Konačno kod kuće. Posle ko zna koliko dana provedenih u šumi, borbi, i bezbroj pokušaja da odgonetnem tajne koje su se nizale oko nas, sada sam se napokon probudio u svom krevetu, osećajući istinski mir. Snovi su bili dugi, kao da su težili da nadoknade sve neprospavane noći. Posle toliko vremena u pokretu, konačno sam se probudio u svojoj kući, u tišini koja mi je pružila prijatno osećanje mira. Jutarnje sunce je jedva prodiralo kroz prozore, obasjavajući prostoriju toplom svetlošću. Nakon neprospavanih noći, dubok san vratio mi je snagu, ali tek sada, u miru, misli su počele da se slažu, jedna za drugom, oko svega što se dogodilo.
U glavi su mi se nizali trenuci misije sa Yutom, kao i nekoliko dodatnih zadataka koji su usledili posle nje. Tenzija tih trenutaka i borba s nepoznatim neprijateljima odvlačili su moju pažnju od novog saznanja, koje mi je kage saopštio pre početka misije, nezvanično me je proglasio za sannina. Bio sam duboko fokusiran na zadatak, ali sada, u ovom miru, to priznanje od strane kagea dobilo je pravo značenje. Znao sam da će biti potrebno formalno obaviti taj proces, ali za sada mi je bilo dovoljno i samo to saznanje. Dostigao sam gotovo krajnu lestvicu u napredovanju unutar sela. Za par godina sam od običnog genina stigao do desne ruke samog kagea. Jedino što mi je ostalo je lični napredak kroz razvijanje novih tehnika.
Opustio sam se, pokušavajući da se vratim svojoj uobičajenoj rutini. Izlazak u dvorište bio je oslobađajući trenutak, prilika da se povežem sa prirodom koja me uvek smirivala. Seo sam na hladnu zemlju, zatvorio oči i počeo da dišem polako, prikupljajući snagu kroz meditaciju. Misli su mi postajale sve jasnije, a teret svega što se desilo na misijama počeo je da se otapa.
Nakon meditacije, odlučio sam da dopustim svojoj duši da govori kroz muziku. Uzeo sam svoju flautu, tihi instrument koji je uvek uspevao da prenese osećaje koje reči ne bi mogle. Note su počele da izlaze, jedna za drugom, stvarajući melodiju koja je bila poput priče, o izazovima, pobedama, porazima i svemu između. Flauta mi je omogućila da izrazim sve ono što sam osećao, a što reči ne bi mogle da opišu. Zvuci su se širili po dvorištu, uz vetar, kao da je i priroda postala deo te tihe, ali snažne priče.
Dok sam tako svirao, setio sam se i odgovornosti koja me čeka i onih koji će u meni tražiti oslonac. Kroz svaki ton, osećao sam kako muzika i mir ovoga dvorišta postaju deo mene, deo snage koja mi je sada bila potrebna da ispunim sve ono što dolazi s titulom sannina.