Jedna of topic temica, objasnite u postu preko 120 reči kako ste dosli ovde, sta ste prvo pomislili kad ste pocel igrati, zašto ste se zadržali itd.
Re: Zašto igrate forum?
Listao sam tiktok i naleteo na video vezan za ovo, kako me anime uvek zanimao odmah mi je privuklo pažnju posebno što je bilo na našem jeziku. Kada sam napravio profil bilo je dosta konfuzno i nisam tačno znao šta da radim ali uz tutorijal i to što mi je Esau ubrzo objasnio šta i kako i igrica je počela da mi se sviđa.
Pošto sam već godinama pre igrao dnd, sistem rpa mi se dopao, ali najviše me je privukla borba karticama i koncept osmišljen oko toga. Zbog same raznovrsnosti klasa, zabranjenih, skrivenih i drugih videlo se da je na igrici rađeno dosta dugo i da je uloženo dosta truda. Kasnije sam saznao da postoji već skoro 15 godina.
Komjuniti na discordu iako dosta toksičan zapravo je nekako simpatičan i mislim da to daje posebnu čar igri, da bez toga ova igrica ne bi bila to što jeste.
Sve u svemu igrica je odlično osmišljena, lepo razrađena i vrlo je lako da se uklopi u istu.
Tiktok fyp je izbacio reklamu u kojoj je Balanović davao glas. Prvo mi je izgledalo previše štreberski da igram, ali to je bio prvi put da sam video grupu naših ljudi da otvoreno vole anime. Reklama je pokazala široke mogućnosti personalizovanja svoga karaktera i svoje priče pa sam sačuvao video da vidim neki drugi put o čemu se radi. 2 dana kasnije pregledajući sačuvane se posjetim za njeno postojanje, ubrzo preko discord linka sam našao svoj put u ovu zajednicu.
Oduševljen slobodom i misterijom nepoznatog, odlučio sam da ču kao Takuma jednog dana imati svoju grupu sa kojom bi plovio na nestabilnim talasima dešavanja svjeta.Nakon 2 mjeseca i smrti prvog karaktera entuzijazam za storytelling deo igre se dosta smanjio i više sam se usmjerio ka kompetativnom djelu gradnje repertoara ninjitsua.
Zbog kojeg bi ostao do sad i nadam se mnogo duže u nadi da stvorim nešto vrjedno igranja. Medjutim zajednica igrača je ograničena na 30 ljudi i nakon nekoga vremena postaje zamorno igrati konstantno sa tim ljudima. Skoro kao da vječno igram neku vrstu board game-a (monopoly npr.) sa malom grupom istih prijatelja.
Idalje igram sa nekom željom da stvorim tu grupu sa kojom bi učestvovao u igri. Možda i da doživim momenat gdje će biti dovoljan broj igrača da ih ne mogu sve znati napamet.
Ni na nebu, ni na zemlji.
Znaci buraz bilo je to popodne 5 ili 6 januar gledam ja jebeni tik tok bavio se svojim poslom i tajnama neradjenja nicega kad meni samo od jednom iskoci neki video na for you vezan za neku naruto igru. Vec su mi bile poznate neke stvsri u vezi ovakvih igrica jer sam pre pokusao igrati nesto slicno ali moji mozak je bio previse ogranicen za to. Kako ja sedim tu i razmisljam u fazonu sam da za sve postoji vise prilika i da mozda ne bi bilo lose da jednostsvno probam opet ovakav tip igri i ubedjujem sebe da je moj mozak dovoljno napredan za obavljanje tih zadataka.
Tako buraz ja kopiram onaj link preko fona unesem ga na discord i picim. Tamo onaj kanal pocetnici i ja u fazonu ajde bre da se predstavim i kazem 14 rodjendan mi za 10 dana. To me i izvuklo na kraju da me prime u community i zbog toga sam lako nastavio dalje. Osnovne mehanike nisu bile narocito teske a ja sam se zarazio i samo sa gledao rp ostavivsi combat po strani
Kasnije sam poceo i sparingovati sa kashinom kako bi postao jaci i bolji u igri i kroz dosta vremena naucio sam da sklapam napade i odbrane da igram skrivene poteze i da se branim od istih. Ukratko naucio sam kako combat sistem radi sad sam samo morao ici dalje.
To je bio moj pocetak sada sam ovde gde jesam i uspeo sam da napredujem kroz forum i izgradim karaktera koji ima jaku snagu sam po sebi
Bushido Sage
Bleja na tiktoku listajuci sam naleteo na reklamu bilo mi je privlacno jer sam tad bio donekle znao o cemu je Naruto vezan jer Sam ga tad krenuo gledati kao drugi anime ikad.Nacin roleplay mi je bio nepoznat jer nikad nisam bio se dopisivao po forumu samo generalno Viber,insta... Privukle su me I kartice I teme za rpanje dok sam gledao tutorial.Kad Sam poceo da pravim nalog bilo je malo cimanja oko karaktera I price o njemu I ime Posto nisam znao kakvo ime treba da bude napisao sam Wertzuir.Birajuci Klan nemogu se setit ostalih ali me je privukla hyuga klan nije jer je najjaci klan po animeu nego po sposobnostima.Kad sam se joino serveru secam se da je chat bio pun akademija I genina I svi su trazili senseja mene je izabrao Yashin(Zjala) potom sam ga pitao da mi bude sensei po RP Ali tako nije bas funkcionisalo jer je on tad bio negativac,placenim po rpu.Samo kao sensej tad je trebao da mi objasnjava kako sta a Tu ulogu je uzeo Esau(Kashin) smucilo mu se od mene zbog mojih (glupih) pitanja i kako sam nastavljao covek je digao ruke I blocko me :) Ali ga mogu razumeti.Pri pravljenju moje kuce tada su postojale dve oblasti sa safe zonama 45 I 39 ili 40 izabrao sam 45 jer je bilo vise ljudi I lepse za rpanje.Bilo je to selo zvalo se Himetsu puna temi o kucama,mestima za trening,ulicama.Tema ulice je bila tad manje popularna Ali kako su ljudi dolazili bila je Puna postova I pregleda.Pravljenje teme za kucu je bilo malo teze da je opisem ali sam nesto bio izmislio.I kroz mesecima rpanja polaganja ispita I padanja me je privukla zbog kreativnosti pravljenje tvog builda,za borbe,nacin borbe,kombinacije,spostvena pravila za igru...Do sada mi nije dosadila igra a nadam se da nece skoro.Vecina ljudi kada sam igrao prvih meseca dana su prestali da igraju verovatno im dosadilo ili nemaju volje a tad je forum Malo usporio(manje RP postova,aktivnosti na discord serveru)ali period kad sam bio tu mesec dana tad je najbolje bilo i najbolje iskustvo.Trenutno nas nema puno ali igramo community je ok,nije los moze biti bolji ali Volen(owner foruma) koji odrzava davajuci nam kvalitetan rolelplay,nagrade,izazove,evente... Ali ja mislim da od toga nemoramo da zavisimo da igramo stalno bez obzira da nema eventa.Voleo bi da dodje Jos igraca da igra jer mislim da ovaj nacin rpanja stvarno moze da stvori dobre uspomene.
Eh ovo ce vrv biti dugo ako me ponese. Ima vec preko 6 godina kako sam dosao na forum. Sedimo ti drug i ja kod mene gajbi neko ga se od starijih seca u pitanju je Vulo, blejimo tako dogovoramo se gde cemo veceras, ja pustam neke anime openinge za kompom, lozimo se. Kad on odjedno, e kao mogu za PC, treba nesto da obavim. I ja se zavalim u krevet on sedne, udje covek na forum i krene nesto da kucka tamo, vidim neke naruto slike po ekranu i priupitam ja njega sta radi to. On je odma bio u fazonu ma nije to za tebe, ne lupa se glavom o tastaturu, pises sastave i neke kao tu kartice bacas. I ja cim sam video da je na sprskom reko jebote, igra na srpskom i to anime, pa reko kakva god da je daj da probam. Medjutim teski pad kad sam video da ja stvarno tu nesto pisem sta radi moj lik, jos trebalo tad preko 600 postova i nije bilo ovog spamovanja vec si morao sa nekim, reko druze nema od ovog nista, batalio posle par dana.
Odem vam ja drugari na more, blejim na plazi, nemam sta da radim, ubijam se od dosade, stize obavestenje od Volena, xp boost, mozete kupiti za tokene. Ja tu spucam sve tokene, ukanalim profil za zivota, al druze imam ja sada level 200 naspamovo ja to sa Daksijem na brzinu, reko ajd sad kad imam levele ima ugla da se igra.
I tu polako pocinju discord avanture, gde zapravo provedes mnogo vise vremena sa igracima, nego na samom forumu. Znaci ljudi do sada ste vec vrv ucestovali u nekoliko svadja ovde i koliko ovo zna da ponese i probudi najgore u coveku, gde se ti ovde sa njim svadjas kao da ti majku ubio. Naravno pored svadja ima i dosta lepih momenata i šala, gde ti pored samog foruma, ipak ostajes ovde.
Prelomi trenutak nastaje kada krecemo da pravimo forumska okupljanja, gde se useravamo od alkohola i pricamo o forumu, balansu, proslim verzijama, kako se pre igralo, raznih prica kao sto je cuvena borba na kapiji. Vise ti i nije toliko do foruma, jednostavno udjes u vois i zabodes tu po ceo dan. Igrao sam u Inemuri organizaciji, dosta dug vremenski period sa kojima sam napravio neki mali krug ljudi koji se drzao zajedno protiv ostalih, gde smo kasnije vise pricali i druzili se oko nekih drugih tema, a najmanje oko foruma. Dosta mojih iz rl je takodje igralo forum, znate vi koje su to price bile, mi izadjemo vikendom i zborimo o tome sta cemo dalje, koga cemo izjebati...
I onda samo u jednom trenutku nastaje crnina, kad ladja krene da tone. Prodam ja svoju dusu i sve sto smo gradili kako bi se spasio i dobio moci na forumu, u svom tom planu covek koji me je doveo na forum, sedim sa covekom posle skole u kaficu, pijemo pivo i dogovaramo plan za uvece. Gleda me u oci i laze, covek me izjebe i ubije me. Taj rolekoster emocija, znate ono kao, jako velika bol, al nije ti se zapravo nista desilo u rl, znaci defitnitivno takav osecaj ni jedna igra ne moze doprineti.
Posle toga, samo sam zeleo da se takvi osecaji nastave, cak iako se to meni licno nije vise dogodilo u toj meri, uzivao sam gledati ostale igrace kako im se to desava i cak u gorim merama. Jebiga sve u svemu nastavio sam, nisam ni jednom spomenuo shop u kom mogu 12 sati bez problema provesti, da sam napravio forumsko okupljanje za moj 18. Rodj posle prvog dana sa drustvom, drugog sa familijom, treci je doslo 15 forumasa da pravimo haos. I tako jedini cilj sad mi je da se spreme nove generacije da nastave ovo. Gazimo 14 godina, valjda ce sledeci put neko ovo temu da otvori na 20 godina, inspirisan ovom, kao sto sam ja bio Corazonovom koja se pisala pre 6. To je to, nisam ni 5% napisao sto sam hteo i samo sam nabacao al boze moj. Sve je ovo za dobrobith foruma !
Započeo sam svoj nindža put tako negde decembra 2017 godine - doveo me je Volen kako bih isprobao igricu - mada realna situacija je bila da sam došao manje više da ga sprdam i kanalim što se igra naruta. Zbog te sprdnje, eventualno sam i dobio ban od strane dantea možda čak nakon nekoliko sati. Dan danas se sećam da sam proveo s čovekom 2 sata dremajući dok mi je objašnjavao čitavu igricu. Eventualno tu sam se skontao s par igrača. za početak Karolina koju sam nekim čudom poznavao od ranije, Harukami (xDDDDDDDDDD), Daruky (xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD), Petar itd..
Igrica me je ponela brzo - bilo je dovoljno igrača gde su se individualne priče čak dosta razvijale i to mi je držalo pažnju, uz eventualno petrovo kanaljenje i naše isto kad je umro od 10 special jonina na polaganju za s jonina. U to vreme konstantno su dolazili novi igrači - Zjalic, Vulo, da budem iskren nikog se vise ne secam al bilo ih je brda i sam taj community se polako gradio kroz dane, mesece i godine igranja.
Na toj verziji je bilo svega - zanimljiva priča, karakteri, organizacije, izdaje, spletkarenja, nameštanja (gledam u tebe brano).. Što se pokazalo na kraju kao uspešan recept za dobru verziju. Nažalost - neko moje iskustvo tu se na kratko završilo pošto ipak forum je bio ukraden od strane Buljaka i tek se tu nameštalo, što je dovelo do toga da dramatično napustim forum brisanjem imgura i njegovog naloga.
Tu su bile i po koje mini verzije - Shinobi grad (10 verzija onako back to back), ona futuristička verzija koju je Aleksa prodao (pička, imalo potencijala da bude prekul), od svih možda moja omiljena - kad sam igrao bubu a moj brat volen jalu. Malo ljudi zna al postojao je i alternativan forum pre ovog - anime world koji je koristio neki crossover različitih animea, ali koncept nije nešto stajao te nikad nije igrica započela normalno.
Mrzi me da pišem development fazu gde smo dobijali želju da nešto čačkamo na svakih 6 meseci i onda zamremo i onda tako iznove i iznova al mislim da nam je final push bila jala buba verzija gde smo batalili kad se pičić vratio i samo nastavili da guramo ovu priču.
Sve u svemu, kao i prethodne verzije, ova je imala neku svoju dušu, rane dogodovštine, upečatljiv početak (boom) i već osnovan community koji je voleo srž ove igrice. Kroz razne reklame, community i neka naša strast za ovime je opet zaživela, gde smo nastavili da pričamo ranije dogodovštine, učimo nove ljude i širimo igru koju smo igrali sve ove godine (ko sekta smo).
Ovde me konkretno drži dobro društvo, priča, wajfu kartice i kanaljenje werta i kompanije. Kroz godine ovo se prosto razvilo u neki hobi bez kog teško mogu zamisliti svakodnevnicu.
Eh ovako, serveru sam se pridružio nekada početkom godine, gledajući šta sve ljudi pišu i dalje sam zelen naspram većine i dosta je igralo neke druge verzije prije mene. Glavni razlog zbog kojeg sam se priključio je sama priča, odnosno setting Naruto svijeta gdje svaka osoba gradi svoje fiktivne shinobije i koliko toliko živi njihov život. Zadnjih 5 -6 godina aktivno sam igrao DnD što je jedan od razloga zbog kojeg sam se i priključio, Naruto + RP ne može biti bolja kombinacija, a onda sam vidio i same kartice i različite vrste profila koji su drugi igrači igrali. Generalno je želja da igram RP igricu na našem bila glavni pokretač moga ulaska na server, a onda je sve ostalo što sam vidio bio samo veliki bonus i zadržalo me u igri.
Pošto je ovo u jednom dijelu i pogled na prošlost prije foruma, jedna stvar koju nažalost neću moći da iskoristim je jedan on mojih prvih DnD karaktera(Anzik Ambershine) kojeg bi vjerovatno koristio kao avatara i na forumu da nema zašiljene uši, jer i kao jedan od prvih karaktera ima svoju čitavu personu izrađenu, a ovo je njegov OST koji ću vjerovatno nekada iskoristiti kada bude prikladan momenat za fin post.
Anzik OST :
Naime, dva do tri dana nakon ulaska na server i početka igre desio se taj slavni Off Topic event odnosno turnir gdje je mlađani Shohei bio dobro dobro talambusan od strane Peleta. Nisam umro u prva 3 poteza za divno čudo. To je možda i glavna stvar koja me i podstakla da dodatno naučim dio igre vezan za kartice jer sa RP aspektom nisam imao problema, ali sa karticama jesam dok nisam sjeo, napravio kafu i počeo čitati Game Shop kao da su u pitanju jutarnje novnine. Moje neko polu profesionalno igranje YuGiOh turnira mi je također pomoglo kada sam počeo učiti dio igre o karticama i sa karticama.
Nakon dobra tri dana sjedenja 24/7 u shopu sam odlučio da počnem uporedo i pravila prelaziti i učiti na primjerima sparinga i borbi starih igrača, sem Zjale jer sam dobio senseia koji ga je redovno talambusao u sparingu. Fun fact za ispite je bio što sam Chunnin i Tennin ispit položio iz prve, a Jounin sam pao 1 do 3 puta nisam siguran, ali kasnije sam shvatio da sam ih morao pasti da bi naučio sa njih ono što su bile rupe u znanju. I danas dan ih vjerovatno imam jer nemam toliko iskustva u igri iza sebe ali dobro trudim se, trenutno se nadam da će Divus poživjeti više od mjesec Xddddd
Malo mi je u početku sve izgledalo previše, ali vremenom sam shvatio da baš zbog toga ima temelje da se samo konstantno razvija i širi koncept igrice. Sve u svemu drago mi je dam sam vidio tu TikTok reklamu iako nisam odma ušao preko nje ali sam je uspio spasiti pa ušao kasnije.
Na forum sam došao tako što sam vidio Raletom video na YT-u, došao sam krajem 2017ste početkom 2018, bolje rečeno došao sam krajem 17ste ali sam dobio ban na neko vrijeme pa sam se opet krenuo 2018ste, naravno put nije bio lagan ali nisam posustajao, imao sam mnoštvo profila kojima ni ime ne zna sve dok dok na kraju nisam napravio Kicuki profil na profilnoj mi je bio Light iz Death Notea. Ali i onda sam imao poteškoća, kad god bi skupio neke normalne lvle Volen bi me vratio na lvl 10, da ne pominjem da je leveliranje bilo mnogo teže nego sada.
U igru me uveo Sakon a onda me preuzeo Faust, u to vrijeme sam mislio kako su to elitni igrači ali sad kad bolje pogledam Faust Uchiha Jounin profil koji je imam Puppet Uchiha i Zemlju na profilu i nije bio tako dobar...
Prvi osoba sa kojoj sam roleplayao je bio Sakamoto ili kako ga današnji igraci zovu pravi Zoro a ne onaj lazni sto ne zna gramatiku.
Evo opening iz Sakamoto animea, u vama vijerovatno neće probuditi nikakve emocije ali mene hvata nostalgija kad se sijetim
Sa Sakamotom sam svaki dan radio bar 2,3 sparinga, bilo je teško dobitli levele a još teže ryoe, sparingali smo sa lvl 30-40 profiima i jednim skill poenom, oboje smo imali svega 2-3 jutsua i osnovna oružja, ali zato glavna stvar koji je svaki profil morao imati je senbon launcher. To je bilo zlatno doba foruma. Sjećam se kad sam došao na lvl 50 nisam imao Ryoa da kupim jutsu munje koji se otključava na lvlu 50, plan je bio da me Harukami vodi na misiju jer je on ipak bio malo duže na forumu ali odustali smo od misije zato što je pičić bio blizu sela i Harukami se usrao, sa druge strane ja nisam ni znao ko je pičić.
Nisu prošla ni 2 tjedna od kad sam došao na forum a već sam se sprijateljio sa drugom Pellom, kako se to desilo ? Veoma jednostavno preporučio mi je da gledam High school DxD i tako je rođeno jedno veliko prijateljstvo.
Dok sam se ja mučio preči preko tog lvl-a 50 jer mi je brano skidao lvle Pello je bio suprotnost. Imao je profile koji su bili lvl 100 i samoubijao se svaka 2 tjedna, i dalje mi je misterija zašto je to radio..
Sve u svemu kad sam došao na forum nisam ni znao šta je discord, jednostavno sam ga instalirao i upalio, Odjednom mi se se pred očima stvorio jedan novi svijet, poruke na sve strane, chatovi na sve strane i ono najbitnije ... Bilo je to 10-11 uvečer kad sam instalirao discord... U callu je bilo jedno 15 ljudi, ušao sam i kliknuo mute dugme, kad sam ušao nisam izlazio iz poziva cijelu noć dok svi drugi nisu izašli.. Ne sjećam se šta su pričali ali znam da je mnogo ljudi bilo callu Volen, pičić, Lastempion , Karolina, Petar mislim cak da je i Stevcha bio... I da naravno prva poruka koju sam vidio u chatu bio je Ricardov gif kojeg je Stevcha poslao.
U igru me privukao community, bila je to gomila dobrih drugova koji su se u slobodno vrijeme pretvarali da su ninje i vodili epske bitke i krojili svoju sudbinu ...
Bilo je to jednog lepog popodneva listam ja po tik toku kad odjednom na for you izadje mi neka igrica. Odlucio sam da se isprobam i tako udjem i pocnem da igram tu igricu nedugo zatim upoznao sam jednu osobu po imenu Dusko, sa tom osobom sam prvi put rpao i ako je on vec igrao igru mesec dana. U callu ljudi su poceli da mi objasnjavaju ovu igricu i upoznao sam svog prvog senseia po imenu Sakon koji mi je dosta toga objasnio u vezi igre da sa tim znanjem sam vec bio chunin. Kasnije ta verzija je ugasena i ako je trajala samo 2 nedelje. Posle nekoliko meseci pocela je nova verzija koja je trajala 1 nedelju mozda i manje. Moja sledeca verzija trajala je 1 mesec sa pauzom i kasnije se nastavila 1 mesec tu sam upoznao Patka koji ce kasnije postati moj duo. Zatim krece posle jos jedna verzija koja je trajala 2 meseca, posle koje dolazimo na ovaj forum po imenu "Ninja World". Upoznao sam ljude poput Licona kojeg sam upoznao na prvoj verziji,Vukasina,Volena,Divusa,Genjia i ostale nebitalce.
“My enemies are many, my equals are none”
Jedne veceri oko dva ujutru listao sam tiktok i iskocila mi je reklama za anime igricu po imenu Anime Story koju su vodili pičić Zjalpix i Aleksa bio sam zainteresovan posto volim anime te sam odlucio uci u discord koji je bio ostavljen u opisu profila. Kada sam prvi put usao u discord nikoga nije bilo da me doceka jer je forum tada bio veoma zapusten i bilo je malo igraca koji su redovno i igrali. Sledeceg dana u igru me je uputio Guts mnogo dobar lik iskreno, da nije njega bilo verovatno ne bih ni poceo igrati forum.
Ubrzo forum je malo zamro posto je bilo leto i svi su bili na letovanjima ali kada su se svi vratili i kada su bili spremni da igraju pičić je odlucio napraviti DnD event, to je bio moj prvi event i secam ga se zbog toga sto sam bio izbacen sa njega xD. Posle tog eventa nakon nekog vremena pičić je bio izbacen sa verzije ne znam sto valjda zato sto je bio los po igru. Anime Story se zavrsio zato sto je NNW bio ponovno otvoren. Bio sam jako uzbudjen posto su svi pricali o NNW-u a ja nikad nisam igrao kod Uramixa. Ta verzija je bila malo duza od moje prve verzije a zavrsila se zbog novog foruma koji je napravio Brano sa Vuksom.
Najvise sam se zabavio na svojoj prvoj verziji posto sam na jednom eventu bio jedan od glavnih karaktera i prvi put sam ucestvovao u prici foruma. Sada sam vec vise od godinu dana na forumu i iskreno ne znam zbog cega nikada nisam prestao igrati, verovatno zbog ljudi koji takodje igraju forum sa kojima sam imao lepo vreme.
I tako sve je pocelo random listanja mog fyp na tik toku,kao i svaki dan.Samo sto mi je 14.6.24 slucajno iskocila reklama za forum koja mi je zadrzala paznju.
Iako nisam bila neki fan yu gi oh kartica jer nikad nisam razumela kako se igra a i nikad me nije interesovala.Odlucila sam forumu dati sansu zbog Naruta koji mi je def omiljeni anime kojeg sam pogledala i medju jedinima xD.
Pratila sam korake i dosla do discord servera usla u njega i otisla na sajt da se ulogujem.Gde mi nije poslo za rukom i samo sam odustala.Uvece sam ponovo dala sansu poslednju i pozalila se na discordu gde mi je Volen ukazao pomoc i napravio mi nalog.Zatim zatrazila sam senseia kojeg sam i dobila i tu pocinje muka.
Zatim je pocela muka skapirati kako funkcionise.Gde mi je u tome pomogao moj senso Djole i naucio me svemu sto sada znam. Od pomeranja na mapi,pisanja postova,raznovrsnost kartica…Svako pravilo detaljno mi je objasnio. Gde mi je pomogao da sad mogu samostalno da se borim rpam i idem na evente. Naravno uvek su bili tu za moja pitanja i Vukasin i Divus. Koji su mi odlicni prvi event na kom sam bila je hunt for Fujin gde je prica odlicna bar po meni….
I sve vise me je hvatala zaraza kao i ostale predpostavljam.
Zadrzala me je ta sloboda za osmisljavanjem zivota mog karaktera jer sam ogroman ljubitelj simsa3 i simsa4.To mi se najvise svidelo. Naravno i koncept foruma kartice,postovi… I moram priznati ekipa sa discord servera.Koja je uvek tu za sprdanje i ubijanja dosade u callovima.(kanaljenje Wertzuira)
Takodje i zelja za napretkom jer forum ima previse mogucnosti.Gde moras prouciti igru da bi dosao do zeljenog ranka.
Posto sam vec postala zavisnik foruma planiram jos dugo ostati jer mi za ovih skoro dva meseca uopste nije dosadio.. Svaka cast Volene! Samo mi je zao sto nema mnogo ljudi trenutno jer bi bilo dosta zanimljivije da se ne vrte isti ljudi u krug.
愛 SABAKU NO RYONA 愛
Za forum sam prvi put cuo preko Raletove reklame koja je u to vreme bila vec malo starija pa mi nije bas toliko zapala za oko misleci da je forum o kome je on pricao vec zamro i da ga vise niko ne igra. Nakon nekog vremena listajuci browserom i trazeci neke igre ovakve tematike sa nasih prostora video sam da je NNW jos uvek bio aktivan. Ubrzo sam se pridruzio diskordu trazeci adekvatnu osobu koja bi me naucila osnove i uvela me u sve ovo. Ubrzo (Nisam cak ni toliko puno trazio) me je u svoj tim primio Sakon koji me je polako ucio sve osnove foruma. Od njega sam naucio vecinu stvari koje znam danas i i dalje sam mu zahvalan na svemu sto me je naucilo. Takodje mogu da se zahvalim i Petru koji me je velikog srca takodje naucio puno stvari koje danas znam. Smatram da sam najveci preporod doziveo upravo na ovoj verziji, gde sam poceo aktivnije da igram i zapravo se trudim oko svojih postova. Forum mi je najvise zapao za oko zbog svog jedinstvenog combat sistema koji mi se jako svideo, takodje mi se sama ideja rp svidela isto toliko. Druga strana (I lepsa), bio je community na diskordu, koji je (Da se ne lazemo), polovina foruma kojeg danas znamo. I tako, smatram da cu jos duze vreme ostati ovde.
P.S VOLIM TE NIBBOCHU
Malevolent Pressence
: :
a
Jednog vrelog majskog dana, našao sam se na rođendanu svog rođaka koji je napunio godinu dana. Okružen malom decom, bilo mi je izuzetno dosadno i osećao sam se kao da vreme sporo prolazi. Kada sam video da je prošlo tek 15 minuta, bio sam na ivici da počnem kukati, ali sam se uzdržao jer bi to bilo neprikladno u tom društvu da ja jedini od one sline dece kukam.
Spas zabave je stigao u vidu poruke od mog brata Jamisumia, koja je donela zrno nade da se zabavim. Otvorio sam TikTok u nadi da ću naići na neki smešan mim, ali umesto toga, pojavila se reklama za igricu. Na prvi pogled, delovala je obećavajuće, iako pomalo šmokljanski. Kad sam se vratio kući, odmah sam se ulogovao da isprobam igru. Dobio sam mogućnost da izaberem jedan od tri klana, a čim sam video da je Uchiha jedan od njih, odlučio sam da ga izaberem, nadajući se da ću postati novi Madara.
Kada sam se pridružio Discordu, ekipa mi je delovala pristupačno,kul, otvoreno za razgovore i temama o animeu. U tom periodu je bilo malo igrača jer su neki bili banovani, ali atmosfera je bila prijateljska. Sensei Kirei me je uputio u igru i brzo sam se zaneo, igrajući danima bez prestanka. Kao genin, odlučio sam da odradim sparing 2v2 protiv Werta i Abura sa Matsudom. Završilo se time što sam uspeo da porazim Werta u trećem potezu, a Aburo se predao, što me dodatno motivisalo da nastavim igrati.
Napredovao sam do Chunin ranga i odlučio se za borbu protiv samuraja Uchihu. Iako nisam imao posebnu motivaciju, želeo sam da postanem Jonin. Trenutno se nalazim u nezavidnoj situaciji, izdajući Daimyoa, i dalje ne znam šta će se desiti. Zajedno sa svoja dva saborca, suočavam se s izazovima, ali, kako god se stvari odvijale, nastaviću dalje. Ako poginemo, neka bude. Bože moj, rokamo ide dalje.