Na početku ispita, svi kandidati su se okupili u centralnoj hali hrama, gde je velika statua prvog hokagea nadgledala sve prisutne. Zvuk vode koja se razbijala o stene stvarao je spokojnu atmosferu, idealnu za koncentraciju.
Prva faza ispita bila je test mentalne snage i mudrosti. Sedeli smo u krugu, dok su ispitivači postavljali pitanja o strategiji, filozofiji i etici shinobija. Sa lakoćom sam odgovarao na svako pitanje, pokazujući svoje znanje i razumevanje.
Druga faza bila je fizički test. Naši protivnici su bili iskusni Jounini, a teren je bio dvorište hrama, sa svojim kamenim stazama i vrtovima. Demonstrirao sam svoju brzinu i snagu, koristeći tehniku korenja da savladam svoje protivnike i branim se od njihovih napada.
Završna faza ispita bila je kombinacija svih prethodnih veština. Ispitivači su kreirali scenarije u kojima smo morali pokazati svoju sposobnost donošenja odluka pod pritiskom, kao i veštinu borbe i strategije. Koristio sam sve što sam naučio tokom meseci treninga, uspevajući da savladam sve prepreke.
Na kraju dana, ispitivači su se okupili da donesu konačnu odluku. Svi kandidati su bili pozvani da se okupe ispred hrama, dok su ispitivači objavljivali rezultate. Kada su prozvali moje ime, osećao sam ponos i olakšanje. Položio sam Jounin ispit, spreman da preuzmem nove odgovornosti i izazove koji me čekaju. Hram Tokuyama bio je svedok mog uspeha, a njegovi drevni zidovi i spokojna atmosfera zauvek će ostati u mom sećanju kao mesto gde sam postao Jounin.