Prolazivši kroz vrata kafića "Prica", odmah sam osetio toplu dobrodošlicu koja je isijavala iz unutrašnjosti. Ambijent je bio savršeno usklađen s mojim trenutnim raspoloženjem: drveni zidovi, ugodna svetla i mekani tapiserijski stolice stvarali su prijatan i opuštajući prostor. Lagana muzika iz pozadine dopirala je do mojih ušiju, dodajući šarm ovom mestu.
Šank, izrađen od tamnog drvenog materijala, bio je centralno mesto kafića. Konobar, sa prijateljskim osmehom i profesionalnim ponašanjem, primetio je moj ulazak i uputio me prema slobodnoj stolici. Približio sam se šanku i sjeo, primetivši da se atmosfera u kafiću polako uživala u večernjim razgovorima i smehu posetilaca.
Konobar je prišao, i sa ljubaznim tonom upitao: „Dobrodošli u kafić 'Prica'. Šta vam mogu doneti?“
„Hvala,“ rekoh, skidao kapu i gledajući oko sebe u potrazi za nečim što će upotpuniti ovaj trenutak. „Naručio bih sake, molim vas. Takođe, ako imate neki lagani grickalicu, voleo bih da to isprobam.“
Konobar je klimnuo glavom i brzo se povukao prema kuhinji, ostavljajući me da uživam u prijatnoj atmosferi. Dok sam čekao svoju narudžbu, posmatrao sam interakciju među gostima i uživao u toplom ambijentu kafića. Svaki detalj u prostoru, od udobnih stolica do diskretnih ukrasa na zidovima, doprinosio je osećaju opuštenosti i zadovoljstva.
Nakon kratkog čekanja, konobar se vratio sa čašom sakea i malim tanjirom sa grickalicama. Postavio je sve ispred mene sa profesionalnim osmehom, a ja sam se zahvalio. Podigao sam čašu, uživajući u trenutnom miru i spokojnoj atmosferi kafića "Prica", dok sam polako upijao svaki gutljaj sakea i grickao lagane užitke koji su upotpunjavali ovaj savršen trenutak.