Novootvoreni modni štand otvoren od strane Esau Armanija. Na stolovima štanda nalazi se razni krojački materijali, svila, pomagala koja će pomoći krojaču da upotpuni vaše festivalsko iskustvo uz jedinstveni festivalski kimono!
Uz skromni doprinos od 20000 ryoa, dobijate svoj lični kimono (full body slika) koji možete nositi tokom trajanja eventa a kasnije ga sačuvati kao lepu uspomenu na isti.
Re: Studio Armani
Dok sam prolazio festivalom. Ugledao sam novo otvorenu radnju u kojoj su se prodavali razni modni detalji, ugledao sam da ovu radnju drzi covek po imenu, Esau. Pogledao sam cenu jednog od licnog kimonoa i cena nije bila skupa. Zelim da doprinesem radnji pa sam odlucio da ga kupim.
Zdravo, da li mogu da kupim moj licni kimono?
Stojao sam ispred radnje, cekajuci odgovor, uz razgledanje festivala i ljudi koji njime istom prolaze.
Hyuuga Azuma
Od početka njegovog radnog vremena moja radionica je bila hit medju festivalom. Uz još koju radnicu, jedinstveni kimonoi su se rasprodavali ko hleb. Jedan mladić je ubrzo prišao štandu, raspitajući se o kimonou. Ustao bih, prolazeći oko mladića sa metrom, govoreći
'Naravno da možeš. Budi miran dok ti izmerim dimenzije.'
Rekao sam sa osmehom, pažljivo mereći njegove metrike. Budući da je bilo radno veče, rukama sam mu gestikulirao gde da ostavi pare i da me sačeka na tren.
Sa par spremnih senbona, krenuo sam da krojim svoj prvi kimono večeras (uglavnom su to radnice radile, ali eto da pripomognem njima). Kroj po kroj, na prazno platno ubrzo su se izoštrili razni motivi cveća. Kimono je skoro u nekoliko minuta bio gotov - pokazivajući koliko je zapravo vešt Armani bio.
Prišao bih Azumi, stavljajući kimono na površ njegovih grudi, proveravajući dal je sve po meri.
'To je to mladiću. Nadam se da ti se kimono svidja. Uživaj u ostatku cvetnog festivala!'
Uz lepe želje, ispratio sam svoju prvu mušteriju.
Hoćeš li ga meni izmeriti?
Iz oblaka dima od cigarete preko puta štanda progovorio je crnokosi ninja sa neki neobičnim crvenilom u očima. Nakon što je lice pomerio u svetlost fenjera to behu crne prodorne oči. Naslonjen na zidu sa duvanom u ruku gledao je put jednog od najveštijih ninji koje je ninja svet video u poslednjoj deceniji. Šio je kimono. Cenio je to. Danju fin, po noći Čarli Šin.
Nasmešio se blago. Što najgore od svega, bio je ozbiljan za kimono.
Na vitičasto dobacivanje jednog od posmatrača namešio sam se. Kako je prišao, mogao je videti svog rodjaka po poternici. Tu su obojica bila negde na početnim listovima bingo knjige. Jedna od radnica je želela da pripomogne Uchihi ali sam joj rukom odmahnuo, davajući joj do znanja da je on moja mušterija.
'Pazi da ne narasteš dok te budem merio - Stone.'
Prišao bih mu sa blagim osmehom i ispruženom rukom. Nisam imao priliku da ga upoznam do sad, iako sam boravio neke vreme u Shiroiu.
Tamo negde u zapisima i neki pravilnicima susreta koje bi Watasu pisao čisto da bi se žalio kako ima previše posla pisalo je da je Esao subjekt neutralne naravi, ali da ga se treba kloniti. Redji na ostrvu su znali da je prilikom nekih neobičnijih pojavao u svetu isti taj Esau podelio informacije sa Shiroi zemljom.
U dobrim rukama pao bi u nesvest kad bi video šta se desi..
Ušao je u 3 koraka u prostor štanda da ga ovaj premeri. Osvrnuo se oko sebe da vidi čega sve ima i da vidi neku finu boju da nadje. Delovalo je kao prodavnica slatkiša.
Daćeš neku skuplju svilu da me mazi..
Pogledao je glavom okolo i da vidi gde se može presvuć uopšte..
Nizu ulicu se čuo neobičan zvuk, svakim trenom sve glasniji. Lagano tapkanje o kamen ulice, znatno bržeg takta nego ljudski hod i jasno drugačije od kočije. Ubrzo iza zavese koja je odvajala štand od drugih provirila je neobiča figura. Potpuno crna od nepoznatog materijala i jedini detalj koji joj je davao neku strukturu bila je maska. Bele boje sa ucrtanim simbolima i oštrim izbočinama. Te oznake su podsećale na lice, ali su ulivali neprijatnost kao da nešto nije kako treba.
Figura je polako ušla u prostor štanda, praćena istim onim neravnomernim lupkanjem. Tako savijena, jedva je imala metar visine. Bacila je po koji pogled svojim, tako reći, licem na dva šinobija te zagledala u prostranu tkaninu. Svaki put kada se okrenula ili pomerila, čulo se neprirodno kliktanje.
"Ki.. Mo.. No.." Okrenula se ka čoveku koji drži štand. Mehanički, krhi 'glas' jedva je izgovorio reč. Pre je ličilo na zvuk rasklapanja nekog predmeta nego na ljudsko biće.
?
0
? ? ? ?
Proces merenja nije bio nešto preko potreban - moje oči su bile dovoljno istrenirane da jednostavnim pogledom nekoga premere, ali deliti ovako intiman momenat sa Stonom nije mogao propustiti.
'Pokušaj da se ne uzbudiš.'
Govorio sam dok je rozičasta traka premerila njegov struk, ruke.. U par zamaha, posao je bio na pola puta završen. Na jednim od stolova prebrao sam kroz najfiniju svilu koju smo imali - trebao sam da ostavim dobar utisak. Dobiće top kvalitet, ali bez Armani etikete.
Narednih nekoliko minuta proveo sam krojeći Stounov kimono - svo vreme sam bio dostupan za spektatore, čak su i ostale mušterije bacale po koji pogled na moj rad. U tom momentu, ulazi jedna presavijena figura - sva krckava, nikakva. Izgledala je kao nešto što bih našao u deda Armanijevoj sobi nekoliko meseci nakon babine sahrane. Odmerio bih je pogledom, davajući do znanja mojim devojkama da uzmu kratku pauzu. Stounova cvetna atira je bila gotova.
'Ako hoćeš da je isprobaš, možeš ispratiti devojke iza.'
Rekao sam mu, potom se obraćajući nepoznatoj figuri
'Kako bih ti.. vama? tebi?...'
Isprobavao bih sve kombinacije. Pojma nemam s čime pričam.
'...mogao pomoći?'
Iščekivao sam njen/njegov odgovor. Hajper sense je upaljen svo vreme, ali kao precaution i mind eye of tsuki se pali tako da ako lutka ima nešto skriveno slobodno javi.
#card245
Kako vešt ninja tako i krojač, Ston je preuzeo lagani kimono skrojen u najbržem roku. Neobična, previše jeziva možda, kreatura se pojavila ispred štanda. Iako je bio festival gde se slične lutke i maskote pojavljuju toliko je odskakalo da je unosilo jezu i dizalo dlake po telu.
Imao je progovoriti još poneku reč sa Esauomne behu prekinuti. Ston se nije htio bakćati sa ovom situacijom te je ostavio vrećicu sa zguzvanih 25000 ryoa na stočiću.
Ako mi bude uzak vratiću se po pare samo da znaš..
Kako je njegova želja bila ispunjena izašao je na isti izlaz gde i devojke. Ston je imao veliku želju da napusti šator sa "Prii..jaaa...tno" imitirajući glas stvorenja ispred Esaua, ali se ipak odlučio da preskoči tu avanturu.
Ćaos..
Komocija zbog koje je došao da provjeri situaciju ispade na kraju samo još jedan od štandova koje nije uspeo obići ranije. Nekakav zanimljiv štand sa dosta tkanine naslagane na policama i pultu. Prilazeći bliže ugledao je par figura kako se motaju, ali kada je ugledao radnika ili vlasnika tek onda mu ništa nije bilo jasno. Gospodin "Maslina" koji je stajao iza pulta je u isto vrijeme bio i krojač i jedan veoma sposoban shinobi, kojeg je upoznao u Banket Hali kada je čitav svijet lovio gospodina Jasaku Fujina.
Hahaha zar me oči varaju ili si to ti gosn Maslina
Rekao je šaljivim tonom dok je prilazio usput razgledajući kakave rukotvorevine se nalaze kao primjerci. Neka čudna lutka je stojala pored samog štanda bez ikakvih pokreta. Vjerovao je da je to neka moda lutka koju koristi gospodin Esau vjerovatno za predstavljanje njegovih kreacija, koje su bome izgledale veoma dobro.
Da ja ipak sačekam dok završiš sa ovom mušterijom pa da onda i meni sašiješ jedan fin komad, ili je to samo neka od tvojih modnih lutki?
Upitao je Esaua dok je indicirao da je lutka vjerovatno neka posebna modna lutka za predstavljanje novih kreacija. U svakom slučaju pomno je pratio sve i čekao odgovor od vlasnika.
Tvoj čakra senzor ne oseća ništa osim da figura u sebi ima 1500 čakre.
Ova kreatura je izignorisala pitanje vlasnika štanda. Nastavila je da razgleda svakakve šarene tkanine i materijale. Sve vreme je proizvodila neprijatno škriputanje dok se vrtila po prostoru. Iako joj je kretanje izgledalo potpuno neprirodno, bilo je veoma precizno. Nije ni okrznula stolove i sve što se na njima nalazilo. Samo je 'gledala'. Delovalo je kao da uživa i da se divi radu koji je oko nje, koliko god se to moglo tako protumačiti.
Posle nekog kračeg vremena vratila se početak štanda. Okrenula se ka krojaču i opet onim veštačkim glasom izgovorila je: "Lepo..." Potom se zaputila vani i sa kretanjem poput zmije nastavila ulicom. Dok je izlazila bacila duži neugodan pogled ka šinobiju koji je malopre došao. Jezivo lupkanje se brzo utišavalo kako se ona udaljavala.
?
0
? ? ? ?
Divusu sam gestikulirao da smanji malo - bio sam trenutno zaintrigiran i u isto vreme zabrinut pojavom nepoznate figure. Nije izgledala kao kojekakva festivalska maskota - pored toga posedovala je dobar rezervoar chakre. Kako je razgledala unaokolo, čak sam i razmišljao dal da joj sašijem nešto onako honorarno, da ne uzme da plaši raznu decu i prolaznike njenim izgledom.
No, ona je ubrzo završila razgledanje, govoreći 'Lepo', gmizajući dalje. Zasigurno jedan od čudnijih encountera danas, nadam se da će samo tako nastaviti. Okrenuo bih se konačno ka Divusu, govoreći
'Izvinjavam se na.. čemu god da je ovo bilo.'
Ispružio sam svoju rožičastu traku, prilazeći Divusu, započinjujući proces merenja.
'Da je modna lutka bila bi nešto lepše odevena.. Nego, Divus beše?'
Rekao sam, prelazeći trakom preko njegovog struka
'Kako je prošao lov za Fujinom, jesi li imao ikakve sreće?'
Upitao sam ga radoznalo, s blagim osmehom. Znao sam već polovično odgovor na to pitanje al bilo je zanimljivo proćaskati sa poznatijim mušterijama s vremena na vreme.
Gledao je kako se lutka, mehanicki stroj, čudovište kako god kreće i udaljava dok ga je Esau pozdravljao toplim tonom. Bilo mu je malo neobično kako ga tako nonšalantno mjeri u isto vrijeme dok vodi konverzaciju. Malo mu je bilo neugodno kada ga je prvi put dodirnuo oko struka ali brzo se naviknuo jer je vidio da gosn Esau ima veoma precizne i spretne ruke.
Da dobro si upamtio, a taj lov.... pronašao sam ga bio ali je on bio i više nego spreman, uvijek korak ispred, jedva sam živu glavu izvukao
Nego šta ovo bi, gestikulirajući na lutku govorio je dok je on uzimao njegove mjere. Zagledao je razne tkanine koje su bile posložene sa raznih stranih kao i neki koji su već napravljeni.
Molim te ova crna boja sa ružićastim detaljima mi se mnogo dopada
Pokazao je prstom na jednu od raznih tkanina, koje su mu se mnogo dopale. Zatim je odlučio da na brzinu provjeri jednu stvar koju je imao na svome umu čitavo vrijeme kada ga je počeo mjeriti.
KARTICE :
#card1286#card1287 Aktiviram Byakugan i u pravcu u kojem je lutka otišla gledam, kada i ako je ugledam fokusiram se na nju sa svojim Byakuganom. Šta god da vidim i osjetim poslati privatno u PM.
'Pa dobro, nije bila toliko prosta misija.. Najteži deo je bio nošenje njegovog tela do banketa..'
Blago sam se nasmešio, hvalisajući se svojim uspehom Divusu. Ubrzo sam odstranio metar od njegovog tela, spreman da se bacim na pravi posao. Složio sam se na njegov predlog, tu tkaninu bih i ja izabrao za njega. Nisam nešto voleo da dajem svojim mušterijama izbor jer eto, ja znam bolje ali videlo se da je i Divus znao po koju stvar o modi, što sam cenio.
Komad koji sam imao u mislima bio je podosta tradicionalan ali nije bio toliko sličan po dizajnu kao Azumin i Stounov. Doduše, sam će svedočiti mojem ukusu. Nekoliko minuta posla i mnogo preciznih šavova i trikova - Divusov kimono je bio gotov, jedino što je trebao da uradi jeste da ga isproba i da naravno, plati.
'Ovo mi je možda omiljeni komad večeras.'
Rekao sam sa divljenjem u mome glasu, stavljajući kimono na njegove grudi. Kako ga je primio u svoje ruke, gestikulirao sam Divusu da ode na drugi izlaz gde sam i Stona poslao kako bi isprobao svoju novu atiru.
Nakon što smo Raiho i ja svratili do štanda sudbine da bi se malo oprobali u igri na sreću; produžili smo do studija Armani koji drži Esau. Primijetili smo da ima raznoraznih vrsta krojačkih materijala, alata i tkanina izloženih u izlogu i na stolovima, dok su raznorazni vidovi kože, pliša i vune bili zakačeni na najvišim čivilucima.
Vau, vidji šta sve imaju u ponudi..kako lijepi krojevi. Željela bih za sebe jedan kimono od ovako lijepog materijala.. Šta ti misliš Raiho?
Pogledom sam šarala po izloženoj robi i zamišljala koja boja bi mi najbolje pristajala. Studio je imao mušterija i uzbuđenu atmosferu. Lutala sam pogledom kroz Studio kada sam ugledala vlasnika Esau-a, već je bio zauzet nekom mušterijom pa smo strpljivo čekali da dođe red na nas.
Sa cigaretom u ustima, tiho posmatrao šarenilo tkanina i krojeva na modnom štandu. Dim se polako izvijao u vazduh dok je prelazio pogledom preko svetlucavih materijala i krojačkih alata. Nije se posebno zanimao za kimon, jednostavno to nije bio njegov stil.
„Nisam baš za ove elegantne stvari.“ - rece, gledajući kako Tamae pažljivo bira tkanine, očigledno oduševljena onim što vidi.
„Hmm, nisu zaista loši, ali ne bih sebe video u ovome. Ipak, izgleda da ti uživaš.“
Uzdahnuo je, povukao još jedan dim i pomislio kako bi bilo lepo sa njegove strane da je dodatno obraduje, zbog mesta u kafani i sto mu je pravila drustvo na festivalu.
Izaberi koji ti se svidja, zelim da ti se zahvalim za provedeno vreme na festivalu.
Njegov glas je bio tih, ali iskren, dok je lagano klimnuo glavom prema izloženim materijalima, iako je bilo kratko bar jedno vece je mogao da provede u miru, skrenuvsi misli sa okrutnog Shinobi zivota.
„Neka ti ovaj festival ostane u lepom sećanju.“
The world is my battlefield, and I am its Conqueror.
Dok sam ja već uveliko bila izgubljena u svijetu raznoraznih krojeva i dizajnova, povremeno bih bacila pogled na Raiha, koji i nije bio toliko zadivljen koliko sam ja bila.
Čovjek bi pomislio da je duboko zamišljen i u svojoj glavi, ali sam ja uvidjela drukčiju sliku, ponašao se isto kao i ja; uživao je u momentu i nije mario ni za čim. Toliko je izgledao misteriozno i nonšalantno da je probudio radoznalost u meni i željela sam da ga još bolje upoznam, ali nisam htjela više da ga davim nakon svega:
NE DOLAZI U OBZIR! Zašto bi mi kupovao kimono u ovako skupoj radnji samo zato što sam ti ustupila mjesto u kafani?! Mislim već si mi se zahvalio pićem, ali ovo bi već stvarno bilo van svih granica!
Izgovorila sam gledajući ga u oči, dok je on završavao svoju cigaretu i samo gledao unaokolo:
A i svakako, trebala bih ja tebi da se zahvalim zato što si mi ispunio veče i nasmijao me. Željela bih da, umjesto kimona, kao znak zahvalnosti nastavimo naše druženje i bolje upoznamo jedno drugo..
Nakon mojih riječi, okrenuo se put mene i naši pogledi su se sreli.
Dok je Tamae govorila, njen glas je polako bledio, a Raiho je počeo da se gubi u mislima. Njene reči o zahvalnosti, o tome kako želi da se bolje upoznaju, probudile su sećanja koja je godinama uspešno potiskivao. Kroz glavu mu je prošao svet u kojem je odrastao, svet surovih borbi, hladnih planina i neprijatelja koji nikada nisu zaboravljali ili opraštali. Setio se lica onih koje je izgubio, onih koje je voleo, a koje je borba istrgla iz njegovog života pre nego što su uspeli da pronadju mir.
Sećanja na njegovu prošlost udarila su ga silovito. Setio se mesta gde je odrastao, paljenja, razora, pustoši koja je ostajala iza borbi koje nikada nisu imale pobednika. Ljudi za koje je bio vezan, svaki od njih nestao je u vatri rata ili izdaje. Njegova snaga, koja ga je uvek terala da se bori dalje, istovremeno je bila razlog zbog kojeg je odbijao da se veže za bilo koga. Svaka osoba koju je pustio bliže svom srcu, na kraju bi postala rana koju nije mogao da zaleči. Njegova borba sa unutrašnjim demonima nikada nije prestajala. Bilo je to suočavanje sa surovom istinom, biti sam bio je njegov izbor, jer se jedino tako osecao spokojno.
Tamae nije znala šta njene reči znače za njega. "Bolje se upoznati", za nju je verovatno značilo nešto jednostavno, prirodno, ali za njega je to bila pretnja koja ga je bacala natrag u tamu prošlosti. Da li bi i nju izgubio ako je pusti preblizu? Da li bi ponovo morao da prodje kroz beskrajni ciklus bola i tuge? Iako je znao da Tamae ne želi ništa loše, u njegovoj glavi svaka veza vodila je ka tragediji.
Pogledao je nju, njeno lice, koje je zračilo iskrenošću i otvorenošću, i osetio kako ga steže u grudima. Nije zaslužila da udje u njegov svet. Niko nije zaslužio da bude deo tog prokletstva.
Vratio se iz sećanja, kao da ga je nešto probudilo, i ponovo fokusirao pogled na nju. Iako je srce htelo da prihvati njenu ponudu, um mu je govorio drugačije. Osećao je potrebu da bude iskren prema njoj, ali ne na način koji bi je povredio.
„Tamae,“ - rekao je tihim, ali odlučnim glasom.
„Hvala ti na svemu. Bila si zaista prijatno društvo večeras.“
Izvadio je iz džepa 25.000 ryo i položio ih na štand.
„Uzmi kimono. U njemu ćeš izgledati sjajno, siguran sam.“
Potom je napravio korak unazad, a u trenutku, dim se podigao oko njega, postajući sve gušći dok se nije potpuno stopio s okolinom. Pre nego što je Tamae uspela bilo šta da kaže, nestao je, ostavljajući za sobom samo trag cigaretnog dima i 25.000 ryo na štandu, kao poslednji znak zahvalnosti i pozdrava.
#card21
The world is my battlefield, and I am its Conqueror.
Zamajavajući se sa ostalim mušterijama, nisam uspeo da budem svedok ovog srcepaćujućeg momenta izmedju krupnog medvjeda i krhke srne. Momenat kada sam ugrabio slobodnog vremena, krupan čovek je već uveliko nestao, ostavljajući mladu devojku samom pod Armani šatorom.
'Izgledalo je kao da vam treba koji momenat zasamo.'
Rekao sam joj, opravdavajući se za to što nemam pet pari ruku. Nedaj bože da Esau Armani namesti klona da mu pomogne - ne ne.
'Esau Armani na vašoj usluzi, mlada damo.'
Rekao bih joj, već odmeravajući njenu vitku figuru. Bila je gradjena skoro kao mua, tako da nisam imao potrebu da vadim nešto preciznije metrike.
Kada je konačno ušao u svoj novi Armani kimono osjećaj je bio i više nego dobar, precizne i vješte ruke su sašile komad koji je Divus sada nosio do same perfekcije. Nije mogao da se ne osvrne oko sebe u ogledalima, malo se sam sebi divio, ali znao je da ne bi bio ovako graciozan da nije bilo Armani kimona.
Izlazeći ugledao je par figura vani od kojih se jedna isticala sa zelenom nijansom kose, zatim se okrenuo prema svom sada već veoma dobrom poznaniku i uz osmjeh na licu spustio vreću od 30,000 ryoa na pult govoreći.
Ovim komadom vidim da si sam sebe prevazišao, nema dalje prijatelju.... Morat ću nekad da te posjetim, ili ti mene...
Uz ogroman osmijeh na licu, pun pozitivne energije zaputio se dalje ka ostalim djelovima festivala sada u novom gracioznom ruhu.
I tako.. Raiho je samo otišao, ostavivši mi novac koji sam najmanje željela. Ne znam zašto je to uradio ali sam mogla da pretpostavim, ko zna šta je pomislio.
Tu sam shvatila da onaj osjećaj koji sam imala od ranije ipak bio u pravu. Ali šta je tu je, nastavljam dalje; samo ne znam šta da radim sa svim ovim novcem koji bih mu rado vratila. Tada mi je prišao Esau:
Ma ne sve je u redu, ja sam Tamae drago mi je. Htjela bih da naručim jedan kimono, što pamučnijeg materijala ako je moguće. Da li je potrebno da mi uzmete mjere tijela g-dine Esau?
Upitala sam ga nakon što sam ostala u čudu, ali ne želim da dozvolim da mi to pokvari veče u kojoj sam jako uživala.
Ulazim u malu radnju, osećajući kako me prigušena svetla i miris cveća odmah obavijaju. Unutra je tiho, samo par ljudi bira kimona. Osvrnem se oko sebe, a prostor izgleda baš skupo. Sve je uredno složeno, svaki kimono deluje kao nešto što ne bih smeo ni da pipnem. A onda, ugledam njega… Esau Armani. Čovek koji je stajao iza svega što sam postao. Srećan sam što ga vidim i imam jaku želju da mu se zahvalim, ali ne smem nikome odavati da sam ja Gekko. On je taj koji mi je finansirao novi identitet. Stoji tamo, za pultom i razgovara s nekom devojkom, smiren kao i uvek. Njegovo lice mi deluje kao maska. Bez izraza, ali sa onim pogledom koji govori da sve zna. Ne želim ih ometati pa samo razgledam po radnji, tražeći jednostavan kimono, bez preteranih detalja i boja. Čisto da se uklopim u duh festivala.
Pesma :
"Tututurututu"
Pevušio je kako se približavao štandu poznatog Esaua. Nije previše obraćao pažnju na ostale ljude tu i na njihove konverzacije, već je koračao ka štandu sa rukama u dzepovima, dok se njegov Akumetsu plašt vijorio. Čuo je dosta o ovom krojaču, koji je u proteklih par godina jako znatno uticao na shinobi svet i da je jako opasan.
"Ćao, ćao, da li mogu da dobijem jedno odelo? Da bude crveno sa ljubičastim detaljima."
Gledao je malo naokolo šta ima od materijala, razgledajući, beše mu simpatično, a onda iznenada upita, pogledajući direktno u njega.
"Esau tako? Vidim zarađuješ lepo, nego.. jel plaćaš porez ti za ovo?"
Pasivne :
#card591
Divus je u medjuvremenu izašao iz svoje kabinice, previjen najfinijim Armani vlasima. Prema osmehu na njegovom licu mogao sam zaključiti da je i više nego zadovoljan. Potvrdio sam njegove reči blagim poklonom, govoreći
'Videćemo se uskoro, Divuse.'
Vratio bih svoj pogled na Tamae, koja je iznela neke svoje minijaskurne zahteve. Odmerio sam je ranije pogledom - možda bih i uzeo metar ali gužva je bila prevelika a ja sam bio siguran u svoje veštine percepcije. Obratio bih joj se blago
'Samo sedi i uživaj, tvoj kimono će biti uskoro spreman.'
Moj glas je bio obavijen u sigurnosti i samopouzdanjem. Premerio bih materijal jednom a potom pokrenuo magiju. Mogla je lično videti svaki šav na plavom cvetnom materijalu. Nakon 6-7 minuta preciznog krojenja i završnih dodataka, njen kimono je bio spreman.
'Nemoj reći Divusu ali mislim da sam i njegov kimono prevazišao.'
Rekao sam šaljivim ali tihim tonom, čineći ovo našom malom tajnom. Predao sam joj presavijen kimono a potom uputio do radnica koje su postavljale improvizovanu kabinu za presvlačenje.
Kako sam završio sa poslednjom mušterijom, video sam još par lica kako se šetaju unaokolo, primarno crnokosi dečko i par nebitnih. Nisam nikoga želeo da pritiskam na odabir, te sam ga pustio na miru samo da razgleda. U medjuvremenu, ulazi jedna - meni barem - nepoznata persona. Na sebi je imao oznake Akumetsua - dan nije mogao da bude zanimljiviji. Na njegov upit, odgovorio sam.
'Nažalost, ne radimo odela za vreme trajanja festivala. Isključivo kimona.'
Dao sam mu na znanje, delovao je kao fin mladić.
'Za odela mi treba podosta vremena, a mislim da ne bi bilo fer prema ovim finim damama sa kojima radim da ih samo tako ostavim u gužvi.'
Na njegovo pitanje o legalnosti moga studia, odgovorio sam
'Ja koliko vidim, ovaj štand još stoji, zar ne? A sad, ako si raspoložen za jedan kimono, rado bih te lično uslužio.'
Izgledalo je kao da je Esau bio veoma zauzet svojim mušterijama, ali svakoj se posvijetio koliko je god mogao. U jednom trenutku odjednom je iz kabine izašao meni jako poznat muškarac, za kog imam osjećaj da sam ga već negdje vidjela, ali nisam mogla da se sjetim gdje. Nosio je elegantni i prefinjeni kimono koji je svima zapao za oko. Jedva sam čekala da Esau prenese malo magije i na moju želju. Esau me je samo snimio pogledom i rekao da pričekam, nisam bila puno skeptična zato što se moglo reći da je jako iskusan u svom poslu i nisam željela da ga potcjenjujem.
(6-7 min kasnije)
Bila sam začuđena za koliko malo vremena je uspio da ga završi, prišao je i pružio mi lijep pamučni kimono, morsko plave boje. Stao mi je dah, kako li je znao da meni najbolje stoje tamnije boje? To čak ni ja nisam znala. Istog momenta sam pošla u malu kabinu sa strane da ga isprobam.
(Izlazim iz kabine) Esau...oduševio si me.. ja ne mogu da vjerujem kako si uspio za tako kratko vrijeme da skrojiš ovakvo remek djelo. Ovo je prava umjetnost, svaka ti čast Esau, stoji mi kao saliveno, a opet je jako udoban i ne steže me nigdje.
Šetala sam se i ogledala u svakom ogledalu u radnji, okrećala se i pozirala. Bio je to prelijep kontrast tamno plave boje i moje svijetlije kose i tena. Esau je stvarno pravi umjetnik!
Čak sam i pomislila: "Šta bi tek Raiho pomislio da me je vidjeo u ovom kimonu? Možda bi opet pobjegao, zgranuo se ili mi čak udijelio kompliment.. Ali idalje mogu samo da se pitam zašto je otišao, možda se plaši žena, ili specifično mene?"
Esau, duboko sam ti zahvalna. Nikad nisam vidjela ijednu stvar sličnu ovoj, sa ovolikom količinom magije unesenom u nju. Šta misliš, da li mi pristaje?
Stojim naspram Esaua, osećam njegov pogled na sebi, ali ne uzvraćam ga direktno. Malo po malo bacao sam pogled na lepuškastu devojku s kimonom u neobicnoj boji njene kose. U vazduhu između mene i Esaua visi tišina, teža nego što bi trebalo. U tom trenutku znam da reči nisu opcija. Ne mogu da mu kažem ono što bih hteo, niti da otkrijem ko sam. Ali moram mu se zahvaliti. Polako, gotovo neprimetno, naklonim glavu, držeći pogled kratak, ali jasan. To je moj način da mu kažem hvala, bez da izgovorim ijednu reč. Ovaj jednostavan pokret je sve što mogu da mu trenutno pružim, u tišini, u tajnosti. Zadržavam taj trenutak, a zatim se uspravim, okrećem prema izlazu i, bez da kupim kimono ili ijednu reč više, polako napuštam radnju. Dok hodam prema vratima, osećam kako mi srce ubrzano kuca, ali znam da sam učinio dovoljno. Ipak nisam siguran da li bi mi kimono najbolje stojao, ne želim uzeti kimono koji bi nekom drugom bolje stajao.
Ne želeći da ispadnem nepristojan prema crvenokosom momku, do pola sam se okrenuo, gledajući Tamae u njenom cvetnom kimonu. Izgledala je izvanredno, čak i bolje nego što sam zamislio. Komplimenti su samo dodavali vatri koja je bila Esauov ego - mogao je bez hrane i vode nekoliko dana al bez komplimenta svega pet minuta.
Sa blagim osmehom, nastavio sam da velim
'Kao stvorena za tebe (doslovno). Izgledaš predivno - mislim da bi se i balvan složio.'
Referencovao sam gospodina planinu koji je nestao pre petnaestak minuta. 'Naravno, nije sve u samom kimonu, već u tome kako se osećaš dok ga nosiš. A ti, draga, trenutno zračiš predivnom aurom.'
Još jedna kratka pauza je usledila. Umeo sam malo da filozofiram posebno kada su moje kreacije bile u pitanju.
'Želim ti lep provod na cvetnom festivalu i da nastaviš da širiš ovako pozitivnu energiju - Tamae.'
Hahahah, pa naravno da je stvoren za mene, ti si ga lično skrojio Esau. Hvala ti na lijepim riječima, ali i one su premale da bi opisale ovaj kimono. Osjećam se kao druga djevojka, a opet sam ona ista Tamae.. Još jednom želim da ti se zahvalim, ostavio si me bez teksta.
Pošli smo do pulta da bih mu platila, još jednom mi je udijelio kompliment i nasmijao me. "Stvarno prijatan vlasnik" pomislila sam.
Zahvaljujem Esau, srećan rad i nadam se ponovnom susretu!
Obukla sam svoj kimono i uputila se ka izlazu. Sve više i više ljudi je pristizalo i pomislila sam kako li uspijeva da zadovolji svaku mušteriju..
Da da , ne treba ništa. Negoo..
Zastao je razmislivši o brojnim odelima koje ima kod kuće, ne treba mu dodatno a kimono ne bi obukao čak i da mu neko ponudi 1000000ryo, više je pitao kako bi započeo konverzaciju, to nije bio uopšte razlog njegove posete.
Esau Armani , ti znaš da si jako uticajan shinobi, priča se o tebi i takođe jako puno vrediš..Ako me razumeš.
Zapalio je cigaru polako vadeći ruke iz džepova a zatim je nastavio svoj govor.
Postao si možda čak i previše opasan za naše standarde, a nikakav novac ne videsmo od tebe. Zašto ti misliš da si poseban?
Nadmeno ga je pogledao, uvukavši dim cigarete. Bio mu je nejasan ovaj tip , šta on hoće, koju stranu bira i šta pokušava uopšte da ostvari u ovom svetu. Nagrada za njegovu glavu je bila jako visoka i da je Magnus par godina mlađi, najverovatnije uopšte ne bi pričali u ovom trenutku,bar ne rečima. Pak, vremena se menjaju Magnus nije u svom prajmu, pa je zato odlučio da se bavi diplomatijom, ima ko će da prlja ruke.
Šta ti hoćeš?
~Per aspera ad astra~
Kako mu se Tamae obratila, blag osmeh je ostao na mome licu koji ju je i ispratio iz štanda uz blagi poklon. Okrenuo sam se potom ka Magnusu, slušajući šta on ima da kaže.
'Hm?'
Njegove reči su bile ispunjene pasivnom agresijom - nije mi delovao kao neko ko je nešto puno razgovarao s ljudima, ili barem kao osoba koja nije umela da pročita socijalne znakove.
'Ko si ti da mi pretiš u mome studiu?'
Upitao sam ga, zatim nastavljajući, ne davajući mu vremena da odgovori.
'Pričaš mi o nekom uticaju, a sam ne poseduješ nikakav. Ušao si u moj studio sav bitan, a zapravo ti ni ime ne znam. Zašto ti misliš da si poseban?'
Upitao sam ga, po tonu očigledno je bilo da me nije zanimao odgovor. Pun mi je život bio takvih parazita poput njega - veće je imao šanse da izvuče koji ryo proseći na mostu trešnjinog cveta. Akumetsuovi ideali i želja za mirom se odavno pokazala kao laž - nisam želeo ništa da imam sa njima. Videvši njega, čudilo me je što već nije nešto eksplodiralo na festivalu.
'A sad, imam bitnije mušterije da uslužujem. Izadji iz moga studia.'
“Pretim?”
Nije očekivao ovakav odgovor od Esaua. Okej, ima stav, nije baš toliki degen kakvim ga je smatrao. Strpljivo je saslušao do kraja, prateći svaki reč. Kada je Esau završio, napravio je kratku dramsku pauzu, a onda polako počeo da aplaudira, lice mu je izražavalo blagu iznenađenost. Opušteno je bacio pikavac na zemlju i naglo ga zgazio, podižući pogled ka njemu.
"Što se ljutiš?" - upitao je uz lagani osmeh, koji je brzo zamenio ozbiljan izraz lica.
"Ne pretim ti. Da sam hteo da ti pretim, veruj mi, to bi zvučalo mnogo ozbiljnije. To je prvo.. Drugo, ovde ja postavljam pitanja, a ne ti. I treće..."
Lagano se odmaknuo unazad, zauzimajući mesto tačno ispred ulaza u šator, blokirajući put mušterijama. Mirno je izvadio novu cigaru, zapalio je, povukao dim i potom ga lagano ispustio kroz nos pre nego što je postavio svoje pitanje, sada već hladnim tonom.
"Šta ćeš da uradiš... ako ja ne želim da izađem?"
~Per aspera ad astra~
'Iznošenje informacija o mojoj 'ceni' a potom neki jadan pokušaj iznudjenja novca na osnovu neke nebitne statistike smatram pretnjom. Te taktike možda možeš po selima da primenjuješ, kod mene ne.'
Rekao sam mu ali šinobi je očigledno bio previše tvrdoglav da prihvati moj predlog i ode, blokirajući prilaz mome štandu.
'Ja sam svoje mišljenje već uveliko izneo.'
Njegovo prisustvo tu je samo bilo iritantno, ništa više.
'Šta ako ne izadješ? Ja neću ništa, ali on hoće'
Podigao bih ruku, zviždeći obližnjem čuvaru, gestikulirajući mu da dodje. Kako je stražar prišao, rekao sam
'Ovaj momak blokira pristup mom štandu, zamolio bih vas da ga pošaljete dalje. Hvala.'
U ovom momentu samo sam želeo da se rešim budale koja je uznermiravala kako i mene, tako i moje mušterije.
Posle igranja sa kockicama sudbine na prošlom štandu, nastavili smo šetati ulicama festivala sa veikom željom da vidimo šta sve možemo naći dalje. Mnogo se ljudi nalazilo u mojoj okolini, sa jako lepim kićastim i raznobojnim kimonoima na sebi, koji su bili sašiveni sa bojama u skladu sa atmosferom festivala. Veoma lepo - pomislio sam.
Pored graje koje sam mogao čuti od ljudi koji su prolazili pored mene, nedaleko od nas mogli smo načuti argument između dvojice koji su bili par metara od mene. Jedan pogled bio mi je dovoljan kako bih prepoznao obojicu, kao i glas mog starog prijatelja Esaua, sa kojim se nisam video mesecima još od onda kada smo bili u sukobu sa Uzumakijima. Čuo sam zvižduk koji je bio upućen stražaru koji se u momentu nalazio pored mene.
Izvadio sam ruku iz dzepa i preprečio ga istom, kako bih ga zaustavio. Sa klimom glave sporazumeli smo se da ću ja preuzeti dalje. Svoju ruku sam vratio u dzep i potom nastavio ka njima.
Ooo, teške reči od tako sitne ribe.
Moje reči bile su upućene crvenokosom koji se nalazio do Esaua. Video sam Akumetsu emblem na njegovom ogrtaču, ali mnogih u Akumetsu-u je bilo takvih kao što je on da mu nisam ni upamtio ime. Približio sam se još nekoliko koraka, a potom stao odmah pored njega, gledajući ga.
Poruči svoj kimono ili odlazi, zadržavaš red.
Pogled sam i dalje držao na crvenokosom, koji je bio malo jači od blagog sakea. Nisam znao da li je od ludosti, ili samo od manjka pameti pokušao da se zameri Esau - u.
Pratio sam Kagea u stopu dok smo šetali festivalom. Atmosfera je bila mirna, ali i dalje puna života, šarenilo ulica, vesela lica i miris cveća činili su festival nečim posebnim. Hodajući iza njega, uočavao sam sitne detalje, svaki štand, svakog prolaznik. Graja ljudi ispunjavala je prostor. Bio je to trenutak odmora, ali nikad nisam gubio oprez, pogotovo u ovolikoj gužvi.
Dok smo prolazili pored štandova, primetio sam blagu promenu u Kageovom ponašanju. Uočio je nešto što je privuklo njegovu pažnju, dva čoveka u raspravi nedaleko od nas. Jednog od njih sam prepoznao, bio je to Esau o kome smo pričali pre dolaska ovde. Krenuo je ka njima, a ja sam ga sledio bez reči, uvek spreman da reagujem, ali bez potrebe da se mešam dok ne bude bilo neophodno.
Prepoznao sam Akumetsu emblem na crvenokosom ninji, i stao sam iza njega, posmatrajući situaciju iza njegovih leđa. Površno sam bio svestan odnosa našeg sela sa gradom Akumetsu, ali nisam imao dovoljno informacija da bih samoinicijativno delovao. Znao sam da Kage ima sve pod kontrolom, ali i da se situacija lako može promeniti.
Stajao sam mirno, ruke u džepovima svog kaputa, ali oči su mi, ispod šešira, neprestano pratile svaki pokret crvenokosog. Bio sam spreman da reagujem ako situacija eskalira, ali za sada sam se držao po strani, puštajući Kagea da reši stvar. Atmosfera festivala i dalje je bila opuštena, ali napetost u ovom malom delu ulice bila je očigledna.
Na putu prema podelio sam sve informacije o štandovima koje sam posjetio, svakako nije bilo daleko tako da su veoma brzo stigli. Ovoga puta se ispred ulaza nalazilo mnogo više ljudi nego prošli put, vjerovatno se pročulo da spretni Armani kroji najbolje odjevne komade. Obzirom da je gužva laganim koracima bi zastao negdje na optimalnoj distanci da ne ometamo ostale koji su već bili ispred nas u samom redu. Neki crvenokosi ninja, kao i dvojica koji su stajali iza njega. Zadnji u kaputu je očigledno pročitao informacije pogrešno jer se obukao kao da ide na sprovod a ne festival, vjerovatno je zbog toga i čekao u redu, da bi priličio na nešto kada dobije svoj Armani komad. Veoma blagim tonom bi skoro pa prošaptao ka Akai dok smo stajali u redu.
Valjda će ova gužva brzo da se raziđe, ne mogu da vjerujem da se za samo par sati ovoliko pročulo za njega.
Govorio je dok se igrao sa malim tamnozelenim kamenom u svojoj desnoj ruci, a levu je držao zamotanu u rukav od svog kimona. Relativno opušten ali i dalje na blagom oprezu u slučaju da se mušterije krenu svađati.
Lupkanje o kamen koje je već postalo poznato po festivalu opet se moglo čuti u daljini. Razlika je što je ritam bio znatno brži nego do sada. Maskirana figura se približavala grupi ljudi oko Armani štanda velikom brzinom. U svega par sekundi pojavila se ispred nindži. Svakog je pogledala, ali se najviše zadržala na plavokosom Genjiu. "Ka...ge..." izgovorila je to istim onim mehaničkim zvucima.
Kroz par trenutaka, prišla je još bliže Takikageu. Uspravila se, maska joj je bila svega desetak centimetra od Genjijeve face. "Nota... Zeno.." Ove reči bile su drugačije, hrapave, glasnije, skoro kao da su pokazale emociju.
?
0
? ? ? ?
Stajali smo u u redu i primijetila sam kako je gužva ispred Esauovog studija bila veća nego što sam očekivala. Ljudi su strpljivo čekali, svako sa istim razlogom, a vazduh je bio ispunjen iskecivanjem i nestrpljivoscu. Ipak, pomislih o tome kako je Esau očigledno postao hit večeri. ... Njegov tihi glas me prekinuo iz misli, dok je govorio sapatom. ... „Izgleda da se za Esaua pročulo brže nego što smo mislili“ odgovorila sam s osmijehom, zadržavajući smiren ton "Ali vjerujem da će gužva brzo proći, vrijedi pričekati .“ ... Primijetila sam kako se igra s tamnozelenim kamenom u ruci, mozda je to neki znak nervoze... Svakako, mirno sam posmatrala kako se red lagano pomiče i razmisljam koliko mi je samo drago sto, na kraju krajeva ne cekam ovdje sama. ... Dok smo čekali zajedno, nismo samo dijelili prostor i vrijeme, vec i dio naših priča iz zivota. Gužva pred Esauovim studijom se polako razilazila.. ... „Znas kako, cak i ako se zadrži gužva, barem smo tu zajedno.....Hocu reci da mi ne bi lako palo da sam cekala sama u ovoj guzvi.“
Dok sam prolazio ulicom, ugledao sam studio Esau Armani. Setio sam se da sam zaboravio da se zahvalim za prelepi kimono. Priblizio sam se studio, te sam usao u njega.
Esau, hvala ti za kimono. Ti si majstor.
Nakon sto sam to rekao, odlucio sam ostati ovde. Ugledao sam i druge ninje i neku cudnu figuru lutke, pazjiv sam zbog nje, odmakao sam se od nje (nekih desetak metara). E tako rekao sam u sebi, sada sam donekle siguran. Ipak ostacu u pripravnosti. Ne znam da li je na nasoj strani ili nije. tiho sam upitao ostale ninje.
Da li je na nasoj strani?
kartice :
#card1286 #card1287
Ukjucio sam svoj bjakugan. To sam uradio jer me zanima da li je jos neko tu sa njom.
Hyuuga Azuma
"Tako sam i mislio..."
Magnus je prevrnuo očima dok je pažljivo slušao Esaov monotoni govor. Očekivao je nešto značajnije, nešto što bi imalo težinu, ali umesto toga, Esau je izgledao kao statični lik iz igre, više nalik nekom nevažnom NPC-u nego misterioznoj figuri o kojoj su svi pričali. Blagi izraz razočaranja prešao mu je preko lica, ali nije ni pokušao da ga sakrije.
Esau, naravno, nije imao nameru da otkriva ikakve konkretne odgovore. To je bilo očekivano. Magnus nije ni tražio odgovore, samo je želeo da stekne bolji uvid u lika koji je postao tema mnogih razgovora. Baš kada je odlučio da prekine ovu besmislenost, u scenu je ušao novi lik. Magnus ga je na prvi pogled prepoznao kao obezbeđenje, i tako mu se obratio bez mnogo razmišljanja, ni ne pogledavši ga.
"Ajde, ti iz obezbeđenja... šetaj, niko te ništa nije pitao."
Samo trenutak kasnije, primetio je maskiranu figuru kako se približava. Blago se trgnuo, iznenađen njenim prisustvom, a onda je pogledom prešao na Takikagea i njegovog pratioca. "Šta sad oni traže ovde? I šta je ovo, dođavola?" Magnusove misli su vrtoglavo skakale dok je pokušavao da shvati šta se dešava.
"Op, op... ti si Kage, nisi obezbeđenje,"promrmljao je sa osmehom. "Pozdrav, poštovanje, kako ste?"
Naklonio se prema Genjiju iz formalnosti, iako je bilo jasno da je gest bio sarkastičan. Kada se uspravio, njegov izraz lica postao je ozbiljan, a ton glasa hladan.
"Šta ti hoćeš? Niko te nije pitao za mišljenje. Trebao bi da paziš gde se mešaš, naročito kada tvoj gazda priča. Jel ovo neka pobuna? Ili šta?"
Znao je da je možda prešao granicu, ali nije ga to previše brinulo. Kage ili Esau, njihov odgovor ga nije preterano zanimao. Njegov fokus se sada prebacio na maskiranu figuru, koju prvi put vidi.
~Per aspera ad astra~
Esau, naravno, nije imao potrebe da otkriva bilo šta nekome poput Magnusa. Tokom čitave interakcije bio je samo nepristojan - mada ništa drugo ne bih očekivao od Akumetsuovog kera. I dalje je nastavio da blokira ulaz, ali otom potom. U medjumomentima, pojavljuje se Genji i neki meni manje poznatiji šinobi. Dok su oni se raskusuravali sa Magnusom, poručio bih im
'Srećno momci..'
Potom bih se potom masi koju je Magnus zadržavao ispred štanda.
'Svi zainteresovani za Kimono, imate drugi ulaz sa strane.'
Nije mi nešto bilo do posla, ali želeo sam da završim tih par narudžbina prenego što zatvorim studio za večeras.
Kada se okrenuo prema meni, malo bolji pogled u njegovo lice pomogao mi je da se setim njegovog imena. Magnus ako se ne varam, momak koji je još kao mali izgubio roditelje i odrastao bez njih svo ovo vreme, što se i dalo za primetiti njegovim bezobraznim i razmaženim ponašanjem. Oči su mi bile hladne, iako on nije mogao da ih vidi od odsjaja sa mojih naočara. Čak iako smo bili veoma blizu jedan drugom, još više sam mu se približio gledajući ga pravo u oči na svega desetak centimetara od njegovog lica.
Ovo ti je prvi i poslednji put da mi se tako obratiš, izgleda da te još uvek niko nije naučio kako treba da se ponašaš prema svojim saveznicima.
Poslovao sam do sada sa njegovim šefovima, ali kojekakvi umišljeni pijuni u celoj ovoj igri me nisu previše zanimali, na čijoj god strani oni bili. Iako smo na papiru saveznici, nikada nisam imao interes poslovati sa onima koji nemaju nikakvog poštovanja prema saveznicima, što nije bio slučaj sa profesionalnijim ljudima iz Akumetsua. Nakon par sekundi pauze, situacija je drugima izgledala smireno, ali je bila napetija.
Da li smo se raz...
Moju rečenicu presekao je čudan zvuk koji je svima nama privukao pažnju. Kako sam okrenuo svoju glavu, odmah do sebe mogao sam videti veliku belu masku sa crno-crvenim šarama kako mi se unela u lice. Ostao sam na svome mestu, iako sam bio veoma iznenađen u tom trenutku. Moji instinkti su se aktivirali, i refleksno sam tog momenta upalio senzor kako bih osetio sa čime imam posla.
Puppet?
Pomislio sam u sebi dok sam gledao u crnu gromadu sa maskom koja se nalazila preda mnom. Iako je izgledala strašno, imala je zanimljiv i fascinantan dizajn koji do sada nisam video. Nisam znao njene namere, ali morao sam priznati da je uspešno razbila napetu situaciju koja se dešavala samo nekoliko trenutaka pre nego što se pojavila. Na mom hladnom licu, uzrujanom Magnusovim nepoštovanjem, se ponovo pojavio osmeh i krenuo sam blago da se smejem.
Vidi vidi, moram priznati da je ovo najinteresantnija stvar koju sam do sada video na ovom festivalu.
Na moje još veće iznenađenje, lutka je svojim škriputavim mehanizmom uspela da izgovori par stvari koje ne bi trebalo da zna. Pitao sam se kako je mogla znati za situaciju oko mene i Note Zena kada je tome prisustvovalo svega par ljudi. Mora da je njen kreator neko iz Hanatsu Kraljevstva ili iz samog Akumetusa, to mi je bilo jedino logično objašnjenje, drugačije nisam siguran kako je neko mogao da dođe do tih informacija. Smešak sa mog lica polako je nestajao, i moje lice se opet malo uozbiljilo.
Šta sa njim?
Upitao sam je, želeo sam saznati šta je tačno želela reći jer mi je u ovom trenutku to bilo misterija.
Senzor :
#card10
Nakon sto sam se zahvalio Esau Armaniju, na prelepom kimonu resio sam da odem odavde, svoj bjakugan sam iskjucio (ne odrzavam ga ovaj potez).
Vreme je bilo da krenem pomislio sam, odlucio sam da nije pametno za mene ostati ovde, vidim da se sprema nesto veliko.
Dovidjenja svima, vidimo se neki drugi put.
Nakon sto sam to rekao, otisao sam do kockica sudbine. Zelim da vidim da li cu imati srece.
Hyuuga Azuma
Dok smo stajali u redu, kroz gužvu se začuo glas koji je privukao pažnju svih okupljenih. Esau se pojavio na ulazu, s blagim osmijehom, i obavijestio sve nas prisutne:
"Svi koji žele kimono, neka se upute na drugi ulaz sa strane studija."
...
Pogledala sam ga s osmijehom, i s olakšanjem rekla
...
„Pa, izgleda da ipak nećemo dugo čekati,“
...
Rekoh tiho, a zatim smo zajedno krenuli prema drugom ulazu, slijedeći par ljudi koji su se takodje uputili tamo.
...
Dok smo hodali, gužva se činila manje važnom, a moje uzbudjenje o savršenom kimonu bila je sve veca i veca..
Pored regularnih mušterija koji su razgledali i saveza super zloća na ulazu štanda, na drugom ulazu moga studia našla se nepoznata zelenokosa devojka sa nešto poznatijim plavokosim Divusom. Čitava ova situacija zauzela je moje vreme, te nisam puno traćio vremena, odmeravajući devojku pogledom.
'Pravi model. Mua.'
Dao bih kompliment na njen izgled. Prebrao sam kroz materijal koji imam, tražeći po mom ukusu savršen za novu mušteriju. Ubrzo, zelena tkanina se našla u mojim rukama zajedno sa setom senbona različite veličine koji su tu služili da iskroje još jedan jedinstveni kimono. Minuti su prolazili a moje ruke poput savršene mašine su krojile - ne pauzirajući ni na sekundu.
Ton kimona na mestu, svaki šav savršen.. Ubrzo je njena atira bila gotova. Prišao bih joj, prislonjavajući kimono na njeno telo sa ramena, isprobavajući 'na oko'.
'Savršeno Esau.. savršeno..'
Rekao sam sebi naglas, a potom krenuo ka drugom izlazu
'A sad ako me izvinite, la fermata.'
I najvećim majstorima treba pauza. Otišao sam da bacim kockicu.
Dok je Esau maestralno radio na kimonu, gledala sam ga zadivljeno. Njegovi pokreti su bili brzi, ali precizni, kao da je svaki sav vec savrseno isplaniran u njegovoj glavi. Materijal i odabrana zelena tkanina, stvarali su totalnu havariju, a nacin na koji je pazljivo krojio svaki detalj bio je melem za oci. ... Kada je kimono konacno bio gotov, prišao mi je, lagano ga prebacio preko mojih ramena i gledao da li mi pristaje. Pogledala sam u ogledalo, osjetivši kako tkanina savršeno pristaje uz moje tijelo, a boja je posebno isticala moju kosu. ... „Ovo...Ovo je savršeno!“ zdovoljno sam klimnula glavom, zahvalivši se Esau „Hvala ti, Esau. Tvoj rad je nevjerovatan. Ovaj kimono... ne znam sta da kazem.“ ... Esau se samo lagano nasmiješio, pozdravio se sa svima i otisao... Dok je odlazio, nasmijala sam se, pomislivši kako je i najvećim majstorima potrebna pauza. ... Okrenula sam se ka Divusu, koji me je pažljivo promatrao. ... „Šta misliš?“ uzbudjeno ga upitah s osmijehom
Čitavo vrijeme sklapanja kimona pomno je pratio, po drugi put, dok se igrao sa malim tamnozelenim kamenom u svojoj ruci. Nije mario mnogo za vrijeme svakako je uživao u gledanju procesa sklapanja nečeg veoma unikatnog kao što su bili Armanijevi kimonu.
Nakon što je Esau izašao i Akai se obratila sa pitanjem, dobro je pogledao od glave do pete par puta. Par puta promrmljao nešto, tek onda uz osmijeh govoreći.
Ne mislim... vjerujem da je sebe opet prešao i napravio još bolje... Kao što je i sam rekao kad smo ulazili... Model!
Nakon udeljenog komplimenta uzeo je vrećicu ryoa i ostavio je na stolu za gosn Armanija, ponovo se fokusirajući na konverzaciju.
Ovo je mali poklon za dobro vrijeme ne brini... Nego, ako si i dalje zainteresovana da posjetis mjesto o kojem sam ti govorio, to će biti put u jednom pravcu i nema baš nazad..
Govorio je i objašnjavao dok su se kretali prema glavnoj ulici festivala kao i samom izlazu jer se privodio kraju.
Dok se napetost u vazduhu sve više gomilala, ostao sam iza crvenokosog ninje, prateći svaki pokret i dešavanje oko nas. Magnus je pokušao da izazove provokaciju, njegova arogancija i nepoštovanje su me već naterali da ga zabeležim kao potencijalnu pretnju, ali nisam se mešao. Moja uloga ovde bila je jasna, da obezbedim sigurnost, da reagujem samo kada situacija izmakne kontroli.
Oči su mi neprestano skenirale okruženje, tražeći bilo kakav nagoveštaj nevolje. Magnusove uvrede bile su beznačajne, ali njegova pažnja prešla je na maskiranu figuru koja je sada dominirala scenom. Ova lutka... ili šta god to bilo, njeno ponašanje je bilo nepredvidivo, a njene reči nejasne i zagonetne.
Kada se približila Kageu, izvadio sam desnu ruku iz džepa kaputa, spreman da intervenišem u slučaju da stvari krenu loše. Maska se našla na svega nekoliko centimetara od njegovog lica, a ja sam učinio korak napred, postavljajući sebe u bolji položaj da reagujem ako bude trebalo.
Magnusa nisam gubio iz vida. Njegovo mesto je ovde bilo jasno, a ako nastavi da provocira, jedan znak kagea i smestiću ga tamo gde pripada. Verovao sam da bih ga savladao sa lakoćom, ali do tada sam zadržavao hladnokrvnost.
Ruke su mi bile spremne, pažnja fokusirana. Stajao sam mirno, ali svaka moja misao bila je usmerena na zaštitu Kagea i neutralisanje bilo kakve pretnje. Neću dozvoliti da mu se približe, bez obzira ko ili šta pokušava da poremeti mir ovog festivala.
#card10
Osećate da figura u sebi ima 1500 čakre.
Figura je još par sekundi nakon izgovorenih reči ostala u istom položaju. Nije reagovala na okolinu i šta nindže govore, samo je gledala u Takikagea. Tek se posle par trenutaka udaljila i spustila, kao da joj je neko ili nešto naredilo. Atmosfera oko nje je još uvek bila neugodna. Izgledala je kao da ne želi da se povuče, ali se ipak okrenula i nastavila ulicom svojim mehaničkim pokretima, praćena zvukovima.
?
0
? ? ? ?
"Da, da, kako god ti kažeš."
Magnus je promrmljao na Genjijeve reči, potpuno nezainteresovan za bilo šta što je Kage imao da kaže. Uopšte ga nije slušao – nije ni smatrao da išta što dolazi od njega vredi pažnje. Esau je već otišao, a sa njim i ona maskirana lutka. Magnus je zaključio da je njegov posao ovde završen.
Informacije koje je želeo da prikupi sada su bile u njegovim rukama. Iako misija nije prošla savršeno, smatrao je da je polovičan uspeh bolji nego potpuni neuspeh. Neplanirani događaji samo su mu dali još materijala za kasniju analizu.
Bez ikakvog objašnjenja ili pozdrava, jednostavno se okrenuo i prošao pored njih, kao da nisu vredni ni poslednjeg pogleda. Dok je hodao prema drugom kraju ulice, tiho je sebi promrmljao, jedva čujno:
"Previše posla... a ovi idioti ga samo otežavaju."