Bez oklevanja, izlazim u dvorište, spremna podloga za moj naporan trening već čeka. Svestan sam svojih ciljeva - želim postati vrhunski ninja, nadmašiti sve granice i postati legenda. Moji pokreti su graciozni, usklađeni i brzi, poput ptice koja se slobodno kreće nebom.Skokovi, udarci, tehnike mača - sve to prolazi kroz moje telo dok se krećem kroz vežbe s neprestanom odlučnošću. Osećam svaki mišić kako radi, svaki udarac kako me približava mom cilju. Bol i umor su samo deo puta, deo koji moram savladati.Kada dođe vreme za odmor i obrok, sedam mirno. Dok jedem, moje misli lutaju. Vizije se rađaju pred očima - penjanje na vrhunce planina, borba s neprijateljima, osvajanje prepreka. Postati legenda, poznat po hrabrosti i veštini koja nadmašuje sve ostale - to je moj san.
Dok završavam svoj obrok, osećam odlučnost kako pulsira kroz mene. Moji snovi su više od snova, oni su vizija koju ću ostvariti. Sledeći dan će biti isti kao i ovaj, pun izazova, ali ništa me ne može zaustaviti. Jer ja sam Usagi ninja, i idem ka vrhu.