Bado Shunsui...znači to je bio taj čovjek. Za mnoge ovo vjerovatno ne bi bio neki dobar razlog da se vjeruje tek upoznatom strancu, međutim suočen sa sa trenutnom situacijom šta drugo sam mogao i da uradim, a i iskreno šta bi mogao da uradi sa mpjim razlogom što želim da budem u selu. Uzeo sam minut da se usredsredim i odgovorim na pitanje, a zatim polako mu počeo objašnjavati moju cijelu priču:
"Gospodine Shunsui,ako želite da znate odgovor na to pitanje rado ću da počnem. Malo će biti duga priča i nadam se da ne smeta.",prvo sam mu htio dati doznanja da je moj razlog u prvom pogledu zbunjujuć,u sebi sam se pitao kad sam omekanio, da li je bilo zbog Susetsua i nove nade koje mi je pružio u život, samo će veliki i moćni čovjek neba da zna.
Da počnem dolazim iz klana Fuma. Mi specijalizujemo borbom sa mnoštvom različitih projektila koji shiboji koriste u borbi, i ovo smo radili već decenijama. Međutim, mene to nikad nije interesovalo, doduše bio sam previše smotan i nisam mogao da fokusiram čakru u jedan običan šuriken zbog manjka potencijala i lenjosti koja sam pokazivao na treninzima. Ljudi iz klana su me prozvali lenjivcem Fuma klana,nisu me puštali da idem nigdje bez zaštite i meni je to nerviralo. Osjećao sam se bedno i patetično." Pogledao sam jel me prati i da mu moj govor možda nije dosadio te sam nastavio:
"Te sam donjeo odluku da napustim imanje svog klana i odem u svijet ninji kako bi im dokazao da nisam dijete i da mogu da se borim. Hoću da postanem ninja koji se bori za sebe, da dokažem svom glupom klanu i ljudima u njemu kako nisam samo neki lenjivac koga treba čuvati da ne zaspe i slučajno ne slupa svoju glavu od pod."Zastao sam,nikad dosad nisam ovoliko se ispričao,čak ni Susetsu-u ovo nisam rekao, nisam želio da se vraćam u prošlost, mislio sam da ako nađem lažni cilj da ću se osjećati bolje...ali i dalje sam se oslanjao na svoj klan. Bilo je bedno od mene. Pogledao sam u Shunsuija i nasmejao se nervozno:
"Ah, nadam se da vas nisam smorio svojom pričom gospodine Shunsui. Ali sve što sam rekao je odgovor na vaše pitanje. Moje čitavo postojanje se osvrće na dokazivanje pred mojim klanom,što ako niste primjetili meni smeta. Sebi sam rekao da ću zaboraviti na to i uputiti se u svoj sopstveni put....međutim i dalje nisam našao to nešto svoje. Zbog toga želim da se pridružim selu, želim da radim za nekoga i da imam neku svrhu kao ninja, da imam nekoga za koga ću da se borim,upoznam nove prijatelje i postanem jači."Tim sam završio svoju priču,ne znajući kako će gospodin koji je dosad pažljivo slušao moju priču reagovati. Srce mi je počelo se smirivati kako je slab vjetrić produvao u moju kosu. Jedna stvar koja je bila sigurna je da...bi bio počastvoban da budem član sela skrivenog u kiši.