Gledao sam izraz na njenom licu i neka mračna jeza me je prošla. Mogao sam i sam reći da je teta bila sad u dubokoj mrakači koja je teška da se osvjetli, pjesčani oklop koji je bio obavijen oko nje polako se raskidao kao da je bila bjesna. Ali iskreno, znao sam taj osjećaj koji je ona osjetila. Osjećaj kako te tama polako uzima,guta u sebe i onda ispljuje kao neku žvaku sasvim dobro je bio poznat meni i mom tijelu.
Slušao šta mi je pričala i samo sam mogao da klimnen gpavom ko koza koja jede travu i gleda u svog pastira. Kada je završila primjetio sam drhtnju i nagib u njenom glasu, nešto se promijenilo u njenom izrazu. Drugačije je od prije.
"I dalje ne razumijem pola toga, ali vjeruj mi baba...tvoj odgovor nije u osveti. Vjeruj mi, osveta će te samo ostaviti sa većom prazninom...gledao sam mnogo ljudi poput tebe, koji su tražili osvetu, ali nakon što su je dobili nisu bili isti, promijenili su se., napravio sam dramatičnu pauzu a zatim je tupnuo po čelu kažiprstom lagano.
Ljudi se boje promijene nego bilo čega drugog na ovom svijetu, u našoj krvi je da imamo strahove, strahove od novoga. Ono sto ti osjećaš je i meni poznato. Naravno, neću te spriječiti. Tvoj posao je tvoj posao.Nije me briga šta radiš sve dok nije pretnja selu."
Povuko sam prst i stavio ruku nazad u džep. Kiša je polako ojačala, zvukovi kapljica kako udaraju o oluk bila je glasna, ali imao sam osjećaj da su Ryonine misli u njenoj glavi bile glasnije. Znao sam da kad osoba nešto odluči neće da stane dok ne ostvari to. Takav sam i ja, u nadi da se odreknem klana i da postanem svoj borac, moram da nastavim dalje i ne okrećem se. Tako je, vjerujem da sam dobio pismo od mog ujaka. Pitam se šta je napisano tu. Ali za sada, moram da utješim Ryonu, moram da pokažem svjetlost u mraku svojoj drugarici.
"I do not fear death. I fear only that my rage will fade over time."