Ah, stigli ste! Napokon ste stigli! Govori veseo glas, isprva bestelesan.
Pred vama se polako ukazuje poznato stvorenje. Prvo vidite masku, a zatim i duguljasto crno i senkovito telo koje se pri dnu rastače ni u šta. Maska, ispostavlja se, je u stvari lice, i izražava jasne znake sreće. Sa pojavom duha, pustinja oko vas nestaje, polako ali sigurno. Tamo gde vam se činilo da je maločas bilo vedro nebo ostaje samo studeni zid od tamnosivog mermera. Svugde po prostoriji vidite treperenje ružičaste barijere koja polako nestaje i sa sobom odnosi i iluziju koja vas je sve vreme mučila.
Veseli duh je igrao naokolo, plutao je po vazduhu, pravio saltoe i piruete u izrazu neograničene sreće. Kada se nešto primirio, opet vam se obratio.
Prijatelji, moji mladi odlučni prijjatelji, ni ne znate koliku ste kletvu skinuli sa mene. Pesak podno duha pokvasile su suze, premda ih niste videli kako klize niz njegovo belo lice.
Zla porodica Nitatsu zarobila me je pre... pa ni ne znam pre koliko, mora da ima stotinu godina. Lutao sam ovom prostorijom, tek na mahove slobodan da izađem i kažem koju reč onima za koje mislim da su dovoljno hrabri da me liše mog ropstva. Na pod je, vidite, postavljen dugačak niz poluga koje se moraju pritisnuti da bi barijera bila aktivna. Zla mera koja je osigurala da je moja muka gora utoliko što mojoj nadi ne da da popusti. I vi, divni, prečasni ljudi, napokon ste poslušali jedno skromno i sablasno stvorenje. Divnog li dana! Duh je narastao tako da vrh njegovog tela dodiruje plafon, a potom se smanjio, kao postiđen..
Nažalost, moram vas zamoliti još jednu stvar. Kroz ona vrata, zlokobna i nepomerljiva, nalazi se moj dobar, najbolji prijatelj. Osuđen na istu kob ko ja, čak i goru zbog njegovog potisnutog i ovladanog uma. Stvor pun besa, i više nego dobro zasluženost. Moja sudbina je ispunjena, i niti koje me vežu za ovaj svet se raspliću. Uistinu, vidite da duh postaje sve prozirniji.
Molim vas, vi najhrabriji i najblistaviji junaci, ukoliko nađete način da prođete, osigurajte da moj prijatelj bude spasen. Uz zadovoljan osmeh pun poverenja, duh nestaje.
Pred vama se nalaze vrata (1.000.000 HP)