Statua napravljena za religijskom boga koja je preovaladala ovim gradom jos od nastanka. Nalazila se na periferiji grada i nije bila toliko laka za pristupiti ako se nije znao put do nje.
Re: Kami no zo
Kako su izasli iz kuce Beo je hteo da odvede svog pobratima u jednu oblast sela gde sigurno nije bio. Naime za ovo mesto je cuo od nekog domacina kada ga je pitao za neke znamenitosti u gradu. Na putu do nje rekao je Kurou:
" Pored parka, svoje vreme sam sa sobom provodim na jednom bas cudnom mestu. Sad cu da ti pokazem."
Pratio je Beoa već sigurno pet minuta, nije znao o kakvom mestu priča, ali po ulicama je mogao da pozna da nikada pre nije bio ovde, sobzirom da je bacio svoju cigaru zapalio je novu, te je nastavio da prati pobratima.
Posto su prosli kroz goleme muke dok su dosli do hrama, na licu Bea se nalazila samo sreca. Kako ova statua i sam deo hrama ima tu energiju, put do nje je jos napravilo zanimljivijom i vrednom mucenja. Kako su izasli sa puta i videli je Beo se sklonio u stranu i pokazao rukom.
"Vidis, ovo je mesto koje cuvamo kao tajnu."
Došli su do nekakve statue prateći Beo-a, ovo je prvi put video u gradu i nikad nije čuo za ovo. Obratio mu se nakon što je ovaj njemu.
"Prvi put sam ovde, nekako je čudno."
Završio je svoju rečenicu te je bacio cigaru.
" Iako sam ti malo pre rekao da je tajna, stvarno to mislim. Stvarno ne zelim da mi dolazi neki pacenici kada hocu mir sa sobom. A kuci je svakako nemam. Znaci bez pricanja za ovo i ako ne mozes da me nadjes po gradu ovo je to mesto gde dolazis."
Zaseo je pored statue cekajuci da Kuro oseti isti osecaj.
"Mislim da mi je jasno, možda ovo postane i moje mesto za mir i tišinu, pošto eto ni ja ga kući nemam."
Izvadio je paklu dok je govorio ali čisto da pogleda koliko mu je ostalo, nije nešto mario kada je video da ima dosta
Nije imao isti osecaj mira kad je bio sa Kurom, ali i dalje je bio dobar. Misli nisu mogle da idu putanjom kao inace na ovakvom mestu, tako da se Beo prepustio mislima i odjednom mu se javila zelja za pusenjem, to nikako nije bio njegov stil ali kad je vec dusa htela morao je da se izicka.
" Moraces da mi das jednu pljugu za ovo, to nam je kompenzacija."
"O ti uvek imaš neku kompenzaciju, drži cigane jedan. Kupi nekad!"
Našalio se malo sa burazerom te mu je podao, usput je uzeo i za sebe zapalio isto obojici, seo je na neku klupu te je nastavio da puši u nadi da će mu se Beo pridružiti.
Uzeo je cigaru, prislonio glavu za upaljac i upalio je. Ovo mu je bio treci put da zapali, ali nijednom mu nije bilo drago kao ovaj. Hteo je da sazna sta je tacno bio razlog toga, tako da je imao na umu da propusi jos koju kasnije da vidi da li ce imati neke razlike.
" Ako se navucem casticu, do tad grebem se."
"Navućiću te ja majmune, ali kažem ti kupi jednom."
Više je zaboravio koliko mu ostalo pa je morao opet da pogleda, nije sad bilo nešto puno oko desetak ali koga boli ona stvar za to kad bi svejedno sutra kupio nove.
" Nije poenta navuci se, ali ako mi stvarno to bude dusa zelela sto da ne. Ne mislim da je to toliko lose ako su mi sve ostale navike na mestu."
Uzeo je cim, razmisljajuci o situaciji gde Beo stvarno pusi na dnevnom nivou i ovo mu prestavlja naviku. Dok je uzivao u energiji koji je pruzao hram.
"Samo ti mozak nije na mestu, salim se mentalac ne moras da pusis ako neces."
Zavrsio je svoju cigaru, potom se nastavio šaliti sa Beom i odlučio je zapaliti novu, razmišljao je o nekim stvarima dok su sedeli na klupici, ne obraćajući mu se.
" Ajmo malo pomerimo temu sa mene koji pusim cigare. Nije nista strasno nece se ponoviti. Nemoj da se brines necu ti uzimati vise."
Uzeo je poslednji cim, pa je zagasio o pod na kom je sedeo. I onda cekao da vidi reakciju Kuroa da li je stvarno poverovao da ce to biti poslednja cigara.
"Uzmi još ovu i neću te smarati, obećavam."
I dalje su pušili na klupici, nakon što je Beo završio ponudio ga je još jednom u nadi da ga navuče iako je rekao da neće uzeti više, usput je nastavio da se šali sa njim.
" Vidi ovo je stvarno poslednja, ako mi budes ponudio jos jednu samo mogu da te nabodem. Pa da vidimo zaista ko je jaci izmedju nas dvojice. "
Uzeo je cigaru u ruku i ponovio proces od pre 5 minuta, te je naslonio glavu na statuu i cekao tu temu na koju je skrenuo malo pre Beo pre nego sto je izickao jos jednu cigaru.
"Sada možemo da promenimo temu, a nabodeš li me najebo si."
Pušili su zajedno cigare dok je Kuro pokušavao da smisli novu temu u svojoj glavi sem pušenja cigara, očigledno mu je dim ušao u mozak pa je samo prećutao čekajući Beoa da nađe temu.
" Ajde kreativni, pucaj ti sta te zanima. Nemoguce da bas sve znamo jedno o drugom, i nemoj mi opet pitanja sta ima novo ili je l ima neka zenska. Kreativnost se nagradjuje dobrim razgovorom."
Uzimao je cim za cimom dok je molio Boga, odnosno statuu iza njega da pomogne Kurou u jednoj aktivnosti koja mu ne ide.
"Ne seri buraz, ja stvarno mislim da nemam šta drugo da te pitam, možda su mi cigare pojele mozak, samo to mi je u glavi a i ovako mi prija, smisli ti nešto."
Nasmešio se Beu dok je pričao sa njim.
" Dada shvatio sam da ti ne mozes da funkcionises o toga, bacicu ja ovo. Neka barem jedan od nas dvojice da ima normalan mozak, tebi je sprzen od tih supstanci. Nego o temi, mogli bi da odemo u svet jos malo da prodje vreme. Smorio sam se ovde."
Bacio je cigaru u trenutku ne zagasenu i cekao reakciju.
"Buraz to je najbolja ideja koju si predložio, ali ne još za neki dan i to je to... A što se tiče cigara, neću ih pušiti kad stucam ovu paklu a i ne zaboravi ko te brani od svih gluposti."
Pričao je lepo i normalno sa pobratimom.
"Ne mislim ja totalno da izadjemo iz sela, ali barem da prodjemo sveta. Upoznamo nekog i mozda ga ubacimo u grupu kao naseg, bice ispod nas svakako ali sto da ne. Mislim da do troje moze da se zivi. Al to bas ne zelim iz ovog sela da izvucem."
Ispruzio je noge jer su krenule da mu trnu.
"Počeo sam da sanjam krvničke snove, samo mi se neko ubija, to ne mogu u ovom selu... Možemo da se prijavimo u hali sela da idemo iz sela na neko vreme, razlog ćemo izmisliti."
Smišljao je pravilan postupak kako bi mogli da obiđu svet...
" Sto ne bismo kao ljudi onda prijavili da trazimo ljude iz bingo knjige i sa postera, zaradimo neku lovu usput ti se ispraznis u tom vidu. I taman dobijemo neki uticaj u selu da mozemo zapravo nesto da uradimo."
Ustao je sa klupe da malo proseta, samo kako bi mu se vratila sva krv u noge.
"Realno, ideja ti je dobra. Obezbedimo hranu za put i sve od strane sela, koljemo zarad sela, sasvim dobra ideja, slažem se."
Pogledao je u paklu videvši da ima još sedam cigara, uzeo je sebi jednu dok je odbio Beoa da ponudi ne bi li se pobili.
" Jos samo malo treba da provezbamo sto se tice nas dvojice u borbi, ali stvarno ne verujem ako mi budemo birali protivnike koje da trazimo. Da mozemo da ikako napravimo jedan drugom problem."
Opet je zaseo za klupu jer se osecao malo losije kako stoji iznad svog pobratima.
"Mislim da smo što se tiče novo primljenih iz Akumetsua, trenutno najjači i nadam se da će tako ostati. A što se toga tiče ne znam šta bi ti rekao, moramo biti spremni na sve."
Polako je počeo da zamišlja scene njihovih borba u budućnosti.
" Ajmo onda promena teme a mogli bi i mesta, mislim da ako previse dugo ostanemo ovde da cemo samo napraviti ovo mesto javnim sto nam ne ide u korist. Ajde ustaj."
Ustao je sa klupe i krenuo da vodi svog saputnika na novo mesto dok se ne umore od price.
"Ajde pobratime moj, usput previše ti je dobro ovo mesto, razumem što si ovde uvek..."
Obratio mu se te je ustao sa klupe, bacajući cigaru, paleći novu i prateći ga. Zagledao je u svoj zip upaljac dok je pratio pobratima do novog mesta.
Setajuci nekim uskim sumskim puticima naisao sam na stazu koja je vodila negde u srce sume. Isao sam ovim putem neko vreme i prateci njegove krivine naisao sam na veliki kip odnosno statuu posvecenu religiji o kojoj sam cuo. Veliki deo ovog grada veruje u ovo ali mene su u mom selu ucili drugim idealima tako da je ovo za mene samo obican komad kamena
Posto je prosao Kurovo omiljeno mesto, na red je bilo da prodje hram. Nadao se da ce biti tamo, jer mu se pre neki dan pokazao i odusevio ga. Prosao je kroz strm putic, izavsi pred statuu bilo je prazno. Nigde nikoga. Nije bilo nikakvih ostataka, tako da je morao da potrazi negde drugde.
U polasku kuci setio sam se da mi je zena rekla da uberem malo lekovitog bilja iz sume. Put me je ponovo doveo do ovog meni obicnog kamena siklesanog da izgleda lepo ali srecom zbog senke koju je bacao tako da svetlost nikad ne dopire iza njega tu sam mogao da nadjem neke retke pecurke koje se ako se pravilno pripreme vrlo su hranljive i ukusne. Pored toga pronasao sam i bile koje mi je bilo potrebno
Storynote: Beo Fuma, Kuro Santon
#card564
Pojavljujete se ovde, izbegli ste damage sekundu pre nego što vas je pogodio.
Niko nije u blizini.
Na podu stoji scroll u kom piše:
Lokacija gdje ćete provesti narednih nedelju dana svog života je kućica pokraj trga. Mansion senki.
Ogroman napad zmaja koji je nastavljao ka njemu je prekrio citav njegov vidokrug. I u sekundi mu se pojavilo crnilo preko ociju. Otvorivsi oci od soka, pojavio se kod hrama u selu. Drhteo je. Mrdao je glavom levo desno, da proveri da li je sve sto vidi stvarno. Video je svog pobratima Kuroa koji je lezao pored njega. Klimao mu je ruku levo desno ne bi li se on probudio od trzaja. U trenutku njegovog budjenja video je scroll ispred njih, na kom je postojala jasna poruka. Znao je da je uprskao misiju i da ga ocekuje ozbiljna kazna od glavnih u selu zbog prekrsaja misije. Srce je krenulo da kuca velikom brzinom, a misli samo da misle najgore. Ustao je sa mesta i rekao :
" Ustaj, moramo da odemo do trga. Bolje da odsluzimo predstojecu kaznu. Mozemo i da ojacamo tamo, vidis da ima jos tezih protivnika. "
Okrenuo je ledja sa spustenom glavom i polako laganim koracima krenuo ka trgu.
Nakon smrti poznanika koji je pošao s nama, beše ja stunovan. U momentu opasnosti i štete koja je išla na mene i pobratima pojavio se ne poznat shinobi, stvarajući meni neku crnju sliku u glavi, za vreme nje svo vreme sam razmišljao o mrtvom saborcu kako je kriv za ovo što nam se događa. U trenutku spremnosti za smrt, srce je kucalo velikom brzinom. Niotkuda pojavili smo se na tajanstvenom mestu mene i Beoa, saznali smo de smo trebali da idemo te smo tamo i pošli, usput sam govorio Beou.
"Krivi nismo, ali kaznu ćemo morati odslužiti."
Ustao je te je krenuo za pobratimom.
Nakon nekog vremena traženja, shvatio je da će mesto za život ovde biti teže naći nego što je mislio. Nije bio ni najmanje srećan toga i na trenutak mu je neodostajala njegova mala, stara, drvena kuća. Otresao je glavom pokušavajući da otera misli što dalje. Morao je da ostavi prošlost iza sebe i podsvesno terao sebe da ostavi emocije i osećanja sa strane. Sve je bilo tako teško. Naslonio je laktove na kolena i zabio glavu u svoje šake.
Dosao sam na mesto dogovora, ugledao Franklina i seo pored njega na klupici pored statue. Srecan sam bio sto smo se nasli. Cao Frankline, stari prijatelju, sta te je navelo na tvoj potez paljenja kuce i dolaska ovde, da li si spreman da konacno odradimo nas plan?
Nije ni primetio da je neko došetao do njega. Kada osoba poče da priča, Franklin se naglo trže, ali strah je brzo prošao. Bio je to Miksi. Znao je da će on doći i da će ga ispoštovati. Ustao je i pogledao Miskija.
"Velike stvari su pred nama Miksi. Ovaj grad... Možemo imati sve. Ali prvo treba da pronađemo stan."
Završio je svoju rečenicu Franklin i ustao, te krenuo prema stambenim zgradama, a Miksi je krenuo za njim.
Spreman sam Frankline, totalno sam spreman za ono sto sledi. U sebi sam se osecao ispunjeno, apsolutno spreman za velike stvari. Franklin je bio prava osoba za takve stvari. Idi napred Frankline pratim te prijatelju Ustadoh i kretoh za Franklinom.
Prateci sumanut put do ovog mesta, vremenom Swatsuu je izbalansirao svoje stanje emocija da bi prisao ovom svetom mestu sto prikladnije. Spustene glave, Swatsuu je prisao hladno i polako hramu sa jednom misli. " Hocu da postanem nindza ". Kleknuo je na kolena, sklopio ruke i krenuo sa svojom molitvom kako bi njegove reci posle dosle do voljenih. Prolazevsi minuti u istom polozaju Swatsuu je dosao do trenutka gde krece njegova prica, osetio je prisustvo svoga oca. A zatim krenuo sa objasnjenjem o svom novom pocetku. Objasnio je na najprostiji nacin zasto bi on hteo da krene tim putem, i sta misli da ce njemu to dovesti. Prosao je kroz razne scenarije, i ipak misli da mu je ovo najbolji nacin da provede ostatak zivota posvecen. Kao jedini znak potvrde, blagoslova, iza hrama je izleteo pas. Malo poveci zeleni pas koji je otvorenim ustima zaskocio u Swatsuovo krilo. Ovo je bilo mladuncad njegovog proslog klanskog psa.
Ovim cinom, znao je da su njegovi roditelji ponosni i da zapravo zele da ga podrze u ovome. Ustao je, naklonio se i polako krenuo nazad u grad.
Kao poslednji pozdrav njegovim roditeljima, Swatsuu se odlucio da dodje do njihovog hrama. Dosao je ispred statuice, kleknuo i poklonio glavu. Zjalitsu je bio pored njega, imajuci osecaj tuge zajedno sa njim. Cudan je to instinkt zivotinja da osecaju prividno emocije od ljudi sa kojima su vezani. Nije imao nikakav znak potvrde sa onog sveta tako da je u nekom podsvesnom delu racunao da su njegovi roditelji samo slozni za ovu odluku. Ustao je i krenuo polako niz put.