Sa osmehom na licu, krenuo sam ka centru sela, osećajući ponos i odlučnost zbog uspešno položenog ispita. No, pre nego što sam se upustio u svakodnevne obaveze, odlučio sam da provedem neko vreme u prirodi, gde bih mogao da se opustim i reflektujem na današnje događaje. Uputio sam se ka jednom od manje poznatih atrakcija ovog mesta.
Kroz jezerce je vodila uska staza, sastavljena od kamenja razbacanih po vodi. Stigao sam do vodopada, očaran njegovom lepotom i spokojem. Pronašao sam udoban kamen pokraj jezera, seo i oslonio se na ruke, gledajući kako se voda prelama preko stena. Osećaj svežine i mirnoće ispunjavao me je dok sam sedeo, slušajući umirujuće šumove prirode.
Izvadio sam svoju flautu i počeo da sviram, dopuštajući notama da se stapaju sa zvucima vode. Nakon nekoliko minuta sviranja, odložio sam flautu i izvadio svoj notes. Inspirisan lepotom i spokojem oko mene, odlučio sam da napišem haiku poeziju, izražavajući svoje misli i osećaje.
Kristalna voda,
vodopad šapuće tih,
dušu greje on.
Dok sam pisao, osećao sam kako se moje misli i osećaji prelivaju na papir, svaka reč pažljivo birana da uhvati trenutak i atmosferu ovog prelepog mesta. Završivši haiku, osmehnuo sam se, zadovoljan stihovima koji su odražavali moj trenutni mir. Sa obnovljenom energijom i smirenošću, ustao sam, spreman da se vratim u selo i nastavim svoj put kao genin.
Pogledao sam još jednom prema vodopadu, duboko udahnuo svež vazduh i krenuo nazad, osećajući se osveženo i inspirisano.