U polumračnoj prostoriji antikvarnice, skrivenoj u jednoj od zabačenih ulica Sela skrivenog u Vodopadima, Mei stoji nasuprot vlasnice, Mayoido. Antikvarnica je ispunjena starim svicima, metalnim predmetima i prašnjavim knjigama koje šušte pod blagim povetarcem koji dolazi kroz napola otvoren prozor. Vazduh je težak, ispunjen mirisom starog papirusa - lecnula se na to, nije joj prijalo.
Mayodo, žena u ranim pedesetima, s oštrim očima koje su navikle da prodiru u najdublje tajne svojih kupaca, posmatra Mei sa ozbiljnošću. U rukama joj se nalazi predmet koji je Mei jedva uspela da nabavi na jednoj od prethodnih misija, artefakt za koji se priča da ima moć da pojača energiju onoga ko ga poseduje. Mayoido ga je pažljivo pregledala i sada čvrsto drži u svojim rukama, dok se između njih odvija pregovaračka igra.
„Moraćete da ponudite nešto bolje, Mayoido-sama,“ hladno izgovara Mei, dok joj pogled ostaje fiksiran na predmet. „Nećete naći takav artefakt u celom selu. Ako mislite da ga kupite za male pare, varate se.“
Mayoido je posmatra, kriveći glavu u stranu, s očima koje sijaju ispod obrva. Zna s kim ima posla – Mei je poznata po svojoj ljubavi prema novcu, ali i po oštrom osećaju za vrednost predmeta koje donosi. „Mei, draga,“ uzvrati ona, glasom koji je topao, ali prožet odlučnošću, „znaš koliko vrednujem tvoje veštine i retkost artefakata koje donosiš. Ali ovo je predmet moram da pažljivo procenim. Ne želimo da neko ostane zakinut, zar ne?“
Mei se nasmeši, ali to nije prijateljski osmeh. „Ne potcenjujte me, Mayoido. Znam šta imam u rukama. To me pomalo ljuti." Njene reči su izgovorene hladno, ali tačno, svaki slog odvagano i direktno pogađa u srž.
Mayoido uzdahne, spuštajući ruku na predmet, kao da ga odvaguje. „I koliko bi ti tražila za njega?“ upita, i dalje igrajući ulogu hladne pregovaračice, ali s dozom poštovanja.
Mei se pribiži bliže, gledajući je pravo u oči. „Neću ni razmatrati ponude ispod sto hiljada ryo.“ Ove reči izazovu tišinu u prostoriji, ispunjenu blagim odjekom zvona sa ulice.
„Sedamdeset pet hiljada,“ uzvrati Mayoido, uz blagi osmeh kao da je ponudila izuzetnu priliku.
Mei lagano odmahne glavom, bez trunke popuštanja. „Neću ni razmisliti ispod sto hiljada,“ ponovi, čvrsto i smireno. „Vredi mnogo više od vaše procene, i to znate. U suprotnom, mogu naći nekog drugog kupca koji će shvatiti vrednost koju ima u rukama.“
Na trenutak, Mayoidine oči zasijaju nečim poput blage panike, a zatim popuste. „Dobro, sto hiljada. Ali... očekujem da ubuduće ovakve artefakte prvo doneseš meni. Dogovoreno?“
Mei klimne, zadovoljna ishodom, ali bez previše izraza na licu. „Ako ponude budu kao ova, možete računati na to,“ reče, a zatim preuze koverat s novcem i krene ka izlazu.