih totalno bi nadvladali tihe reči koje bi izlazile iz njegovih usta. Po Shigeruovoj rečenici od malo čas mogao je zapaziti da on već zna sa kim razgovara, verovatno me je video na samim kvalifikacijama za velike Shinobi Igre kao i mnogi drugi koji su bili tamo.
Primetio sam da već znaš ko sam, ali ti verovatno još uvek nije jasno zašto sam ovde.
Na trenutak je zastao, uživao je u blagom povetarcu kao i u mirisu soli koji je dolazio od samog okeana ispred njih, a potom je nastavio.
Verovatno kao i mnogi sa kojima si se susreo do sad, zainteresovan sam za tvoje unikatne veštine koje poseduješ i želeo bih te u svojim redovima sela. Stekao si veliku reputaciju u mnogim borbama koje si pobeđivao na severnom frontu.
Znao je da je to tema koju bi on hteo da izbegne, velika krv na svojim rukama, gubitci svojih prijatelja i bližnjih u mnogobrojnim borbama bila bi teška za bilo koga, a pogotovo za malo dete koje je Shigeru bio u to doba.
To je bila veoma potresna prošlost za tako mladog shinobija koji si bio u tom momentu, ali takođe te je takva prošlost napravila tako veštim shinobijem kao što si danas da te veštine sada možeš da iskoristiš za nešto dobro.
Zastao je na momenat, uzeo je još par gutljaja soka iz svoje ruke kako bi osvežio suvo grlo pre nego što bi nastavio.
Verujem da si postao lutalica zato što ti je dosta svega toga, borbi, beskonačnog ubijanja, dosta ti je bilo da te drugi koriste kao oružije za postizanje svojih sebičnih ciljeva dok je krv na tvojim rukama bila sve veća.
Genji je znao sve to, ali njegova zamisao je bila drugačija.
Međutim... ne želim da tvoje veštine upotrebim zarad sebičnih ciljeva i osvajanja, već upravo suprotno. Selo Vodopada je trenutno u miru sa ostatkom kontinenta, i želim da tako i ostane, da životi nevinih ljudi iz Sela ostanu zaštićeni koliko god je to moguće.
Zastao je na momenat, dao je Shigeru-u malo vremena da razmisli jer ga je bombardovao informacijama iznenada.
Tako nešto se postiže jakim redovima koji bi mogli da odbiju svakog ko bi se usudio da naruši sam mir Sela koji trenutno vlada. Takođe, tvoje veštine teleportacije ne bi bile upotrebljene za ubijanje, već za spašavanje ljudi koji budu bili u opasnosti od agresora. Tvoje moći bile bi blagoslov koji bi uspeo sačuvati mnoge koji žele da mirno žive svoje živote u našem selu, što je verujem drugačije od onoga za šta su bile upotrebljene do sada.
Završio je svoju malu priču koju je imao da kaže, u svojoj ruci vrteo je tetrapak u kome je bilo još malo soka, negde oko četvrtine. Mir sa Selom Kiše je pre nekog vremena sklopljen, ali takođe postoje potencijalne pretnje koje bi mogle ugroziti Selo u budućnosti, što je želeo da spreči po svaku cenu. Za to mu i trebaju Shinobiji visokog kalibra kako bi sastavio sistem odbrane koji će biti perfektan, koji će uspeti da odbije svaku pretnju koja bude usmerena ka selu. Uz pomoć Flying Rajina koji Shigeru poseduje, kao i uz pomoć telepatskih moći Yamanake koje Genji poseduje, njihova zajednička moć mogla bi daleko dostići u postizanju ovog cilja, kao i perfektnog sistema odbrane koji će čuvati živote mnogih.
Kakvo li je tvoje mišljenje o svemu ovome Shigeru? Ne želim biti neko ko će te samo upotrebiti kao hladno oružije, ili ti kao štit u ovom slučaju, ali ti si jedina osoba koja ima veštine da ovako nešto postigne, i da zajedničkim snagama sačuvamo živote mnogih.