Ovaj Roleplay dešava se pre svega u ulicama, restoranu i slično. Ovo je prvi dan kada je Aron kročio u selo.
Aron stiže u Vodopad... :
Ostavljen sam na pragu bogataške vile, kao neki jeftin paket, bez ikakve pošiljke ni namere. Niko nije pitao šta ja želim, nije se bog zna šta pitalo ni tada, a ni sad. Gerumi, ti fini, ispravni ljudi, uzeli su me kao da sam im bio poslednja šansa za potomstvo. Dali su mi ime — Aron, da zvuči važno, skoro kao da su unapred isplanirali svaki moj korak. Odrastao sam među zlatnim kašikama i praznim razgovorima, dok su mi već tada, u pelenama, krojili advokatsku karijeru. Fina stvar, kažu, braniti pravdu, ali niko nije spomenuo koliko u tom svetu ima mulja.
Haruno, stari, slepi prosjak, obično bi sedeo ispred Gerumove kuće, pušio jeftine cigare i mrmljao o anđelima. Voleo je da priča kako je video te anđele — "Zamisli to," rekao bi, "ja slep, ali ih video." Prevrtao sam očima na te priče. U toj kući, svi su verovali u Harunova sranja, kao da je slepi starac imao neki uvid u sudbine koje su bile zaključane za nas obične smrtnike. Možda je i video, možda nije. Nisam mario.
Živeo sam kao u zlatu uokvirena slika, stakleno zvono, kako god hoćeš. Sve je bilo obezbeđeno, svaki korak pažljivo kontrolisan. Ali, negde unutra kljucala je misao, kao dosadna muva leti oko glave – "Da li je ovo sve?" Nisam bio rođen da budem deo tog sjajnog paketa, to sam znao. Osećao sam to svaki put kad bih obuo cipele koje su mi kupili. Uvek premale, uvek uske, uvek njihove, a ne moje.
Onda je došla ta noć. Bilo je jasno, bilo je neizbežno. Ostavio sam sve za sobom. Sve te njihove planove, snove, njihova govna o pravdi. Samo sam otišao, bez reči, bez kajanja. Nisam se osvrnuo. Svet je prevelik za bilo koju prokletu kancelariju, previše stvari čeka da bude otkriveno, previše svetova koje nikad neću videti ako ostanem tamo.
Sad, eto mene, pred kapijama Sela skrivenog u Vodopadima. Stariji, mudriji možda, ili samo umorniji. Ne znam ni šta tražim ovde, ali osećam da je odgovor negde blizu. Neko bi rekao sudbina, ali jebeš to. Tražim ono što niko nije ni pomislio da traži za mene. To je dovoljno.