Ninja World

Powered by Forumotion™

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!

RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in
new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Ninja prodavnica

Ninja prodavnica  NGdlRik
Mala prodavnica koja sluzi kao i restoran. Ima veliki izbor jela sa menija(meso,ribe,salate...) Takodje ima i  sva pica(gazirana,alkoholna,negazirana,bezalkoholna,skupa...). Prodavnica ima lijep dizajn i lijep ambijent. Na zidu ima puno slika poznatih nindzi koji su nekad zivjeli na ovom regionu. Sve nindze su dobrodosle u ovu lijepu i jednostavnu prodavnicu!

Nakon duge potrage za hranom, Keigo je uspeo da pronadje restoran, i to Ninja restoran. Cuo je vec za ovo mesto, kazu da imaju dobar izbor mesa. Seo je unutra i narucio nekoliko kila przene krabe, koju su mu servirali na najlepsi nacin moguci. Uzivao je u hrani i morao je da ostavi debelu napojnicu sa naglaskom da polovinu daju kuvaru koji je spremao njegovo jelo.

Ušavši u ovu malu prodavnicu koja istovremeno služi i kao restoran, dočekuje me miris raznovrsnih jela koji mi odmah budi apetit. Pogled mi odmah privlače slike poznatih nindži koje krase zidove, podsjećajući me na bogatu istoriju ovog regiona. Dok razgledam ponudu na meniju, primećujem da ima za svakoga ponešto - od sočnih mesnih jela, preko ukusnih ribljih specijaliteta, pa sve do osvežavajućih salata.

Uz to, primjećujem i širok izbor pića, koji uključuje sve - od gaziranih i negaziranih, pa do alkoholnih i bezalkoholnih napitaka. Sve je pažljivo aranžirano, a ambijent prodavnice doprinosi opuštajućoj atmosferi. Sasvim sigurno, ovo će biti prijatan boravak za sve nindže koji žele da se okrepe ili odmore od svojih avantura.

Nostalgično mjesto ispunilo je moj vid davno zaboraljenim prizorom. Miris nečega vratio me je u prošlost, a idalje ne mogu da razaznam šta je tačno to u vazduhu. Prije koji mjesec posjetio sam ovu prodavnicu po preporuci prijatelja sa misije, i zaista ova mala prodavnica već generacije vodi uspješan posao. Uspjevajući da zaobidje mržnju ninji nezadovoljnim njihovim produktima. To samo po sebi govori o njihovoj kvaliteti i rjetkosti takvih slučajeva.

---

Ušao bih unutra čisto da razgledam malo. Ipak ovo su bile igračke skojima sam ja odrasto. Unutra stariji stil gradnje ispunjen sitnicama koje su pratile shinobi istoriju kroz vjekove dočekao bih posjetioce. Osjećaj poznanstva preplavio me je, davajući smirenost kao da sam bio u sopstvenoj kući. Prekoputa mene mladi momak ležao je smoreno za pultom, dok sam kroz vrata pored njega mogao da vidim staroga čovjeka kako vani leži u ležaljci.

Medjutim kako me je mladić zapazio, tako je sav umor izlapio iz njega. Starac ga je izgleda dobro istrenirao...
"Dobar dan! - Kako vam mogu pomoći?
-brzo i upraksano izgovorio je.

Dobar dan, ništa posebno samo razgledam šta je novo~
Uzvratio bih mu bez previše pažnje, moje oči već leteći preko polica.

Ninja prodavnica  1000012718-optimized
Posle dojava njegovih ljudi da se u okolini Sela Vodopada nalazi čovek koga je dugo tražio, neko ko bi mu bio ključan faktor u njegovim planovima i idejama, nije mogao a da se ne zaputi odmah na tu lokaciju na kojoj je poslednje viđen. Malo po malo jačao je svoja savezništva i dovodio nove ljude, a neki od njih bi sa njihovim veštinama vodili jako bitnu ulogu, bili bi jedan ključan delić koji nedostaje kako bi cela stvar mogla da funkcioniše onako kako je zamišljeno.

Kako je ušao u samu prodavnicu, odmah se zaputio ka kasi koja se nalazila na drugom kraju od ulaza prodavnice. Uzeo je dva mala tetrapaka soka kojeg je našao na jednoj od drvenih polica nedaleko od kase kako ne bi dolazio praznih ruku, bilo bi malo čudno. Okrenuo se, a potom zaputio ka dotičnoj osobi koja je bila svega nekoliko metara od njega samog.

Hatake Shigeru, dugo sam te tražio.

Shigeru se blago okrenuo prema njemu, opuštenog govora tela, izgledalo je kao da nije znao o čemu se tačno radi, što i jeste bio slučaj. Genji je tetrapak koji mu je bio u desnoj ruci blago dobacio prema Shigeru-u.

Hvataj, želeo bih malo da popričamo.

Krenuo je da otvara svoj tetrapak soka koji je uzeo, a potom drugom rukom pokazao Shigeru-u prema izlazu prodavnice, kako bi svoj razgovor vodili van.

Ninja prodavnica  Removal-ai-06d22897-e124-4085-8154-ff99140c7a92-ddv1kx7-2efa66f8-54bc-49bb-85ba-4edc7a600385-4-opt
Iz moga razgledanja probudio me je nekako poznat glas. Ali još zanimljivije su njegove riječi. Shigeru Hatake? . . . fabrikacija br. 2 meni poznata kao ime na koje sam navikao u Yamazaki borbi na sjevernome frontu. To je bilo prije 5 godina, što znači da ne laže. Zaista me je pratio dugo. Njegov izgled me je na sekundu zaledio. "Sandaime-sama? Hah znači tako." Blagim osmjehom nasmješio sam se, diveći se kako sudbina ima svoj način za sve. Mada sa njegove strane vjerovatno bi to izgledao kao prijateljski gest.

Kako je bacio tetrapak tako je vrjeme usporilo za mene. Ali u sledećem momentu uvjerio bih se da na njemu nema ništa upečatljivo te bih ga uhvatio za čistu stranu prije nego što bih pao na zemlju.

Kako da odbijem čovjeka vašeg kalibra?

Ninja prodavnica  Retouch_2024102001065646

-Poslednje što želim je da imam čitavo shinobi selo za svojim vratom . . .
Nisam toliko lud, a i po izgledu stvari očigledno je imao posla sa mnom koji nije zahtjevao nasilje, ili to ili mu je samo žao prodavnice.

Ovo je prvo mjesto u koje sam došao. Ovdje je bilo par ljudi neka ninja trgovina i ništa previše zanimljivo, no tada sam ugledao čovjeka koji je odgovarao svim opisima iz knjige koju sam čitao o ninjama i klanovima. Ovaj čovjek imao je bijelu kosu, crnu odjeću, bijeli plašt. To je bio on Shigeru Hatake ovo je pisalo u knjizi o njemu: " Djetinjstvo je proveo na borilištima sjevernog fronta, razvijajući se u mašinu klanja, no odjednom je misteriozno nestao i nije bilo više glasa o njemu od tog dana." Vidio sam da je s nekim i da priča s tom osobom, ali nisam znao tko je to, te sam odlučio ne ometati ih jer je njihova chakra i moć bila puno veća od moje i ako me napadnu ne bih imao nikakve šanse. Tako sam onda odličio da ću nastaviti s mojim putovanjem.

Ken Hatake
Izašli su napolje ispred same prodavnice, dan je bio lep, lagani povetarac lelujao je mestom praveći veoma mirnu atmosferu za njihov opušteni susret. Desno od samog izlaza prodavnice nalazilo se drvo guste krošnje koje će ih štiti od toplih sunčevih zraka, a ispod samog drveta nalazila se mala drvena klupa na koju su zaseli kako bi malo popričali dok su imali lep pogled na okean ispred njih. Uzeo je gutljaj svog soka koji je takođe kupio i Shigeru-u, mango je bio u pitanju, bio je veoma popularan u ovim toplijim krajevima.

Drago mi je što sam dobio priliku da malo popričam sa tobom Shigeru.

Morao je pričati malko glasnije, talasi koji su bljuzgali od samu obalu petnaestak metara ispred njih totalno bi nadvladali tihe reči koje bi izlazile iz njegovih usta. Po Shigeruovoj rečenici od malo čas mogao je zapaziti da on već zna sa kim razgovara, verovatno me je video na samim kvalifikacijama za velike Shinobi Igre kao i mnogi drugi koji su bili tamo. 

Primetio sam da već znaš ko sam, ali ti verovatno još uvek nije jasno zašto sam ovde.

Na trenutak je zastao, uživao je u blagom povetarcu kao i u mirisu soli koji je dolazio od samog okeana ispred njih, a potom je nastavio.

Verovatno kao i mnogi sa kojima si se susreo do sad, zainteresovan sam za tvoje unikatne veštine koje poseduješ i želeo bih te u svojim redovima sela. Stekao si veliku reputaciju u mnogim borbama koje si pobeđivao na severnom frontu.

Znao je da je to tema koju bi on hteo da izbegne, velika krv na svojim rukama, gubitci svojih prijatelja i bližnjih u mnogobrojnim borbama bila bi teška za bilo koga, a pogotovo za malo dete koje je Shigeru bio u to doba.

To je bila veoma potresna prošlost za tako mladog shinobija koji si bio u tom momentu, ali takođe te je takva prošlost napravila tako veštim shinobijem kao što si danas da te veštine sada možeš da iskoristiš za nešto dobro.

Zastao je na momenat, uzeo je još par gutljaja soka iz svoje ruke kako bi osvežio suvo grlo pre nego što bi nastavio.

Verujem da si postao lutalica zato što ti je dosta svega toga, borbi, beskonačnog ubijanja, dosta ti je bilo da te drugi koriste kao oružije za postizanje svojih sebičnih ciljeva dok je krv na tvojim rukama bila sve veća.

Genji je znao sve to, ali njegova zamisao je bila drugačija.

Međutim... ne želim da tvoje veštine upotrebim zarad sebičnih ciljeva i osvajanja, već upravo suprotno. Selo Vodopada je trenutno u miru sa ostatkom kontinenta, i želim da tako i ostane, da životi nevinih ljudi iz Sela ostanu zaštićeni koliko god je to moguće. 

Zastao je na momenat, dao je Shigeru-u malo vremena da razmisli jer ga je bombardovao informacijama iznenada.

Tako nešto se postiže jakim redovima koji bi mogli da odbiju svakog ko bi se usudio da naruši sam mir Sela koji trenutno vlada. Takođe, tvoje veštine teleportacije ne bi bile upotrebljene za ubijanje, već za spašavanje ljudi koji budu bili u opasnosti od agresora. Tvoje moći bile bi blagoslov koji bi uspeo sačuvati mnoge koji žele da mirno žive svoje živote u našem selu, što je verujem drugačije od onoga za šta su bile upotrebljene do sada.

Završio je svoju malu priču koju je imao da kaže, u svojoj ruci vrteo je tetrapak u kome je bilo još malo soka, negde oko četvrtine. Mir sa Selom Kiše je pre nekog vremena sklopljen, ali takođe postoje potencijalne pretnje koje bi mogle ugroziti Selo u budućnosti, što je želeo da spreči po svaku cenu. Za to mu i trebaju Shinobiji visokog kalibra kako bi sastavio sistem odbrane koji će biti perfektan, koji će uspeti da odbije svaku pretnju koja bude usmerena ka selu. Uz pomoć Flying Rajina koji Shigeru poseduje, kao i uz pomoć telepatskih moći Yamanake koje Genji poseduje, njihova zajednička moć mogla bi daleko dostići u postizanju ovog cilja, kao i perfektnog sistema odbrane koji će čuvati živote mnogih.

Kakvo li je tvoje mišljenje o svemu ovome Shigeru? Ne želim biti neko ko će te samo upotrebiti kao hladno oružije, ili ti kao štit u ovom slučaju, ali ti si jedina osoba koja ima veštine da ovako nešto postigne, i da zajedničkim snagama sačuvamo živote mnogih.

Ninja prodavnica  Removal-ai-06d22897-e124-4085-8154-ff99140c7a92-ddv1kx7-2efa66f8-54bc-49bb-85ba-4edc7a600385-4-opt
Sa desne strane Genjia, zalegao sam u klupu upijajući tropski prizor ispred sebe. Čovjek pored lagano je pijuckao svoj sok, dok sam svoj oprezno stavio pored sebe nenačet. "Mango...gdje baš potrefi jedan od omiljenih~" U svojim mislima žalio sam se na nepravdu sudbine. Baš sam bio ovisnik za tropske okuse. Ali na kraju krajeva susdržao sam se da poslušam šta je čovjek oštrog pogleda imao reći.

---minut kasnije---

-Kaplica hladnog znoja provukla se niz konturu moga lica. Jer riječi koje sam do sad čuo, stavile bi svakoga normalnog u trans. "Otkud...iskopa sve to?!" Začudjeno mislio sam sebi, treći vodja sela vodopada bio je zastrašujući čovjek. Njegove riječi odavale su nevjerovatnu mrežu inteligencije koju posjeduje, ali to nije bilo ono što me najviše uznemiravalo. Kao da poznanstvo moje prošlosti nije bilo dovoljno, sve njegove predpostavke i teorije su bile jako bliske istini. Ono što me ježilo nisu bila brda shinobija ili mreža inteligencije kojom on vlada, već skoro nadljudski um koji posjeduje.

Trebao sam očekivati ovako nešto od najpoznatijeg člana Yamanake.
Hah~ da ne znam bolje rekao bih da mi proričeš dušu, jesi siguran da nisi vidovit?

Šaljivim tonom upitao bih ga.
Nisam hteo da zamišljam na koji način neko njegovih vještina stekne takvu inteligenciju, ali mogao bih zamisliti da ima dosta kopanja po ljudskoj psihi, i to ne svojoj. . . Sablasne misli sam prisilno zaustavio, jer do sad nisam imao razloga da gajim loše misli o nekome ko je se pokazao kao samo dobrovoljan do sada.

Isto tako nisam izostavio opciju da je ovo bio obični manipulator, ipak je on shinobi i u opisu posla mu je da bude okrutan, ali nisam sve morao odma ni da znam. Zašto ne bih donjeo odluku sam nakon što se uvjerim u povjerljivost njegovih blještavih riječi.
-naravno nisam očekivao ikakav odgovor te prije nego što bi imao šansu da odgovori nastavio bih ozbiljnije.

Teško je odbiti onoga ko zna tačno šta treba ponuditi gladnome čovjeku.
Ne zamjeri mi Genji-san . . .

Rekao bih mu opuštenijim i manje formalnim načinom i nastavio bih u nešto tišem tonu, skoro kao da mu se izvinjavam.

-ali vjerovatno razumiješ zašto mi je teško povjerovati u sve to što si mi rekao.
Zato bih te zamolio.

Blago povijene glave nastavio bih.

Pokaži mi plodove svoga truda, kao treći Takikage.
Tvoje selo. . . je li idalje živahno?

Ili je već trulo... neizgovorene riječi plutale su u mojoj podsvjesti.
Sandaime-sama.

Svoje riječi završio bi sa poštovanjem, ustajući sa klupe. Jednom rukom držeći sok dok je druga bila ispružena Genjiu koji je idalje sedeo.

Iako je Shigeru bio mladić veoma smirenog i opuštenog karaktera, Genji nije mogao a da ne primeti blagu dozu jeze u njegovom govoru tela koja je isplivala na površinu, a kako i ne bi, odjednom mu je došao neko nepoznat i pročitao ga kao knjigu iako nikada sa njim nije progovorio ni reč, taj scenario bi iznenadio svakog.

Naravno, ljudski je imati sumnje u ovakvoj situaciji, bilo bi isto i sa moje strane da su nam uloge obrnute.

Znao je da Shigeru neće kao iz topa prihvatiti ponudu, bilo bi suviše naivno sa njegove strane, ali sve ovo je bio prvi korak u tome da Shigeru-u rašćisti sve sumnje i stekne njegovo poverenje.

Iako je sve to bila samo Shigeruova daleka prošlost, Genji je uspeo da je se dokopa, njegova pozicija na kojoj se trenutno nalazi pružala mu je privilegiju da sa manje napora može doći do određenih informacija, pogotovo kada je oko njega veliki broj pouzdanih ljudi, znao je ljude koji znaju ljude.

Verujem da će tvoje sumnje vremenom polako nestati onda kada te odvedem u Selo Vodopada i uverim da je to ono što želim. Nije bitno koliko je neko moćan samostalno, kada je u pitanju vođenje nečeg velikog kao što je Selo Vodopada, moraš imati poverljive ljude oko sebe sa kojima će sve moći funkcionisati, a verujem da ćeš ti postati jedan od tih.

Uzeo je poslednji gutljaj svog soka pre nego što je nastavio, tetrapak je bacio u kantu za smeće koja je bila sa njegove desne strane.

Ako preuzmeš sav teret na sebe i pokušaš tako nešto sam, nećeš daleko dogurati, i živote mnogih ćeš dovesti u opasnost.

Ustao je sa svog mesta sa kog je sedeo kako bi polako krenuo sa Shigeruom ka Selu Vodopada. Primetio je da još uvek nije načeo svoj sok od manga koji bi mu dobro došao na ovako toploj temperaturi.

Slobodno se posluži sokom, nije otrovan ili tome slično, ako želiš mogu prvi uzeti gutljaj umesto tebe.

Rekao mu je sa blagim osmehom na svome licu pre nego što se okrenuo ka suprotnom smeru od prodavnice.

Pođimo, Selo Vodopada nije daleko odavde.

Blago mu je pokazao rukom ka tom smeru, nakon čega se zajedno sa njim zaputio ka samom Selu.