...
Gledam je kako stoji pokraj mene, i pokušavam razjasniti sve misli koje mi prolaze kroz glavu. Šta ako je sve ovo ono bas samo san? Šta ako se u jednom trenutku probudim i sve ovo nema nikakvo znacenje, sta ako je ovo samo plod moje maste ili eventualno, na kraju ostanem zaglavljena ovdje. Niz pitanja vrtio mi se u mislima, ali jedna misao probila se kroz sve te sumnje, možda i jedina koja je imala smisla, a to je bilo da iz ovog nema lošeg ishoda, u najgoru ruku nikad necu izaci odavde i to je to.
...
Stajem pored nje, i rekoh spremno
"Krenimo, koja je prva lekcija???"Ona se nasmiješi na moj odgovor i, podižući ruke, kaže
"Idemo da je pogledamo zajedno. Pruži mi ruke."Na trenutak se zapitam zašto je to potrebno, ali joj pružam ruke. Osjetim njen stisak i odjednom, bijela svjetlost bljesnu niotkud, na par sekudni bila sam bukvalno zaslinepljena medjutim, kada svjetlost popusti, vidjeh da se nalazimo se na nečemu nalik oblaku. Pogledam ispod sebe, i dok polako spuštamo se bliže tlu, ispred nas se pojavljuje prizor, dvojica ninji koji su izgleda u borbi
...
Prepoznajem jednog odmah, Yasgar. Na pamet mi pade par pitanja dok ga posmatram, ali prije nego što stignem da išta kažem, ona rece
"Evo nas. Pretpostavljam da znaš ovog braon ninju, a onaj žuti, to je Yuta. Pazi dobro, sada ces vidjeti kako je on kristio sve moci frule protiv tvog saborca."Posmatram borbu, sve dok se cijela scena ne završi Yasgarovom pobjedom. Bez obzira na to što je on izvukao deblji kraj, Yuta je pokazao nevjerovatnu vještinu. Moja saputnica se okrene prema meni i mirno kaže
"Vidis, ovo su glavne moći koje ćeš dobiti. Ali bez vježbe, neće ti značiti ništa."Kimnem glavom, shvatajuci sta hoce da mi kaze, iako mi cijeli prizor djeluje nestvarno.
...
Još jedan bijeli bljesak vraća nas nazad na beskrajnu bijelu poljanu. Prosetah par koraka i onda, samo legoh nazad među cvjetove i uzdahnem, ispustivši sve što se nakupilo u meni.
Ona sjeda pokraj mene, mirno, a ja je gledam i izustim
"Ne znam, ja ne mogu sve ovo. Nisam dovoljno spremna za sve ovo, prosto...ja sam samo ninja bez nekih posebnih vjestina....postoji li neki način da se sve poništi?"
Ona me gleda i, ubirući cvijet pokraj nas na kojem se vec nalazio leptir, opet počinje da čupa latice i kaze
"Često mislimo da moramo biti savršeno spremni prije nego što nam sudbina pošalje neki izazov, ali upravo nas ti iznenadni izazovi čine jačim. Ti mozes zavrsiti neki izazov a da cilj nije ispunjen. Cilj je sve kroz šta prođeš dok završiš taj zadatak. Svaki korak koji napraviš, svaka vještina koju savladaš, to je ono sto se zapravo krije iza cilja. Evo na primer, zamisli kako se ovaj leptir bori da izađe iz čaure, kad bi ga neko oslobodio, tacnije pomogao mu da izadje, on ne bi prosao kroz tu borbu te na kraju ne bi bio dovoljno snažan da leti, jer je ta borba da izadje iz caure ona stvar koja mu zapravo jača krila. Sad zamisli sebe kao tog leptira, kao sto je leptiru zadatak da se izbori sa caurom, tako i ti trebaš da se izboris sa ovim izazovom kako treba, kad se vratis nazad uz dosta vjezebe bices spremna na svaki izazov moguci."
Njen glas biva tih, ali svakom riječju dopire duboko do mene. Ostajem tako tu, ležeći na tlu, razmišljajući o njenim riječima koje mi se vrte kroz glavu i konačno počinjem da razumijem... I tako dok ležim na tlu, u jednom trenutku osjećam onaj isti ledeni osjecaj kako se širi po mojoj koži. Ostra hladnoca prolazi kroz svaki dio mog tijela, poput iglij koje se bez milosti utiskuju ispod moje kože.
...
Ustajem i pogledah svoje ruke, sokirano gledam u njih dok posmatram kako se na njima pojavljuje tanki trag nalik tragovima munje. Zapanjena, ustajem, primjećujući kako se te hladne šare protežu sve dalje po mom tijelu, kao mreža linija koje su sve vise i više obavijale moj lik.
"Šta je ovo, šta se dešava?"
Moj glas drhti dok joj se obraćam, očekujući objašnjenje, možda neku vrstu utjehe. Ona me pogleda i nasmija se, a osmijeh joj bijaše pun neke blage, gotovo nježne radosti.
"Vidis, kad god budeš koristila moje moći, to će se desiti. To će ti biti znak da su moje moći aktivne, vidis da izgledaju slicno mojim šarama, samo što su tvoje malo drugačije."
Dok mi objašnjava, i dalje zbunjena, pokušavam razumjeti svaki detalj ovoga što mi se događa. Ona mi je u neku ruku odavala sigurnost, umiruje me, ali i dalje ostajem zatečena. Ona mi se približi i reče
"Okreni se na trenutak."
Polako se okrećem, a ona mi nježno pomiče kosu s vrata, a zatim mi tiho rece
"Eto ga, beljeg."
Ruka mi nesvjesno krene ka vratu, iako sam znala da ne mogu osjetiti niti vidjeti taj beleg, radoznalo je upitah
"Šta? Je li to znači da se formirao?"
Njeno lice vec mi je dalo odgovor, medjutim ona mi sa osmijehom odgovori
"Da. Pitanje je sekundi kada ćeš se vratiti nazad."
U tom trenutku osjetim nalet olakšanja, gotovo nestvarnog, dok shvatam da se konačno vraćam....TO JE TO KONACNO SE VRACAM NAZAD IMAM OSJECAJ KAO DA SAM UBOLA JACKPOT....Srce mi je ispunjeno srećom, al opet osjetih potrebu da se njoj zahvalim na svakom nacinjenom djelu kao i na svakoj upucenoj rijeci. Okrećem se prema njoj i, iskreno kažem
"Hvala ti. Na svemu. Vjerujem da će mi sve ovo biti od velike pomoći."
Ona mi se približi, stavlja svoje ruke na moja ramena i blagim, smirenim glasom kaže
"Ne brini. Ja ću uvijek biti tu. U svakoj borbi koju budeš vodila, ja cu biti tu. Nećeš me vidjeti, ali bit ću tu."
Nasmijah se i taman kad krenuh da joj uputim bilo koju riječ, osjetih kako ledena hladnoća opet polako počinje da obuzima moje tijelo, širi se kao atomska bomba kroz mene. Pogledah prema rukama, blijede, skoro kao da nestaju. Polako počinjem paničiti, prateći taj izgleda neizbježan proces. Ledene igle krecu za žigaju kroz mene, probadajući me do srzi, a sto duze traje to sve vise i vise izaziva napetost u meni. U tom trenutku ona me samo pogleda, i s blagim osmijehom tiho izgovori
"Srećno. I ne zaboravi da sam uvijek tu."
Njene riječi odzvanjaju u mojoj glavi dok njen lik, kao i sve oko mene, polako počinju da nestaju. Svaki detalj oko mene polako nestaje, gubi oblik, a ja kao da ostajem bez daha, ne mogu zakljuciti sta se desava u meni. Padam na tlo, osjećajući kako suze neizbježno klize niz moje obraze. Ledeni neizdrživ osjećaj, proalzi kroz svaki dio mene, dok ova nepoznata dimenzija polako nestaje, u mojoj glavi kao da se prekida film, a ja ostajem u potpunoj praznini.
...............................................
U tom trenutku, sve se promijenilo. Onaj osjecaj nerealnosti nestao je, vratio se onaj zivi osjecaj u meni. Zvukovi su se ponovo pojavili oko mene, jasni i meni dosta poznati. Čula sam Tamaein glas, ali nisam mogla da otvorim oči. Bilo je kao da sam zarobljena u svom tijelu. Pokusala sam da nadjem okidac koji bi me trgnuo odavde i odjednom osjetih tesku bol na vratu. Bol je bila nepodnošljiva i rasla je iz trenutka u trenutak. Krenula sam ubrzano da disem pokusavajuci da se izborim sa tim osjećajem i onda, trgnula sam se.
Nije bilo nikakvog upozorenja, ni znaka, samo trenutni nalet bola koji me je digao iz ove kome. Trgnula sam se, a onda vrisnula. Stajala sam ispravljena u mom krevetu, suze su počele teći niz moje obraze, neprestano, i nijedna od njih nije mogla da zaustavi tu strahovitu bol koju sam osjećala. Pogledam lagano oko sebe, Tamae i Ryona su stajale pored mene. Samo sam vratila pogoed ispred sebe, pokusavajuci da dođem do daha, osjećajući na vratu ostru i ledenu bol. Kolko god bol velika bila, duboko u sebi osjetila sam nalet serece, nisam mogla da vjerujem da sam se konačno vratila.... ali osjećaj završetka, osjećaj olakšanja, bio je tu. Sve je konačno završeno....barem se tako nadam.