Ninja World

Powered by Forumotion™

Započni avanturu!
Stvori legendarnog karaktera kog će igrači pamtiti godinama i postani najjači ninja u igri.
Tvoja avantura počinje sada!

RegisterJoin Discord
Ninja WorldLog in
new_releasesView posts since last visit account_boxView your posts chat_bubble_outlineView unanswered posts done_allassessment Top Users of the Dayassistant_photoTop Users of the Game deleteDelete Cookies

Kafana Garizonac

First topic message reminder :

Garrison Pub je tradicionalno mesto za okupljanje i druženje, gde se mogu probati razni ukusni specijaliteti i lokalna pića. Pub se nalazi u periferiji grada i predstavlja autentično mesto sa bogatom istorijom i tradicijom. U pubu se može osetiti topla atmosfera i gostoljubivost lokalnog stanovništva, dok se uživa u razgovoru sa prijateljima ili upoznavanju novih ljudi.

Kafana Garizonac - Page 2 414f054be065b5c25a2046ba5a6d7d08

Kako je video da je Ushiwakamaru ispio dobar deo case, Beo nije hteo da se ustrucava, ipak je to bilo na njegov racun. Pa je polako krenuo da guta dok je slusao sta Ushiwakamaru prica. Spustio je casu i zatim se okrenuo i rekao:

" Pa dobro, cime se onda bavis da na kraju ustanovimo da li smo mi zaista kolege?"

Otvorila mu se tema za razgovor i morao je da se raspriča.

Ja sam onaj koji posmatra, koji lovi, koji putuje. Šinobi jednom rečju, a verujem da si i ti jedan. U ovom poslu otupi strah, a naoštri se oprez i taktika. Nego zanima me kom klanu pripadaš?

Video je da mladić ima lepo čisto lice i čistu nijansu kose što znači da nije bio neki mešanac već rasan čovek.

"Pripadamo istom putu, ali mislim da i dalje covek moze da zivi sa svim strahovima, opustanjima i osobama sa kojima volis da provodis vreme. Ja sam iz Fume, ne znam da li si cuo, nisam jos upoznao moje u gradu. Ti?"

Srknuo je malo piva da oseti penu sto je ostalo i cekao odgovor .

Ti se sluzis kovanim oruzjem, a ja svoje telo pretvaram u oruzje.

Tu je pokazao mali trik sa svojim prstom, iz njega je izasla kost u obliku kunaija pa se vratila nazad u prst kao da nikad nije ni izasla.

Ja sam Kaguya, posebno jak u bliskoj borbi.

Ovaj mali trik trebao je da mu da tačnu ideju za šta je njegov klan sposoban.

Iznenadio se kad je iz koze samo odjednom izbacio kost, nije znao da ovako nesto postoji. Na trenutak je cak i pomislio da je ovo neki problem u genima, ali opet video je u ocima coveka da nema nicega zlo i loseg sto moze da ga povredi tako da je mogao da nastavi sa razgovor kao i pre toga.

"Nisam znao da postoje ljudi sa takvom moci, niti da postoji klan tim imenom. Ja i moja familija smo samo mnogo dobri sa metalnim stvarima kao sto su surikeni i kunaii."

Imaš jako veliku sreću što je tako. Nekad imam jako velike probleme jer i dalje ne znam da koristim svoje moći najbolje. Svoje organe ispomeram kostima i onda me nenormalno bole dok ih ne otklještim. Sve ima svoje prednosti i mane.

Ispijao je pivo i skoro došao do kraja, uskoro će morati da naruči sledeću turu pića.

Od svog izcudjenja Beo je ispio citavu casu piva i porucio jos jedno dok je slusao kako mu sagovornik kuka. Posto se prvi put pronasao u ovakvoj situaciji nije znao ni priblizno osetiti empatiju za njega.

" Je l to inace obicaj u tvojoj familiji dok se ne stigna puna moc klana?"

Što si iskusniji sa svojim tehnikama to će te manje boleti i lakše ćeš raditi veštine klana. Na kraju kad ovladaš mišićima i kostima prestaje da boli u potpunosti, makar mi je tako Taro ispričao. Nadam se da je tako.

Narućio je sebi novu čašu točenog piva nakon što je ovo što je imao ispio do poslednje kapi.

Još jedna tura za mene!

Nazdravio je.

Ziveli!

Posto je video da ce ovaj razgovor dalje trajati Beo se nije ustrucavao da krene malo ozbiljnije sa pivom, usput i da se opusti. Razmisljao je paralelno o svom klanu i svojoj familiji ali oni nisu imali nus pojave, samo je trening za preciznost samih oruzja bila mnogo drugaciji sistem od toga.

" Aha, pa sad gledam paralelu sa mojom familjiom, nemamo nikakvih tih problema osim treninga od kad smo klinci da gadjas i gadjas panjeve na poljanja. U nekom trenutku ti je samo normalno da pogodis metu iz prve i da ne razmisljas o polozaju ruke i. ma da te ne zamaram svime."

Cuknuo je pivo o sagovornikovo i gucnuo.

Zanimljivo boga mi. Uvek je bitno da imaš nekog da ti prenese znanje. Moj učitelj Taro je na zalost preminuo ali sam mu se zakleo da ću savladati tehnike svog klana i koristiti ga do svog poslednjeg trenutka.

Nakrenuo je čašu i popio koliko je moglo da stane u jedan pozamašan gutljaj. Ukus hmelja i ječma osvezavao je njegovo umorno grlo. Pomerao je adamovu jabucicu kaguya tehnikom da bi lakše gutao čisto iz lenjosti.

"Apsolutno, kod nas je u porodici bio obicaj da sva deca do od 5 do 10 godina imaju isti trening, neki su imali srece sto su najmladji i kad vec prodje vreme oni su mnogo vise u toj tematici nego ovi stariji. Kod nas su to drzali ocevi familija, i nije bio neki sef u tom poslu."

Opustio je ledja u tom trenutku, spustio ramena, i nagnuo glavu nazad kao znak opustajuce atmosfere koja ih je zadesila u Pubu.

To je lepo zavidim ti. Ja sam bio siroče sve do trenutka kada me je u shinobi akademiji pod svoje uzeo Taro. On mi je zamenio očinsku figuru i i dalje ne mogu da prezalim njegovu iznenadnu smrt.

Izdahnuo je duboko i teško. Nakrenuo je čašu piva iz očaja. Sa strane video se pokisao izraz na faci i baš se videlo da mu je krivo.

Čuvaj porodicu.

" Nadam se da u ovom trenutku mislis da je to dobra stvar. Zao mi je zbog tvojih gubitaka, ali mozda je moralo da bude tako. Obicno ljudi sa tezim detinjstvom, izlaze kao ljudi sa mnogo vise perspektive sto se tice prezivljavanja od ovih gradskih deckica koji misle da mogu da se bore kada uzmu suriken u ruke."

Uzeo je pivo u ruke i onda je cuo jednu emotivnu recenicu od sagovornika pa je rekao:

"Jedino koga imam u ovom gradu je Kuro."

Pogledao ga je preko ramena da pokaze sagovorniku na koga misli.

Čuvaj Kura nemoj ga nikad napustiti. Samoća je teška i nadam se da vam se nikad neće desiti neka nesreća. Evo ja bi sad ovde bio sam da tebe stranca nisam pozvao. Moramo još nekad popiti piće to je sigurno. Prija mi da pričam sa tobom.

Konobarica obigravala je oko stolova koji su polako počeli da se pune. To je moglo da znači samo da su uveliko počeli večernji časovi.

Kako je slusao sta mu covek iz kaguya klana prica, okrenuo se ka Kuro i razmisljao da je to jedini covek do kog mu je stalo u ovom gradu i onda je odgovorio:

"Izmedju nas, vise ima smisla da on mene cuva, on je malo jaci sto se tice toga. I bas ima zivotinjski instink kad krene borba, tako da se uzdam ja u njega."

Zavrsio je sa pivom i cekao reakciju od sagovornika.

Nakon što je Beo otišao sa njegovog stola za drugi došao je do stola na kojem je Beo sedeo sa nekim likom, ljubazno sam se javio te se i obratio tom čoveku.

"Dobar dan, ja sam Kuro, možda ti je moj prijatelj pričao o meni, no da li je slobodno?"

Jeste slobodno je prijatelju, vidiš da se pije, a kad se pije svi su dobro došli. Kako reče da se zoveš Ku... Kuro, iz kog klana?

Već pripit krenuo je da zamuckuje i teže sklapa rečenice. Pivo je ispijao konstantno kao da je podešen da uzme po gutljaj svako malo.

"Da, da taj sam, ja sam Kuro iz Santon klana. A ti?"

Dok sam pričao polako sam sedao, te sam naručio točeno, konobarica ga brzo donese, te ga ja krenuh ispijati. Beše mi ovaj čovek pomalo smešan ali sam pokušao to da zadržim u sebi s mislim verovatno se napio.

Ja sam Ushiwakamaru no Kayguya. Naravno možeš me zvati i krače, Ushi na primer, to mi je i najčešći nadimak.

Momku je konobarica donela piće, a Ushiju se već polako mutilo. Konobarica koja mu se inače nije sviđala sada je postala prepička u njegovim očima. Bilo je vreme da napravi malu pauzu sa konstantnim ispijanjem piva.

"A šta taj klan inače radi? Inače moj klan verovatno poznaješ, kontrolišemo pesak."

Ponovo sam počeo da ispijam svoje pivo, gledao sa, čoveka sa kojim sam se raspričao, oči su mu caklele celom dužinom, predpostavio sam da je urađen pa sam počeo da razmišljam da li će pola stvari što mi kaže biti istina.

Morao je da mu pokaže šta njegov klan radi. Ustao je i rebra su mu sikočila u obliku bodeža svuda oko tela, ali nisu zakačila ni jednog od ove dvojice koji su bili pored. To je bila samo demonstracija.

Eto vidiš, manipulišemo kostima i mišićima radi sticanja taktičke i operativne prednosti u borbi. Prostijim jezikom, ma ne može se presto reći, manipulišemo telom radi sticanja prednosti u borbi. U bliskoj borbi smo veoma jaki.

"Neki tip samuraja, vadiš kosti mlatiš i tako u krug?"

Polako je i meni krenulo da se muti pak sam ovde već tri, četiri sata sa Beom. Razmišljao sam da prestranem da pijem ali nisam hteo morao sam da ispošujem čoveka pored mene.

Pa nije svaki Kaguya samuraj, ali da tako nekako. Išao sam na samurajski kurs na ninja akademiji ali nisam savladao te veštine i dalje, za sada u borbi koristim samo tehnike svog klana i mogu ti reći da imam sasvim pristojne rezultate na misijama.

Pohvalio se malo. Pričao je jako sporo i oduženo zbog količine alkohola koju je popio. Videlo se da je već na granici. Bacao je oko na konobaricu, možda i pokuša nešto sa njom.

"Pa mi smo skoro isti, i ja za sada znam samo tehnike svog klana, skoro sam ga i masterizovao..."

Dovršio sam svoje pivo, te sam rekao da u sebi da ne stajem dok neko drugi ne stane. Naručio je još jedno dok je gledao u Ushija.

Stao sam sa ispijanjem piva dosta je piva.

Prijatelju mogu ti reci da nam vise od tehnika klana za sada i ne treba. Svakako nismo visoko rangirani, niti radimo neke teške poslove. Na zadnjoj misiji sam neka tri genina prebio, svezao i doneo u grad da ih pritvore.

Gledao je konobaricu kao medved u teranju. Morao je da stane.

"Ti i ja smo skoro pa slični, plašim se samo da mi ove tehnike klana neće biti dovoljne kada naidje taj neko ili to nešto, moram da se borim za dvojicu od nas... Inače palim ja keva me nesto smara stalno zove, vidimo se.

Pozdravio sam se sa ortacima te sam potrčao ka kući ne bi li me keva olešila.

Veče već uveliko traje i već sat i nešto Ushi pije. Bilo mu je dosta, pa je iskeširao konobarici za ono šta su ova trojica popili do tog trenutka i ostavio valjanu napojnicu. Nakon toga je izašao i zaputio se u nepoznato. Izbacio je neku malu količinu čakre iz tela da bi se otreznio i upalilo je. Bilo koja promena u čakri bi smanjila osećaj koji izaziva alkohol.

Nakon dana provedenog u izvrsavanju obaveza Oliva je odlucio da ode i pocasti se picem. Dosao je do lokalne kafane i narucio zalani caj cime inace otvara vece. Nije bilo toliko kasno tako da je imao vremena da ostane malo duze i popije malo ahkolola. Nije hteo da pretera pa je nakon par tura opudcio da plati i ode kuci

Prolazeći pored Garrisona nije mogao da odoli jazzu koji je svirao, morao je da svrati. Uzeo je jednu kriglu piva te je uz nju popušio cigaru, dok je lokalna pevaljka svirala na sav glas a ben pratio njen vokal, ispići i popušeći uputio se ka kući.

Nakon dugog dana odveo sam svoje sinove kuci, istusirao se i obukaocisto odelo nebi li svjou zenu izveo u pab da popijemo nekoliko pica i provedem ozajednicko romanticno vece. Pre nego sto smo usli iza ledja prethodno sakrivenu ruzu sam joj pruzio u ruku poput pravog gospodina. Pili smo slatkasto belo vino i odlucili smo se da nam obrok budu skampi u sosu od tartufa

Nakon izlaska sa trening polja, put ga je odveo do Garrrison Puba, u kom je znao da Kuro provodi neko svoje vreme. Otvorio je vrata i otisao do sanka. Pitao je sankera da li je video plavusana koji pije. Odgovor mu je bio negativan, ali je znao o kome se prica. Na tu vest Beo se samo okrenuo i nastavio daljim proveravanjem lokacija.

Od umora koji ga je nasao u ovom sumornom gradu, odlucio se da svoje poslednje sate dana provede uz pivo za sankom u njegovom omiljenom pubu. Usao je na vrata, pozdravio se sa sankerom kog je predstavljao kao prijatelja i samo spustio glavu kao znak da pije pivo kao inace.

Od olaksanja jer mu je saputnik otisao na misiju a ne u grob. Beo se odlucio da odmori u Pubu u kom je bio pre sat vremena, usavsi na glavna vrata mogao je da vidi njegovog starog sagovornika na istom mestu kako pije. Zaseo je desno od njega i rekao :

"Pa zar opet, na istom mestu isto pice?"

Ispijajuci prve gutljaje ledenog piva iz tocilice pored njega se pojavio Beo. Osetio je 'deja vu'. To mu je izmamilo osmeh pa je rekao:

"Uvek je tako jednostavno kod mene, nema tih glupih promena. Pivo je uvek isto, i uvek te smiri."

Spustio je casu i pomerio prst gore dole da pokaze sankeru da sipa i njegovom sagovorniku

"Dobro daj i ja cu onda jedno da se ponovim."

Klimnuo je glavom sankeru da hoce zaista to pivo koje je porucio Ushiwakamaru. Dok je cekao da se natoci to pivo upitao je sagovornika :

"Je l se desilo ista novo od naseg poslednjeg susreta ili samo gluvaris?"

Dobar dan zeleo bih jedan zelni caj ako moze ljubazno sam zamolio omalenu konobaricu, seo i otkopcao dugme na kosulji. Cuo sam od nekih starih ljudi iz mog sela da je dobro pitivruce napitke kada je napolju vruce i obrnuto, hladne kad je hladno. Koliko sam ja razumeo potrebno je temperaturu tela sto vise pribliziti spoljnjoj temperaturi. Popio sam caj u sekundi vec dobro upoznat sa svim aromamam koje pruza platio i otisao

" Gluvarim, pa sta da radim. Umorim se u toku dana i onda me na kraj svake veceri saceka po koje pivo da se smirim. Znas, ne mogu da spavam bez njega. I dobro i lose u jednoj situaciji. Kod tebe."

Podigao je svoju casu cekajuci da nazdravi sa pivom Bea.

Uzeo je casu koja je u tom trenutku stigla i kucnuo je o Ushiwakamaruovo pivo. Uzeo je koji kuc dok se pena nije sklonila sa vrha pa rekao:

"Uf, da ti ne pricam. Danas sam citav grad prosao dok nisam shvatio da onog mog Kuroa uopste nema. Na kraju se ispostavilo da je covek na misiju otisao a da mi nije javio. A vratice se ziv sigurno tako da se za to ne brinem."

" Znaci cuvas ga, dobro je. Jos mi je falila informacija u zivotu da si nekog uspeo da izgubis za ovih nedelju dana sto se nismo videli. Ajde onda cemo isedeti ovde malo da se i ti opustis od tog stresa."

Zavrsio je casu iz cuga, i podigao ruku sankeru da natoci jos jedno pivo.

"Ajde, necu dugo biti, ali barem da ti ispunim tu zelju. Ispicemo jos jedno, posle tog tvog. Je l ima nekog napretka u kontrolisanju kostiju ili se i dalje dosta mucis sa tim?"

Ispratio je Ushiwakamarua u ispijanju tog piva, te narucio jos jedno dok je sanker tocio.

"Uu, pa zar stvarno mislis da posle svih ovih godina kontrolisanja, da ce nedelju dana treninga popraviti to. Nece, odmah da ti odgovorim. Zvacu te na neko pice kao nazdravicu kad budem zavrsio sa svim tim problemima. "

Izcugao je pivo do pola, razgovor ga je terao da se sve vise opusti.

"Au covece, ajde menjamo onda temu. Ne zelim da te mucim sa tim, nisam znao da je to toliki proces. Ali da, moraces da posaljes poruku na kucu moju kad se to desi. Nemoj da me izostavis ni po koji slucaj."

Izgovorio je sa osmehom, kako bi napravio prijatniju situaciju za svog sagovornika, jer se osecao da mu je ovo mucna tema.

Ispio je i ovo pivo do kraja i od svog alkohola hteo da ode do wca. Ustao je i mahnuo samo Beu pa mu rekao :

" Odo ja samo da se ispraznim, necu piti vise ja. "

Bacio je ryo da plati dve ture i nastavio do wca da zavrsi svoju biolosku potrebu.

"Vazi, da zavrsim ovo i idem."

Rekavsi ovo, sacekao je da Ushiwakamaru ode do wca, sklonio je ryo sa strane i bacio iz svog novcanika da plati. Rekao je sankeru da objasni situaciju. Prosli put je on platio, pa je Beo osetio zelju da on njega casti ovaj put. Izasao je iz kafane kako ne bi imao neprijatnu situaciju oko placanja.

Hodajuci bez prestanka gotvo 2 sata odlucio sam da negdje sjedem i popijem neko pivo. Naisao sam na neki pub. Sjeo sam za sank i pitao koja sve imaju. Neka fina plavusa mi je odgovorila:" Imate Pan, Lav, Lasko, Tuborg, Tuzlansko i Ozujsko. Rekao sam daj mi jedno Lasko pa gdje puklo da puklo. Pivo je bilo hladno kao kurvino srce i dobro kao nikad do sad. Sa uzitkom sam popio dao par kovanica zahvalio se i otisao dalje.

Odjednom svetlost sumraka koja je prolazila kroz vitražna plavo zelena stakla na glavnim vratima kafane bivaju zaklonjena masivnom senkom.

Kroz vrata jedva prolazi čovek ogromnih mera.

Okreće se oko sebe. Svi ljudi u kafani ustaju. Svi znaju ko je.

SVI NAPUŠTAJU KAFANU.

SVIRAČI VI NE IDITE.

VREMENOM NAČET GLAS IM JE PROGOVORIO.

#card839

SVIRAJTE

POČELI SU DA SVIRAJU PESMU KOJU NISU ZNALI

Senka daje znak svom batleru koji je stojao pored vrata. Niko ne zna kako se stvorio tu.

ZOVI SVE PACIJENTE.

Batler Kuro, koji mu je zadao zadatak u dojou, stvorio se ispred njega i pozvao ga da dodje u kafanu u centru grada. Beo je znao gde je, tako da je klimnuo glavo pokazavsi da ce moci sam da ode tamo. Bolje da Kuro isprati nekog ko nije znao put do ovog svetog mesta. Stvorio se ispred kafanice, i polako ispruzio ruku za vratima da udje.

#card21

Otvarajuci vrata, cuo je pesmu staroga naroda. Sav preplasen zbog svoje reputacije u selu, Beo se odlucio da sedne za prvi sto na ulazu i saceka da vidi da li je ovaj poziv bio upucen samo njemu, ili ce doci jos nekoliko sugradjanina i kolega.

Nakon sto je dobio pozivnicu da dodje u gradsku kafanu Oliva se obukao svecano i zaputio ka mestu desavanja. Pre nego sto je otisao pitao je zenu Valja li ovo odelo ili mi je trebao broj veci dok je podizao ruke a rukavi se povlacili do pola podlaktice. Nemoj me cekati veceras lezite vi zakljucajte ucicu kroz krov. Zagrlio je zenu mahnuo deci uz osmeh.
Kafana Garizonac - Page 2 Z

Ulazeci ponovo u kafanu posle duzeg perioda sjeo sam na isto mjesto narucivajuci ponovo Lasko. Bio sam malo smoren. Valjda nije samo moj dan. Kada sam popio pivo odlucio sam da ponovo prosetam ulicama ovog grada. Platio sam pice i otisao.

Završivši misiju koju mi je zadao batler imenjak, svratio sam prvo do kuće ne bi li se istuširao. Odmah nakon tuša skockao sam se u odelo ne znajući šta me tamo čeka, tamo sam samo očekivao pobratima Beoa. Bio sam spreman za svaku vrstu misije posle onako intenzivnog treninga koji mi je zadat. Stigavši u kafanu, ugledoa sam Beoa i crnju od pre, pridružio sam se Beou gledajući u sve nepoznate ljude koji su bili tamo, prošapatavjući mu.

"Jedva sam zavrsio ono čudo od misije. Šta se ovde događa?”