Pazljivo sam slusala Divusa i utvrdila sam svoje sumnje..dovedena sam ovde zbog Ozakia..Zar je moguce da sam napala prijatelje sela neznajuci to..a obecala sam Kageu da se to nikad nece desiti…
Gutala sam knedle dok mi je kroz glavu prolazila tezina kletve koju sam sama sebi zadala..Dok je pritisak u sobi sve vise rastao i cinio situaciju napetom jos je i svetlo koje je bljestalo pravo u mene odvodilo ostale osobe u senku otezavajuci da vidim sta rade.
Kako sad ovo sve da objasnim…Ryona je tu naglo osetila kajanje i nije znala sta tacno da uradi da ispravi ovu kardinalnu gresku…
Ali trudila sam se koliko toliko ostati smirena i izvuci zivu glavu zbog Ryujia..Pogled mi je bio direktan i ostar gledavsi pravo ispred pokusavajuci da se ne izgubim u svojim mislima vec pametno da razmislim bez nepromisljenih odluka..
Incident… Pocela sam govoriti polako tihim tonom glasa pokusavajuci sloziti misli.
Sve je pocelo na cvetnom festivalu..na mom standu.Zastala je na trenutak hvatajuci dah.Odluceci da ispricam celu istinu nadajuci se da doktoru necu naskoditi..
Iznenada me je posetio Doktor Shikigeki
koji je znao za naseg starog neprijatelja Jasaku Fujina…Opet sam se zaustavila i moglo se videti da mi se oci pune suzama..
Dosao je rekavsi mi licno da me je dugo trazio i da cini nekome uslugu.
Ponudio se da me poducava na sto sam odmah pristala.Jer znas od onog iscidenta sa tobom i Rikutom…Ja sam dugo patila posle toga kriveci sebe jer nisam znala izvaditi otrov.Zato sam kao iz topa pristala da me poducava i otisla sa njim u laboratoriju.Tamo sam dobila sve instrukcije i pokazao se na delu videla sam licno kako radi operaciju.
Ali nista na ovom svetu nije besplatno morala sam odraditi uslugu da bih se dokazala..Zastala sam brisajuci suze rukavom svog odela zatim sam nastavila..
Dobila sam zadatak da mu nabavim oko sharingan ili byakugan te ce time moci da me poducava dalje..To je bio jedini nacin da me necemu nauci i da ispunim svoj san da postanem medicinski ninja..
Nisam zelela ni po koju cenu izdati Kagea Bada jer mi je on pruzio ruku kada sam bila najranjivija i prihvatio me u selo.Nipokoju cenu ga nisam zelela izdati.
Zato sam na testiranju pazljivo posmatrala i ugledala naivnog decka po imenu Ozaki Uchiha..Usla sam u dublju konverzaciju proveravajuci ga i odlucila se da cu bas njega napasti jer nema nikakve tacke sa nama bar sam mislila..
Ali sudbina ga je spasila i pobegao je..i sve ispricao Takikageu..
Koji me je odma zatim pronasao pokusavajuci da me ispita gde si me ti tu spasio..Zatim sam ponovo zastala iskreno plaseci se za svoj zivot razmisljajuci da nisam neki detalj propustila koje ce mi naci kasnije u mislima.Nije mi uopste bilo sve jedno a znala sam da sam imala dobre namere i da nisam naskodila selu..Ali najvecu rec ovde ima Divus..
To je Divuse cela prica.Mozete mi slobodno sada procitati misli!Rekla sam to drhtavim glasom zeleci da ih vidim kako izlaze iz senke i kako me pustaju napolje kada shvate da pricam istinu..Nije mi vreme da umrem ovde.