Moje putovanje počinje na rubu šume, dok stojim pred velikom kapijom ukrašenom simbolima koji pričaju priče o hrabrosti, snazi i tajnama koje se čuvaju unutar. Da bih dobio dozvolu za prolazak, moram se suočiti sa čuvarom kapije, tajanstvenim ninjom čije mi ime nije poznato. Njegove oči, dva prodorna plamena u tami, procenjuju svakoga ko se usudi tražiti ulaz.
Pripremam se za ovaj susret danima, učeći o običajima i tradiciji Himetsu kampa, nadajući se da ću pronaći prave reči koje će ubediti čuvara da mi dozvoli prolaz. Znam da Himetsu kamp ne prima svakoga i da su oprezni zbog neprijatelja koji žele da neopaženo uđu u kamp kako bi preneli informacije svojim saveznicima.
Dok stojim pred Kage no Mamoruom, duboko udahnem i počinjem svoj govor. Govorim o svojoj želji za učenjem, o poštovanju koje osećam prema tajnim veštinama koje ninja Himetsu kampa neguju generacijama. Obećavam da ću čuvati tajne koje mi budu poverene i da moje namere nisu vođene ničim osim željom za znanjem i rastom.
Čuvar kapije me sluša u tišini, njegov izraz lica je nepročitljiv. Nakon što završim, nastupa trenutak tišine koji se čini kao večnost. Onda, neprimetno, uglovi njegovih usana se blago podižu u znak odobravanja. On klima glavom, gestom koja mi dozvoljava prolaz. Dok se kapije polako otvaraju, osećam olakšanje i uzbuđenje. Ispred mene se pruža put koji će me odvesti do dubina Himetsu kampa, gde će moja prava avantura početi.
Ovaj trenutak označava početak mog putovanja unutar zidova Himetsu kampa, gde ću učiti od najvećih majstora ninjutsua, otkrivati tajne skrivene od očiju sveta, i možda najvažnije, otkriti tajne skrivene duboko u sebi.