Biblitoka na rubu sela napravljena samo za prave ljubitelje knjiga. Sastavljena od epskih prica, prica za decu do nindza knjiga koja predstavljaju srz ovog sveta i znanja koji poseduju.
Re: Toshokan Bicu
Nakon sto su otisli sa hrama, narednu stvar koju je morao da pokaze Kurou je bila biblioteka. Iako je znao da njega apsolutno nista od ovoga nece zanimati jer nema snage da cita po dvesta strana za neke sitne informacije, morao je da mu pokaze mir koji donosi ova prostorija.
Išao je za Beom, pušeći svoju cigaru... Opet nije znao gde idu, ali po ulicama prepoznao je da idu opet na neko novo mesto, u svojoj glavi je razmišljao pomalo šta može biti pa mu je na ideju pala fabrika duvana.
Kako si prilazili putem koji ih je vodio Beo je morao da objasni kuda idu.
" Slusaj idemo u biblioteku, nemoj da si mi poskocio u stranu i pobegao. Cistio sam ti citavu kucu za ovo. Ajde pustaj korak pa da stizemo."
Ubrzao je korak i gledao da li ce Kuro imati ikakvu negativnu reakciju na koju ce Beo imati odgovor samo da ga smiri do trenutka gde dolaze.
Kada je čuo de idu, njegova reakcija izblamirala ih je malo u sred grada.
"BIBLIOTEKA?!?! Pa da li si ti normalan sine moj? Ne obećavam da neću pobeći, ma daj znaš da nikad nisam voleo knjige."
Prekrstio se pre nego što su stigli ne bi li umro od dosade.
Priblizili su se ulazi tako da je ostao bez ikakvih briga da nece ostati prostor za Bea da opravda ovu odluku. Usli su na glavna vrata, pa je u tom trentuku Beo pokazao prstom preko usta da bude tisi u biblioteci iako se nadao da to vec zna. Pa je kroz saput rekao:
" Uzecu nesto da citam, ti sedi tamo u cosak da bi mogli i da pricamo sve vreme. "
Ušli su u verovatno najgore mesto na planeti, biblioteku šugavu. Poslušao je Bea da bude tiši kao i da ode u ćošak i tamo da sedne, što je i uradio usput pitao je radnicu za pušenje ali ga očigledno nije lepo razumela...
Uzeo je knjigu za citanje, fikciju u pitanju, jer nije hteo toliko da zamara Kuroa sa dosadnim istoricaskim stvarima koje bi inace citao. Prisao je stolu, spustio je knjigu i rekao :
"Vidi ja cu citati ovo i pricati sa tobom uporedo tako da znas da mozes slobodno da lupas sta god. I ovde nema pusenja."
Sedevsi za stolom za kojim je cekao Bea da se vrati sa svojom impozantnom knjigom, krenuo je za paklom i u tom trenutku je zacuo malo ljutit glas od Bea, te je stavio pakluci u dzep i zacutao cekajuci da Beo njemu procita nesto iz knjige ili zapococne neku temu posto mu ovo mesto uopste nije prijalo.
"Sta si se smorio, pa rekao sam ti da mozes da pricas ovde, samo budi malo tisi i mogu ja da citam. Ne moras da se ustrucavas."
Rekao je sve to dok je drzao pogled u knjizi i prelistavao knjigu samo da vidi o cemu se radi, i da zna sta ga ocekuje sledecih par strana.
"Cuo sam te ja i prosli put samo ovo mesto mi ne daje snage niti inspiracije da pricam, pre bih cutao i pusio cigaru nego slusao tebe o toj knjizi ili tebe kako filozofiras, bolje meni ovako da cutim."
Bacio je ledja na stolicu i samo puko razmisljao.
"Ajde ja tebi da donesem neku knjigu barem da imas zanimaciju, sta ti fali. Mozda nesto i naucis, ako i ne naucis brze ce ti vreme proci. Sta god ne budes razumeo samo meni reci pa cu ti objasniti koliko mogu sa tim."
Ustao je sa stolice i cekao konfirmaciju od Kuroa.
"Ajde idi donesi mi nesto za nindze, nesto barem da naucim o drugim klanovima i ljudima. Mozda nam bude pomoglo u nekoj borbi za zivot. "
Spustio je glavu snuzden cekajuci neku zanimljivu knjigu o zabranjenim tehnikama ili barem o svom klanu da vidi nesto sto do sad nije znao.
Krenuo je redu o nindza knjigama i samom istorijatu kada je dobio konfirmaciju da moze da trazi tako nesto. Beo se uhvatio za knjigu koju je procitao jer je bio ubedjen da ce barem malo da drzi paznju njegovog saputnika. Bacio ju je na sto polako i rekao:
"Drzi ovo. Istorijat o Santon klanu, mislim da ces barem nesto skapirati ako ne znas."
"Doktore, pa citas mi misli. Nisam mogao bolju knjigu da dobijem, ali da znas ovo kad procitam ne postoji sansa da me dovuces u ovu prostoriju ponovo."
Spustio je glavu sav uzbudjen da krene da cita o svom klanu, jer se nadao da ce postojati neki nacin saveta kako bolje koristiti same tehnike peska.
"Ajde iscitavaj to i reci mi ako naidjes na bilo sta zanimljivo, ako ne izlazicemo odavde najbrze moguce."
Krenuo je da cita svoju knjigu nadajuci se da ce Kuro kao malo dete zabosti na toj knjizi i da nece morati da ga smiruje u sledecih sat vremena, toliko je hteo,
"Ovde piše da korisnici Santon klana mogu izvući pesak i do 3km ispod zemlje, strava."
Uzbuđujuće je rekao, knjiga je bila punija slika nego teksta pa mu je zato i bila i zanimljiva, inače uopšte nije gotivio čitanje, kada ju je završio ustao je te je tiho rekao Beu.
"Ajde idemo."
"To je baš strava kako ti kažeš, hajde sada napolje. Idemo negde drugde, držim reč da te ne vodim više nikad vamo."
Gledao je u Kuroa dok su se spremali za izlazak iz biblioteke. Polako je prvi krenuo napolje dok ga je pobratim pratio.
Nakon što se vraćao kući pušeći svoju pljugu, prolazio je ponovo pored biblioteke pošto drugi put nije znao ka kući, morao je da predje verovatno svako moguće posećeno mesto na kojem su bili da bi došao do svoje kuće. Mesec je polako već izlazio a on se i dalje nije vratio kući.
Beo je prolazio njihov dan koji se desio pre par dana, pa se odlucio da proveri biblioteku. Nadao se da ce barem biti ovde, citajuci knjigu santona, sa full fokusom. Kada je otvorio vrata i otisao do dela koji mu je pokazao, nalazile su se samo nasumicne ostavljenje knjige od proslih citaca, tako da se okrenuo i nastavio sa potragom.
U zivotu sam procitao toliko dobrih knjiga mozda i duplo vise nego sto ih ima u ovoj biblioteci ali bih mogao da skocim i vidim sta se nudi. Mozda imaju par dobrih knjiga koje bi moje sinove mogle nauciti nekim stvarima kojim ja ne mogu. Ohoho pet prstena kao i put ratnika nadam se da ce im se svideti. Zanima me koji ce se odluciti za koju ali siguran sam da ce mi jednog dana zahvaliti sto sam im ih pokazao i dao
Kretajuci se brzim hodom, uvideo je malu biblioteku koja je vise nastrojena nindza svetu od beletristike. Usavsi odmah na vrata, zaputio se pultu na kome je radila jedna starija zena, oko 60tak godina. Izgledala je kao klasicna bibliotekarka, zna sadrzaj svake knjige i gde se tacno nalazi. Bez okolevanja samo je rekao:
"Je l moze nesto za pocetnike u nindza svetu, ili nesto barem kao osnove nindza sveta." - rekao je ubrzanim i zadihanim glasom.
Ispruzio je ruku i na prvu dobio malo ofucanu knjigu braon boje sa naslovom "Sve sto vam treba kao pocetnik" a ispod naslova slika surikena, odajuci znak samog shinobi sveta.
Swatsuu Inuzuka izlazi iz svoje kuce s lakocom, ulazeci u biblioteku. Bez oklevanja, hvata knjigu "Kako dresirati psa", svestran u svojim interesovanjima. Njegovi pokreti su brzi i ciljani. Nakon sto pronadje sto trazi, izlazi iz biblioteke s novim znanjem, ostavljajuci za sobom zagonetku o svojim raznovrsnim interesovanjima.